Yhteistyössä:

Vuokra-asuntomarkkinoilla on ollut viime vuosien aikana paljon hyvää kehitystä. Kasvukeskuksiin on rakennettu uusia asuntoja, joista suuri osa on ohjautunut vuokra-asunnoiksi. Myös yksityiset sijoittajat ovat innostuneet asuntosijoittamisesta, mikä on osaltaan kasvattanut tarjontaa.

Asuntosijoittaminen onkin hyvä keino hankkia säännöllistä tuloa, mutta vaatii harjoittajaltaan jatkuvaa tekemistä toiminnan kannattavana pitämiseksi. On kuitenkin keinoja, joiden avulla asunnon vuokraamisesta voi tehdä himpun verran helpompaa.

vuokranantaja kannattava

Valitse vaivattomasti sopiva vuokralainen

Jokaisen vuokranantajan unelma on pitkäaikainen, asiallinen vuokralainen, joka maksaa vuokran ajallaan. Sellaisen etsimiseen voi kuitenkin saada kulumaan paljonkin aikaa. Ja aikahan on tunnetusti rahaa – tyhjät kuukaudet syövät vuokratuottoa heti huomattavasti.

Redorentin Vuokralaisvalinta-palvelu auttaa parhaan mahdollisen vuokralaisen löytämisessä.  Sen avulla voit työläiden yleisnäyttöjen sijaan esitellä asuntoa oikeasti potentiaalisille vuokralaisehdokkaille.

Lue lisää Vuokralaisvalinta-palvelusta

Helpota arkeasi vuokranhallintapalvelun avulla

Osa vuokraustoimintaa on seurata, että vuokranmaksu tapahtuu ajallaan ja ragoida mikäli siinä ilmenee ongelmia. Parhaassa tapauksessa vuokralainen maksaa vuokransa ajallaan, mutta jos näin ei aina olekaan, mieltä rauhoittaa kun tilanteeseen on varautunut.

Redorentin Vuokrahallinta-palvelulla on mahdollista parantaa vuokranmaksun seurantaa ja toimia välittömästi ja ammattimaisesti ongelmien ilmetessä. Palvelu sisältää vuokralaskujen lähettämisen kuukausittain, maksujen seurannan, huomautukset, perinnän ja mahdolliset oikeudelliset toimenpiteet sekä viranomaiskustannukset. Hyvä keino säästää aikaa ja rahaa – ja näin lisätä kannattuvuutta ja mielenrauhaa.

Lue lisää Vuokrahallinta-palvelusta

Vuokraovi.comin vuokralaskuri auttaa määrittämään asunnollesi sopivan vuokratason, lue lisää ja kokeile! 

Turvaa omaisuutesi kannattavasti

Kun kyseessä on niinkin iso omaisuus kuin asunto, on tärkeää että vakuutusasiat ovat kunnossa. Yleensä vuokralaiselta vaaditaan kotivakuutus, mutta sen voimassaolosta ei vuokranantaja voi olla sataprosenttisen varma. On mukavampaa sekä vuokranantajalle että vuokralaiselle, että mahdolliset vahinkotilanteet voidaan selvittää sujuvasti ilman turhaa riitelyä.

Edellä mainittuun Vuokrahallinta-palveluun voidaan sisällyttää LähiTapiolan huoneistoturvavakuutus, joka tarvittaessa korvaa menetettyjä vuokratuloja, oikeudenkäyntikuluja riitatilanteissa sekä osakkeenomistajan vastuulla olevia vahinkoja.

Myös vuokravakuudella on tärkeä rooli yksityisen vuokranantajan riskinhallinnassa.  Kuten jutun alussa mainittiin, on vuokra-asuntojen tarjonta lisääntynyt, mikä on luonut painetta vuokranantajille muuttaa toimintatapojaan ja alentaa kynnystä uudelle vuokralaiselle. Suuret toimijat ovat pienentäneet vuokravakuuden määrää tai poistaneet sen kokonaan, mikä helpottaa pienipalkkaisen vuokralaisen asunnonvuokrausta. Kustannustasoon tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut, sillä vakuuden poisto on kompensoitu korotetulla vuokralla.

Yksityinen vuokranantaja saattaa olla muuttuneessa tilanteessa hieman hankalassa asemassa. Vuokria ei juurikaan voi nostaa, sillä ne ovat jo nyt lähellä kipukynnystä, mutta toisaalta vakuuden puuttuminen voi tuottaa asunnon omistajalle tappioita.

Haluamme tehdä asunnon vuokraamisesta helppoa, edullista ja turvallista kaikille osapuolille. Lue täältä lisää Redorentin palveluista vuokranantajalle, vuokralaiselle ja vuokranvälittäjälle

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio