Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

WC kuuluu kodin pienimpiin tiloihin, mutta ei ole ollenkaan yhdentekevä. Jos vaikka makuuhuone ei näytä vieraiden saapuessa edustuskelpoiselta, voi sen oven vetää kiinni, mutta vessaan vieraat on pakko päästää. Kauniit materiaalit, hyvä valaistus ja raikas yleisilme tekevät wc-tilasta miellyttävän niin itselle kuin vieraillekin. Lähtötilanteesta riippuen vessaremontti voidaan toteuttaa monella tavalla. Tässä jutussa esitellään kolme erilaista vessaremonttia, vanhan talon wc:n hurjasta muodonmuutoksesta pieneen pintaremonttiin ja johonkin siltä väliltä.

Vanhan talon WC-tilan hurja muodonmuutos

Kuva: Memmu Pitkänen
Kuva: Jonathan Melartin

Memmun vanhassa 30-luvulla rakennetussa talossa remontoitiin taannoin kaksi vessaa, toinen perheen pojille ja toinen Memmulle itselleen. Nämä yllä olevat kuvat ovat jälkimmäisestä. Ennen-kuva on otettu purkutöiden jälkeen, mutta tilaan voi kuvitella retrovihreän vessanpöntön ja muovimaton. Muutos oli aikamoinen! Lue lisää tästä remontista ja tutustu myös toisen vessan remonttiin

Memmu sai pieneen tilaan mahtumaan mahtumaan 70 senttiä leveän suihkunurkkauksen, seinään upotetun wc-istuimen sekä 45 senttiä leveän allaskaapin.  Seinät on kaakeloitu K-raudan valikoimasta löytyneellä kiiltäväpintaisella mustalla laatalla. Katto on paneloitu kosteuden kesätävällä lämpöhaapapaneelilla. Valaistuksesta vastaavat kolme kattoon upotettua led-spottia ja peilikaapin valot.

poikien vessan vessaremontti
Kuva: Jonathan Melartin

Tämä kuva on perheen pojille remontoidusta wc:stä.

Vessaremontti pinnoittamalla laatat

Kuva: Pasi Jormalainen
Kuva: Pasi Jormalainen

Pasi perheineen muutti joku aika sitten uuteen kotiin, joka oli muuten mieleinen, mutta kylpyhuone- ja wc-tilat olivat sen verran aikansa eläneet, että kaipasivat päivitystä. Ensisilmäyksellä voisi kuvitella, että wc olisi laatoitettu uudelleen. Remontti on kuitenkin toteutettu huomattavasti helpommalla, nopeammalla ja edullisemmalla menetelmällä, nimittäin pinnoittamalla kaakelit. Kyseessä on keraamihybridipinnoite, joka on ominaisuuksiltaan kestävää ja tarttuu laattapintaan hyvin. Lopputulos on todella raikas!

Lisää kaakeleiden pinnoittamisesta voit lukea Pasin kylpyhuoneremontista kertovasta blogijutusta

Pikkuvessan kasvojenkohotus pintaremontilla

Kuva: Kati Pilli-Sihvola
Kuva: Kati Pilli-Sihvola

Katin kodin pikkuvessa oli sinänsä vielä aivan mukiinmenevä, mutta kaipasi pientä raikastusta. Vaikka tapetti oli kuosiltaan kaunis, oli se ehtinyt jo vähän kulahtaa. Koska tarvikkeet sattuivat löytymään sopivasti omasta varastosta, päätettiin wc-tilalle toteuttaa pieni kasvojenkohotus.

Kuva: Kati Pilli-Sihvola
vessaremontti
Kuva: Kati Pilli-Sihvola

Tämä Katin kotona toteutettu wc-remontti on siis luokkaa ”pientä pintaremonttia”, eli sen toteutukseen tarvittiin vain pari rullaa tapettia, nippu seinäpaneelia, pieni pätkä puutasoa sekä vähän uusia sisustustavaroita. Nämä tarvikkeet (sekä tee-se-itse-mies) löytyivät Katilta kotoa, mutta remontti- ja sisustustarvikkeiden kustannuksiksi laskeskeltiin noin 200 euroa. Uusi vaaleanharmaa tapetti antaa WC:lle selvästi vanhaa kellertävää tapettia raikkaamman ilmeen ja musta tekee kokonaisuudesta sopivan särmikkään – ihana muutos pienellä vaivalla ja budjetilla!

Lue lisää tästä pikkuvessan pintaremontista

Mikäli mielessäsi on vessaremontti – pieni tai suuri, katso täältä ideoita remonttiin

Täältä löydät hintaesimerkkejä erilaisista vessaremonteista

-Juulia

Yksi kommentti sivuun “3 x vessaremontti – hurja muodonmuutos vai pieni pintaremontti?

  1. Olisi pitänyt merkitä kuviin mitkä on ennen remonttia ja mitkä remontin jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio