Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Keittiö, jossa on kaikelle oma paikkansa, tarpeeksi työskentelytilaa ja joka vieläpä miellyttää esteettistä silmää  – sellaisessa hääräilee moni kotikokki ainakin päiväunissaan.  Hermoja koetteleva, epäkäytännöllinen keittiö helposti karkottaa kotikokin – tai ainakin tekee hänen arjestaan hieman hankalampaa, kun taas omia tarpeita vastaamaan suunniteltu, toimiva keittiö vetää puoleensa ja kannustaa kutsumaan perheen ja ystävätkin nauttimaan kotikeittiön tunnelmasta (ja tietenkin herkuista). Keittiön remontti vaatii vaivaa ja budjettia, mutta yleensä myös palkitsee. Keittiö on tärkeä paikka arjen sujuvuuden kannalta, joten siihen jos johonkin kannattaa panostaa! Tähän juttuun kokosin neljä vuosien varrella Etuovi-blogissa esiteltyä keittiöremonttia ennen ja jälkeen -kuvineen.

Yksiön keittiössä yhdistettiin uutta ja vanhaa

keittiön remontti

Tampereen Pispalassa sijaitsevan 20-luvulla rakennetun talon kivijalassa sijaitseva yksiö sai Memmun käsissä upean uuden ilmeen. Alkutilanteessa keittiö oli 90-luvun keittiösuunnittelun taidonnäyte, aika ankea sellainen. Memmu päätti pelastaa keittiön niin, että tähän 15 neliön tilaan saataisiin lämminhenkinen keittiö, jossa kelpaisi kokata ja seurustella. Pinnoilta kuorittiin monta kerrosta vanhoja sisustusmateriaaleja, niin että päästiin aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Memmun loihtima lopputulos on ihana yhdistelmä uutta ja vanhaa! Kerrosten alta paljastui pätkä vanhaa tiiliseinää, joka tuo tähän keittiöön ihanasti vanhan talon tunnelmaa yhdessä vanhan, mutta toimivan puuhellan kanssa. Keittiön kaapistot löytyivät Ikeasta, käytännölliset laatikot tärkevät sisäänsä kaikki tarvittavat keittiötarvikkeet. Upeat betonitasot valettiin itse, lisää siitä projektista pääset lukemaan täältä

Tutustu tarkemmin tämän remontin lopputulokseen

Tummasta tummempaan

Tämän kohteen remontti on niin ikään Memmun toteuttama, myös vanhassa talossa Pispalassa. Keittiön oli ilme todella tumma ja aikansa elänyt, viimeksi 80-luvun taitteessa uusittu köökki kaipasi kipeästi uudistusta. Kuluneet ja vääntyneet kaapinovet, vanhat kodinkoneet ja kulahtaneet pintamateriaalit saivatkin kyytiä!

Vaikka uudet kaapistot ovatkin tummat, on keittiön ilme remontin jälkeen monin verroin raikkaampi. Muovimatto sai väistyä laadukkaan tammiparketin tieltä ja kellastunut paneelikatto maalattiin valkoiseksi. Keittiön välitila laatoitettiin valkoisella laatalla. Tämän mustan keittiön ilme on tunnelmallinen ja lämminhenkinen, kiitos tammitasojen ja kauniin valaistuksen.

Lue lisää tästä keittiöremontista

Pienen u-keittiön muodonmuutos

Sariannen 80-luvulla rakennetun rivitalokodin keittiöön kaivattiin käytännöllisyyttä – eikä se enää oikein miellyttänyt esteettistäkään silmää. Pieniä muutoksia oli vuosien varrella tehty, mutta nyt olisi luvassa kunnon kasvojenkohotus.

Pienehkössä u:n muotoisessa keittiössä hyväksi havaittu järjestys säilytettiin, mutta myös kaivattuja parannuksia saatiin aikaan niin toiminnallisesti kuin visuaalisestikin. Koska haaveena oli ennen kaikkea käytännöllinen keittiö, panostettiin laatikoiden ja kaappien toimiviin mekanismeihin. Työtasot nostettiin nykyisten standardien mukaiselle tasolle ja yläkaappeja madallettiin, mikä avarsi keittiön ilmettä ihanasti.

Lue lisää tästä keittiöremontista

Kauneutta ja käytännöllisyyttä pieneen avokeittiöön

Liisamaijan kauan odotetussa remontissa keittiö sai kokonaan uuden ilmeen. Vanha keittiö oli ehtinyt ajaa jo hermoromahduksen partaalle epäkäytännöllisine tiskikaappeineen ja vähäisine työskentelytiloineen. Tavoitteena oli toteuttaa keittiön remontti pienellä budjetilla, joten kaikki materiaalit, kalusteet ja kodinkoneet kävivät läpi tarkan kilpailutuksen ja mahdollisimman paljon tehtiin itse.

Lopputuloksesta tuli aivan ihana! Kaapistoihin valittiin mattavalkoiset ovet, tasoihin tammea jäljittelevää laminaattia, välitilaan fasettihiottua valkoista laattaa tiililadonnalla ja lattiaan betonilaatan näköistä laminaattia. Ja mikä parasta, keittiön käytännöllisyys parantui huomattavasti, kun jääkaapin viereen saatiin lisää laskutilaa ja tiskialtaan alle kunnollinen jätejärjestelmä. Budjetti venyi hieman alkuperäisestä, sillä yksityiskohtiin päätettiin panostaa suunniteltua enemmän (mikä kannatti!) ja sähkötyöt veivät luultua useamman päivän. Remontista selvittiin kuitenkin alle 7000 eurolla kotitalousvähennyksineen.

Lue lisää tästä keittiöremontista

Jos sinunkin keittiösi kaipaisi kohennusta, niin täältä löydät paljon ihania ideoita keittiöremonttiin ja täältä työtehoseuran vinkit toimivan keittiön suunnitteluun

Mitä keittiöremontti sitten maksaa? Täältä löydät hintaesimerkkejä erilaisista keittiöremonteista

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio