Lapsuuteni joulunodotukseen kuului olennaisena osana jouluvalojen viritys ikkunaan. Kyseessä oli valosarja, joka sisälsi noin kaksikymmentä moniväristä muovitähteä. Muistan, kuinka rakastin näitä pinkin, vihreän, sinisen ja oranssin sävyissä loistavia valoja yli kaiken!

Niin paljon kuin muisto lapsuudesta lämmittääkin mieltä, niin enää en kyseisiä ”neonvaloja”  ikkunaamme ripustaisi. Markkinoilta löytyykin tänä päivänä mitä kauniimpia valosarjoja, joilla virittää koti jouluntunnelmaan.

Irislights

Irish Lights-valosarjaa löytyy jopa yli kahdessakymmenessä eri sävyssä! Näillä suosituilla ”valopalloilla” tuo helposti väriä sisustukseen ja koristaa kotia ympäri vuoden.

Kestävät ja virtaa maltilla kuluttavat LEDit ovat tulleet jäädäkseen varsinkin jouluvaloihin. Stjärna-valoköynnös hurmaa rosoisen romanttisella ”lookillaan.” Kranssiin yhdistettynä paristokäyttöisestä valosarjasta saa mitä kauneimman ovi- tai seinäkoristeen.
Björken-kynttiläkruunu Room21
Björken-kynttiläkruunu Room21
Kuva: Rum21.fi

Koivunoksista sidotulla Björken-kynttiläkruunulla voi korvata vaikka valaisimen ruokapöydän yläpuolelta pyhien ajaksi. Tällä kauniilla ja idyllisellä koristeella luo vaivatta kattaukseen perinteistä joulunajan tunnelmaa.

jouluvalot, Ikea, valoköynnös, valosarjaKuva: IKEA

”Kulkuset, kulkuset…” ;-). Näyttävimmät jouluvalot kannattaa ripustaa ikkunan läheisyyteen myös ohikulkijoiden ihasteltavaksi. Ikean Stråla LED-valosarjan värin ja kuvioinnin ansiosta valo hohtaa ja siivilöityy kauniisti ulkopuolelle.

Evergreen-valokäynnös

Kuva: Ellos

Evergreen-valoköynnös sisältää puolukanlehtiä muistuttavia muovilehtiä. Jouluaaton lähestyessä kauniin valosarjan voi kieputtaa vaikka osaksi juhla-aterian kattausta.

Maltillisella jouluvalaistuksella koti kaunistuu tyylikkäästi ja välit naapureihinkin pysyvät kunnossa. Tilapäisillä sisäkäyttöön tarkoitetuilla valosarjoilla pystyy helposti korostamaan kodin ääriviivoja ja siirtämään huomion epäkohdista, kuten vaikkapa tiskivuoresta ja vaatekasoista, toisaalle. Aika mukava ominaisuus joulunpyhinä, vai mitä?

/Liisamaija

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio