Asta-messut 2014 keräsivät Tampereelle peräti yli 16 000 remontoinnista ja rakentamisesta kiinnostunutta messuvierasta menneenä viikonloppuna. Kun KotiVisio- ja Habitare-messut keskittyvät enemmän sisustamiseen, oli Asta-messujen tarjonta tänä vuonna kohdennettu enemmänkin pienrakentajille ja remontoijille. Sisustuksesta kiinnostuneille messut eivät sinänsä tarjonneet paljoakaan nähtävää, mutta löytyi joukosta sentään muutama tuote, jotka herättivät remontista haaveilevan mielenkiinnon muotoilunsa ja käytännöllisyytensä ansiosta.

Oras Optima - Asta-messut 2014

Keittiöhanojen kehitys on ottanut huiman harppauksen eteenpäin käyttäjäystävällisyydessä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Oraksen Optima-hana kiinnitti heti huomiota edistyksellisen suunnittelunsa ansiosta. Digitaalinen näyttö ilmoittaa veden lämpötilalukeman ja varoittaa, jos se nousee yli 42°C:een. Kosketusvapaan toiminnon ansiosta veden juoksutus onnistuu hygieenisesti ja vaivattomasti. Myös astianpesukoneventtiili on tavanomaista fiksumpi – se sulkeutuu automaattisesti joko kolmen tai kahdentoista tunnin päästä ehkäisten näin vesivahingon synnyn.

Geberit wc-istuimet - Asta-messut 2014Geberitin messuosasto tarjosi tyylikkäimmät vaihtoehdot uusille wc-istuimille! Muotoilustaan palkitut Monolith-istuimet muodostavat näyttävän ja modernin kokonaisuuden ennennäkemättömän muotoilunsa ansiosta. Veistoksellinen wc-moduuli voidaan asentaa istuintyypistä riippuen myös vanhan wc:n tilalle ilman rakennemuutoksia kylpyhuoneessa.

Tulikivi Kaira -sisustustakka - Asta-messut 2014Mikä olisikaan ihanampi sisustuselementti olohuoneessa kuin kaunis tulisija! Tulikiven Kaira-sisustustakka ihastutti pyöreän muotonsa ja kompaktin kokonsa ansiosta. Kairan sisällä on teräsrunko, joka on päällystetty Tulikiven vuolukivellä. Kaareva luukku tuo tulen näkyviin kauniisti koko huoneeseen.

Saunatalo savusaunapaneeli - Asta-messut 2014

Saunatalon messuosasto tarjosi silmänruokaa oivaltavasti riviin asetetulla saunamallistollaan. Tyylikkään vaihtoehdon perinteiselle seinäpaneelille tuo tumman sävyinen savusaunapaneeli, jonka kanssa vaaleat tervaleppälauteet luovat tilaan kauniin kontrastin. Savusaunamaisuus palauttaa mieliin saunomisen pitkät perinteet ja luo juuri oikean tunnelman rentouttavalle saunahetkelle.

Fibo-Trespo seinäpaneelit - Asta-messut 2014Omassa kodissamme kaivataan kipeästi keittiöremonttia, mutta olemme myös harkinneet pelkkien ovien ja välitilan päivitystä. Norjassa valmistetuilla Fibo-Trespo-seinäpaneeleilla välitilan uudistamisen luvataan toteutuvan vain muutamassa tunnissa. Levyvaihtoehtoja löytyi peräti yli kymmenen, mutta itseäni ihastutti eniten loft-tyylinen, betoniseinää muistuttava seinäpaneeli, josta löytyi vain pienehkö näytepala messuosastolta. Tuotteeseen voi käydä tutustumassa esimerkiksi Bauhausissa ja K-Raudoissa.

Kuvat: Liisamaija Vanhala

/Liisamaija

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio