Lapsuuteni joulunodotukseen kuului olennaisena osana jouluvalojen viritys ikkunaan. Kyseessä oli valosarja, joka sisälsi noin kaksikymmentä moniväristä muovitähteä. Muistan, kuinka rakastin näitä pinkin, vihreän, sinisen ja oranssin sävyissä loistavia valoja yli kaiken!

Niin paljon kuin muisto lapsuudesta lämmittääkin mieltä, niin enää en kyseisiä ”neonvaloja”  ikkunaamme ripustaisi. Markkinoilta löytyykin tänä päivänä mitä kauniimpia valosarjoja, joilla virittää koti jouluntunnelmaan.

Irislights

Irish Lights-valosarjaa löytyy jopa yli kahdessakymmenessä eri sävyssä! Näillä suosituilla ”valopalloilla” tuo helposti väriä sisustukseen ja koristaa kotia ympäri vuoden.

Kestävät ja virtaa maltilla kuluttavat LEDit ovat tulleet jäädäkseen varsinkin jouluvaloihin. Stjärna-valoköynnös hurmaa rosoisen romanttisella ”lookillaan.” Kranssiin yhdistettynä paristokäyttöisestä valosarjasta saa mitä kauneimman ovi- tai seinäkoristeen.
valokranssi, kynttiläkruunu
jouluvalot
Kuva: Room21.fi

Koivunoksista sidotulla Björken-kynttiläkruunulla voi korvata vaikka valaisimen ruokapöydän yläpuolelta pyhien ajaksi. Tällä kauniilla ja idyllisellä koristeella luo vaivatta kattaukseen perinteistä joulunajan tunnelmaa.

jouluvalot, Ikea, valoköynnös, valosarjaKuva: IKEA

”Kulkuset, kulkuset…” ;-). Näyttävimmät jouluvalot kannattaa ripustaa ikkunan läheisyyteen myös ohikulkijoiden ihasteltavaksi. Ikean Stråla LED-valosarjan värin ja kuvioinnin ansiosta valo hohtaa ja siivilöityy kauniisti ulkopuolelle.

Evergreen-valokäynnös

Kuva: Ellos

Evergreen-valoköynnös sisältää puolukanlehtiä muistuttavia muovilehtiä. Jouluaaton lähestyessä kauniin valosarjan voi kieputtaa vaikka osaksi juhla-aterian kattausta.

Maltillisella jouluvalaistuksella koti kaunistuu tyylikkäästi ja välit naapureihinkin pysyvät kunnossa. Tilapäisillä sisäkäyttöön tarkoitetuilla valosarjoilla pystyy helposti korostamaan kodin ääriviivoja ja siirtämään huomion epäkohdista, kuten vaikkapa tiskivuoresta ja vaatekasoista, toisaalle. Aika mukava ominaisuus joulunpyhinä, vai mitä?

/Liisamaija

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Värit kodin sisustuksessa – näin käytät väripareja!
Blogi Sisustus
Yksiön sisustus – ideat ja vinkit pieneen tilaan
Blogi Sisustus
Sisustustrendit 2016: värit, kulta ja viherkasvit
Blogi Sisustus
Jouluvalot siivittävät kodin kohti juhlaa
Blogi Sisustus
Bloggaajien suosikit kesäkotiin
Blogi Sisustus
Pukinkontin pohjalta… Sisustajan joululahjavinkit
Blogi Sisustus
Rullaverhot, sälekaihtimet vai lamelliverhot? Vinkkejä kaihtimien valintaan
Blogi Sisustus
Helsingin Vallilan tehdasmiljööstä löytyy monien mahdollisuuksien koti
Blogi Kaunis koti myynnissä
Inspiroivat sisustustrendit 2017 – wow mikä mummola
Blogi Viikon valinnat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio