Asta-messut 2014 keräsivät Tampereelle peräti yli 16 000 remontoinnista ja rakentamisesta kiinnostunutta messuvierasta menneenä viikonloppuna. Kun KotiVisio- ja Habitare-messut keskittyvät enemmän sisustamiseen, oli Asta-messujen tarjonta tänä vuonna kohdennettu enemmänkin pienrakentajille ja remontoijille. Sisustuksesta kiinnostuneille messut eivät sinänsä tarjonneet paljoakaan nähtävää, mutta löytyi joukosta sentään muutama tuote, jotka herättivät remontista haaveilevan mielenkiinnon muotoilunsa ja käytännöllisyytensä ansiosta.

 

oras_optima_02

Keittiöhanojen kehitys on ottanut huiman harppauksen eteenpäin käyttäjäystävällisyydessä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Oraksen Optima-hana kiinnitti heti huomiota edistyksellisen suunnittelunsa ansiosta. Digitaalinen näyttö ilmoittaa veden lämpötilalukeman ja varoittaa, jos se nousee yli 42°C:een. Kosketusvapaan toiminnon ansiosta veden juoksutus onnistuu hygieenisesti ja vaivattomasti. Myös astianpesukoneventtiili on tavanomaista fiksumpi – se sulkeutuu automaattisesti joko kolmen tai kahdentoista tunnin päästä ehkäisten näin vesivahingon synnyn.

 

wc-istuinGeberitin messuosasto tarjosi tyylikkäimmät vaihtoehdot uusille wc-istuimille! Muotoilustaan palkitut Monolith-istuimet muodostavat näyttävän ja modernin kokonaisuuden ennennäkemättömän muotoilunsa ansiosta. Veistoksellinen wc-moduuli voidaan asentaa istuintyypistä riippuen myös vanhan wc:n tilalle ilman rakennemuutoksia kylpyhuoneessa.

 

sisustustakkaMikä olisikaan ihanampi sisustuselementti olohuoneessa kuin kaunis tulisija! Tulikiven Kaira-sisustustakka ihastutti pyöreän muotonsa ja kompaktin kokonsa ansiosta. Kairan sisällä on teräsrunko, joka on päällystetty Tulikiven vuolukivellä. Kaareva luukku tuo tulen näkyviin kauniisti koko huoneeseen.

 

savusaunapaneeliSaunatalon messuosasto tarjosi silmänruokaa oivaltavasti riviin asetetulla saunamallistollaan. Tyylikkään vaihtoehdon perinteiselle seinäpaneelille tuo tumman sävyinen savusaunapaneeli, jonka kanssa vaaleat tervaleppälauteet luovat tilaan kauniin kontrastin. Savusaunamaisuus palauttaa mieliin saunomisen pitkät perinteet ja luo juuri oikean tunnelman rentouttavalle saunahetkelle.

 

keittio_valitilaOmassa kodissamme kaivataan kipeästi keittiöremonttia, mutta olemme myös harkinneet pelkkien ovien ja välitilan päivitystä. Norjassa valmistetuilla Fibo-Trespo-seinäpaneeleilla välitilan uudistamisen luvataan toteutuvan vain muutamassa tunnissa. Levyvaihtoehtoja löytyi peräti yli kymmenen, mutta itseäni ihastutti eniten loft-tyylinen, betoniseinää muistuttava seinäpaneeli, josta löytyi vain pienehkö näytepala messuosastolta. Tuotteeseen voi käydä tutustumassa esimerkiksi Byggmaxeissa ja K-Raudoissa.

Kuvat: Liisamaija Vanhala

/Liisamaija

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Habitare-messut 2016: Trendit ja parhaat sisustustärpit
Blogi Viikon valinnat
Habitare-messut 2017 – sisustustrendit ja ideat huomisen kotiin
Blogi Sisustus
Sisustustakka, kakluuni, kamiina… Mikä takka on kaikkein kaunein?
Blogi Viikon valinnat
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Asuntomessujen 2015 antia
Blogi Sisustus
Messuille käy sisustajan tie – Forma 2015
Blogi Sisustus
Takka tuli taloon – Tulikiven Valmistuli
Blogi Remontti
Habitare 2016 – mikä messuilla kiinnostaa tänä vuonna?
Blogi Sisustus
Värikäs Habitare 2015
Blogi Sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *