Muuttomaailma.fi-tiimi

Ja muuttaminen onkin mukavaa

Yhteistyössä:

Muutto on aina haastava urakka, mutta nämä viisi nyrkkisääntöä takaavat, että pääset helpommalla. Ne eivät ole kovin kummoisia asioita, kun ne vaan hoksaa huomioida, joten kannattaa jatkaa lukemista.

1. Hanki juuri sinulle sopiva muuttoapu

Perinteisesti suomalainen muutto hoidetaan omatoimisesti talkoohommina ja lainakalustolla. Esimerkiksi pakettiauton tai peräkärryn vuokraus on toimiva vaihtoehto, jos omasta takaa löytyy reippaat ja huolelliset kantajat.

Omatoimimuutto vaatii aikaa, ja ehkä jonkin verran edestakaisin ajelua, mutta saat hyötyliikuntaa vastineeksi. Ei paha, mutta onko muita vaihtoehtoja?

helppo muutto

Suomalaiset haluavat yhä pakata ja purkaa tavarat itse, mutta kantaminen ja kuljettaminen ulkoistetaan yhä useammin ammattilaisille. Syy tähän on halu päästä muutosta helpommalla.

Muuttofirman käyttö kotimuutoissa onkin suositumpaa kuin koskaan. Ammattilaisten avulla muutto hoituu luotettavasti kerralla, jolloin sinulla jää aikaa keskittyä muuton muihin juokseviin asioihin.

Kun muutto on sinulle ajankohtainen, kilpailuta muuttofirmat Muuttomaailma.fi:ssä.

2. Pakkaa fiksusti, stressaat vähemmän

Onko väliä mihin tavarat pakkaa? Eikö riitä, että ne siirtyvät paikasta A paikkaan B? No, kyllähän se riittää, jos tykkää tehdä asiat hankalasti. Jos puolestaan arvostat omaa aikaa ja vaivannäköä, niin jatka lukemista.

Muutto on muutenkin tarpeeksi stressaavaa, joten tee itsellesi palvelus, ja unohda epämääräiset pussukat ja nyssykät. Tukevat, pinottavat muuttolaatikot tekevät pakkaamisesta, purkamisesta ja kantamisesta helpompaa.

Muoviset pestyt muuttolaatikot ovat erinomaisen kätevät käyttää ja kuljettaa. Kun loksautat ne toistensa päälle, saat nokkakärryillä kuljetettua monta kerralla. Käytön jälkeen voit palauttaa vuokratut laatikot pois kuleksimasta. Näppärää.

Pahviset muuttolaatikot ovat täydellinen valinta silloin, kun haluat pakata ja purkaa täysin oman aikataulusi mukaan. Lisäksi tuplapahvista valmistetut muuttolaatikot eivät juuri häviä muovilaatikoille kestävyydessä.

Tavaroiden kantamisessa säästetty aika tarkoittaa myös rahan säästöä, koska tarvitset vuokrattua muuttoautoa tai muuttofirmaa lyhyemmän aikaa. Puhumattakaan oman aikasi ja vaivasi säästöstä.

Muuttomaailma.fi:stä nyt muuttotarvikkeet kotiinkuljetuksella.

3. Jos alkaa sutata, lataa muuttajan muistilista

Muuttoon liittyy valtava määrä muistettavaa, eikä kukaan pysy niistä kärryillä pelkän muistin varassa. Tässä auttaa kätevä muuttajan muistilista, johon voit merkitä asiat tehdyksi sitä mukaa, kun valmistelut etenevät.

Muuttajan muistilista, joka muuten tulostuu kätevästi yhdelle A4 paperiarkille, kertoo mitä milloinkin on tehtävä. Mitä tehdä, kun muuttoon on aikaa kuukausi tai viikko. Entä mitä muuttopäivänä ja sen jälkeen. Lataa ja tarkista, ettet ole unohtanut jotain.

helppo muutto

4. Kokoa mukavamman muuton paketti

Helppo, ja yhtä aikaa super iso apu, on mukavamman muuton paketti. Mitä se sisältää ja miten se toimii?

Lyhyesti sanottuna, mukavamman muuton paketissa ovat ne perustarpeet, joita ilman et pärjää muuton jälkeisenä aamuna. Rulla vessapaperia, kahvit, puhelimen laturi jne. Pakkaa nämä yhteen selvästi merkittyyn laatikkoon, koska näitä et halua joutua etsimään.

Lue tästä mitä suosittelemme pakkaamaan mukavamman muuton pakettiin.

5. Älä ole mattimyöhäinen

Muuton valmisteluja ei voi aloittaa liian aikaisin. Voit jo useita kuukausia ennen muuttoa tehdä asioita, jotka helpottavat muuttourakkaa tuntuvasti.

Aivan ensimmäisenä tee kartoitus ylimääräisestä tavarasta, jota et enää tarvitse. Mitä vähemmän sinulla on tavaraa, sitä helpompi muutto on. Käy läpi varastot ja kaappien perukat ja myy tai kierrätä kaikki tarpeeton.

Mieti myös huonekalujen sopivuus uuteen osoitteeseen. Kaikki tarpeeton kannattaa myydä tai antaa pois ennen muuttopäivää, jotta et joudu turhaan kantamaan niitä uuteen osoitteeseesi.

Muuttopalvelun kilpailutus kannattaa tehdä ajoissa, koska muuttofirmojen varauskalenterit täyttyvät nopeasti. Etenkin kuukauden vaihteet ovat erittäin kysyttyjä muuttopäiviä, joten varo ettet menetä sinulle sopivinta muuttopäivää.

Vinkki: Älä vaivaa itseäsi soittelemalla jokaiselle muuttofirmalle erikseen. Täytä yksi lomake Muuttomaailma.fi:ssä, ja homma on sillä selvä. Tavoitat yli 250 muuttofirmaa kerralla.

Toivotan mukavaa muuttoa!

Juha Muuttomaailma.fi-tiimistä

Muuttomaailma.fi ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio