Muuttomaailma.fi-tiimi

Ja muuttaminen onkin mukavaa

Yhteistyössä:

Nyt on oiva tilaisuus ottaa oppia muiden virheistä.

Muuttopalvelua käyttämällä muuttosi helpottuu paljon, se on selvää. Pidä kuitenkin huoli, ettet tee näitä virheitä, joihin muut muuttajat ovat kompastuneet.

muuttopalvelu

Pahimmassa tapauksessa koko muutto on peruuntunut tietämättömyyden tai epäonnistuneen valmistelun vuoksi. Ikävä ja hankala tilanne, johon en toivo kenenkään joutuvan, joten käyn seuraavassa läpi mokia, joista voimme kaikki varmasti ottaa oppia.

1. Nopeat muuttavat – mattimyöhäiset eivät

Varaa päivä muuttofirman kalenterista hyvissä ajoin, varsinkin jos se on kuukauden vaihteessa. Ne ovat kiireisintä aikaa muuttofirmoille, ja vapaat ajat hupenevat nopeasti, joten älä viivyttele tai jäät ilman muuttoapua.

Jos olet taipuvainen unohteluun, niin jätä tarjouspyyntö Muuttomaailma.fi:hin, ja me muistutamme sinua sekä opastamme varauksen tekemisessä.

2. Tavaramäärän vähättely – takuuvarma resepti ongelmille

”Olipa hyvä, että vähättelin tavaran määrää”, sanoi ei kukaan ikinä. Jos muuttofirma ei saa totuudenmukaista kuvaa tavaran määrästä, niin työmäärä, -aika ja muuttoauto on arvioitu pieleen. Pahimmassa tapauksessa muutto jää tekemättä tai kesken.

muuttopalvelu

Mukavampi muutto alkaa onnistuneesta tarjouspyynnöstä, johon saat eväitä Muuttomaailma.fi:ssä. Autamme sinua tarjouspyynnön täyttämisen kanssa, joten vältät monet ongelmat ja muuttosi alkaa oikealla jalalla.

Ota helposti mobiililaitteellasi valokuva tai kaksi liitteeksi, koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvien ottaminen ei ole missään nimessä pakollista, mutta on mukava vapaaehtoinen lisuke. Näppärää.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, muuttajan muistilista auttaa

3. Saisinko 20 muuttolaatikkoa? 40 muuttolaatikkoa tulossa, pieni hetki

Muuttolaatikoita hankitaan usein liian vähän. Niitä varataan muuttoon vähemmän kuin olisi tarpeen, mikä on täysin normaalia ja inhimillistä. Meillä jokaisella on kaappien perukoilla enemmän tavaraa kuin etukäteen uskoisi, ainakin minulla on. Muuttolaatikot tahtovat loppua kesken sitten H-hetkellä, mutta kokemuksen myötä kukin löytää itselleen sopivan määrän laatikoita.

Yksi oikopolku onneen ja oikeasti toimivaksi huomattu kaava, on tehdä ensin oma arvio ja sitten tuplata se. Jos arvioit pärjääväsi 20 muuttolaatikolla, niin hanki 40.

muuttopalvelu

Peukalosääntö on, että tarvitset yhden muuttolaatikon jokaista neliötä kohden, eli 50 m² asunnon tavarat vievät 50 muuttolaatikkoa. Kuulostaa melko suurelta määrältä? Olen samaa mieltä, mutta lukema pitää paikkansa yllättävän hyvin.

Kysy lisää muuttoneuvojaltamme:

Mitkä ovat muuttajan parhaat pakkaustarvikkeet, lue täältä!

4. Omat kantajat tekevät oharit

Jos saat reippaita muuttoapulaisia omasta takaa, se auttaa merkittävästi muuton kustannuksissa. Tavaroiden kantaminen muuttoautoon ja sieltä uuteen kotiin nopeutuu, ja vie vähemmän sinun sekä muuttofirman aikaa. Luonnollisesti aika on rahaa.

Älä kuitenkaan tee sitä virhettä, että arvioit omien kantajien määrän yläkanttiin edullisemman urakkahinnan toiveissa. Nimittäin jos muuttopäivänä kantajia ei ole vähintään luvattua määrää, niin olet ikävässä tilanteessa.

muuttopalvelu

Jos olet sopinut muuttofirman kanssa urakkahinnan, niin sen edellytyksenä on, että saat paikalle ilmoittamasi määrän aktiivisesti osallistuvia kantajia. Jos et pidä omaa puoltasi sopimuksesta, niin pahimmassa tapauksessa yritys voi oikeutetusti purkaa sopimuksen, ja muutto jää tekemättä!

Harvemmin kuitenkaan käy näin hullusti, koska on kaikkien edun mukaista, että muutto sujuu miellyttävästi. Jos oman porukan määrä muuttuu, ota viipymättä yhteyttä yritykseen, niin voitte käydä asian läpi. Varmin tapa välttää ohariongelmat on tilata riittävästi muuttomiehiä muuttofirmalta.

Kun valitset tuntipohjaisen tarjouksen, eli hinta määräytyy suoraan käytetyn ajan mukaan, niin jokainen oma muuttoapulainen on selvää säästöä, mutta muutto onnistuu tarvittaessa ilmankin. Suosittelenkin lämpimästi käyttämään tuntiveloitusta, etenkin lyhyemmän matkan muutoissa.

5. Urakkahinta ja sassiin

Muuttopalvelu hinnoitellaan kahdella eri tavalla: urakka- ja tuntihinta.

Urakkahinta kuulostaa houkuttelevalta, koska laskun summa on etukäteen tiedossa. Tässä täytyy kuitenkin huomioida, että ilman kotikäyntiä työmäärän tarkka arviointi on haastavaa. Muuttofirma mahdollisesti joutuu lisäämään urakkahintaan pelivaraa yllätysten varalle, joten tästä johtuen tuntiveloitus voi olla sinulle halvempi.

muuttopalvelu

Mietitkö, hidasteleeko muuttofirma tahallaan tuntiveloituksen raksuttaessa? Ei kannata. Tämänlainen toiminta näkyy heti yrityksen saamissa arvosteluissa, jotka Muuttomaailma.fi kerää jokaiselta muuttofirmaa käyttäneeltä asiakkaalta. Sana kiirii nopeasti nykypäivänä, joten voit luottaa muuttopalvelun laatuun ja ammattitaitoon.

Muuttofirmojen arvosteluja on kerätty jo 2500 kpl, keskiarvon ollessa erinomainen 4,52 / 5. Selkeä enemmistö on erittäin tyytyväinen kauttamme löytämäänsä muuttopalveluun.

6. Raijatessa roiskuu – älä unohda vakuutusta

Muuttofirmalla ovat omat vastuuvakuutukset ja tiekuljetusvakuutukset, mutta parasta turvaa henkilökohtaiselle omaisuudellesi saat kattavalla kotivakuutuksella. Muistathan, että kotivakuutus kattaa myös pakkaus- ja purkuhommissa tapahtuneet rikkoutumiset.

Pidä siis huoli, että kotivakuutuksesi on voimassa muuttopäivänä. Lisäksi tarkista vakuutusyhtiöstä, että vakuutuksesi kattaa muutossa mahdollisesti sattuvat rikkoutumiset. Olen käynyt vakuutusasiaa tarkemmin läpi toisessa artikkelissa, kannattaa tutustua: Kotivakuutus ja muutto – 6 vinkkiä turvattuun muuttoon.

Tyypillisesti kotivakuutus on voimassa sekä vanhassa että uudessa kodissa siirtymäajan verran, kun muutto on meneillään, ja tavaroita voi olla molemmissa osoitteissa. Vakuutusyhtiöillä on hieman erilaisia käytäntöjä, joten kannattaa tarkistaa omasi. Harkitse samalla edullisemman vakuutuksen kilpailuttamista.

muuttopalvelu

Intohimona mukavammat muutot

Teemme Muuttomaailma.fi:ssä muuttopalvelun tilaamisesta ja käyttämisestä mukavampaa. Tarjoamme maksutta ohjeita ja apua, sekä nykyaikaisia työkaluja muuttopalvelujen vertailuun, sen oikean löytämiseen ja käyttöön.

Toivon sinulle mukavaa muuttoa!

Lue myös: ”Käytin muuttofirmaa ensimmäistä kertaa – tämä yllätti”

Juha Muuttomaailma.fi:stä

Muuttomaailma.fi ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio