Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Nyt on se aika, kun parvekkeiden ovia availlaan ja katsotaan, mitä oven takaa löytyykään. Ehkä parvekkeella talvehtineet kalusteet ja nurkassa yksinäinen kukkaruukku. Ei hätää – pieni siivous ja somistus ja edessäsi on taas ihana kesäkeidas. Tällä kertaa Viikon valinnoissa aiheena kerrostalon parveke – tässä kuusi kivaa yksilöä, ole hyvä!

Kompaktit kaupunkiparvekkeet

kerrostalon parveke
Kuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

Bistrohenkiset, kokoontaitettavat parvekekalusteet ovat klassiset ja sopivat mainiosti pienellekin parvekkeelle. Pöydälle mahtuu juuri sopivasti laskemaan kahvikuppinsa.

ullakkoasunnon terassi
Kuva: Etuovi.com / Snellman Sotheby’s International Realty

Voiko täydellisemmin kaupunkilaisen kesäaamu alkaa kuin kahvittelemalla oman ullakkoasunnon eteläparvekkeella? Siis siinä tapauksessa että aamu on aurinkoinen, sitä ei täällä Suomessa saa pitää itsestäänselvyytenä. Lampaantaljat ovat kiva lisä parvekkeen sisustukseen, tuovat pehmeää ja lämmintä fiilistä.

Rento tunnelma sisustamalla

kerrostalon parveke
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Helsinki-Etelä

Tämä kaupunkikodin hyvänkokoinen parveke on ihana kokonaisuus. Kevytrakenteiset kalusteet pitävät parvekkeen tunnelman ilmavana eivätkä tee siitä ahtaan tuntuista. Parvekekalusteita miettiessä kannattaa ottaa huomioon myös sellaiset vaihtoehdot, joita ei ole varsinaisesti suunniteltu ulkokäyttöön, mutta sopivat siihenkin materiaalinsa puolesta. Tältä parvekkeelta löytyvät esimerkiksi Hayn Hee-tuoli ja tarjotinpöytä.

Rentoa fiilistä lasitetulla parvekkeella
Kuva: Etuovi.com / Bulevardin Kotimeklarit Oy LKV

Tällä parvekkeella on ihanan rento tunnelma! Säkkituolit ja marokkolaishenkinen tarjotinpöytä muodostavat kivan kokonaisuuden. Valosarjat ja lämmittimetkin löytyy, joten täällä kelpaa istuskella vielä illan hämärtyessäkin.

 Tilavat lasitetut parvekkeet

kerrostalon parveke
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Oulu Puistola | Välityspalvelu N & M Oy LKV

Lasitetulla parvekkeella mahdollisuudet ovat melkeinpä rajattomat. Esimerkiksi mukavat tekstiilit ja viherkasvit tuovat viihtyisyyttä tilaan.

Lasitettu parveke on mainio paikka istutuksille ja vaikka hyötykasveille. Lue täältä hortonomi Katin vinkit oman ihanan keittiöpuutarhan perustamiseen parvekkeelle

Ideoita lasitetulle parvekkeelle löytyy täältä

kerrostalon parveke
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä, Espoo

Tämä lasitettu parveke muhkeine sohvineen on kuin toinen olohuone konsanaan. Parvekketta sisustaessa kannattaa miettiä sen käyttötarkoitusta; halutaanko sinne vaikka ruokailutila vai sittenkin tällainen rento oleskelupaikka.

Lisää inspiraatiota parvekkeelle löydät Ideat & Vinkit -galleriasta

Jos kaipaat ideoita parvekkeen tai terassiin sisustamiseen, kannattaa kurkata tämä Katin kirjoittama juttu

Toivottavasti tuleva kesä tuo tullessaan hyvät parvekekelit!

-Juulia

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio