Riikka Ranta

Etuovi.com

Miten ihmeessä osaan määritellä oikean hinnan arvokkaimmalle omaisuudelleni, miettii moni asuntonsa myyntiä harkitseva. Asunnonmyyjät kokevatkin hinnan arvioimisen vaikeimmaksi myyntiprosessin vaiheeksi. Tämä ei yllätä, sillä asuntokaupassa oikea hinta ratkaisee ja väärä hintapyyntö voi viivästyttää myyntiä kuukausilla kuten kiinteistönvälittäjä Pasi on aiemmin osuvasti kirjoittanut. Myös Etuovi.comin tutkimuksen tuloksissa nousi samat asiat esiin, asunnonmyyjän haasteina ovat myyntihinnan miettiminen ja myynnin ajankohta (Lähde: Etuovi.comin Asunnon osto- ja myyntiprosessitutkimus 2017, Kantar TNS Oy).

Asunnon hinnoittelun avuksi nettiin on ilmestynyt viime aikoina suuri määrä erilaisia laskureita. Näitä asunnon hintalaskureita testatessa on hyvä huomioida, millaiseen taustatietoon ne perustuvat. Onko kyseessä toteutunut kauppahinta vai hintapyyntö? Hintapyyntö tarkoittaa hintaa, jolla asuntoa markkinoidaan ja se yleensä on hieman korkeampi kuin hinta, jolla asunto myydään.

Klik klik ja näet nopeasti arvion sopivasta hintapyynnöstä!

Myös Etuovi.com haluaa tarjota asiantuntemuksensa asuntonsa myyntiä miettivien avuksi ja tarjoaa nyt uuden työkalun jolla voit selvittää, millainen hintapyyntö sinun kannattaa asunnollesi asettaa. Hinta-arviolaskurimme avulla saat tiedon asuntosi arvosta markkinoilla muihin samankaltaisiin asuntoihin verrattuna. Etuovi.comin laskurista saamasi asunnon hinta-arvio määritellään hintahaarukalla eli millä välillä vastaavien nyt myynnissä olevien asuntojen hinnat liikkuvat. Älä jää arvailemaan vaan kokeile laskurin avulla mikä on sinun asuntosi arvo markkinoilla juuri nyt!

Miksi kannattaa käyttää Etuovi.comin hinta-arviota?

Etuovi.comin laskurin hinta-arvio perustuu Suomen kattavimpaan myytävien asuntojen tarjontaan ja tilastodataan. Laskurin taustalla on tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuva tilastollinen malli, joka päivittää ja tarkentaa hinta-arvioita jatkuvasti aina kun palvelussa julkaistaan uusia asuntoilmoituksia. Asunnon hintalaskuri näyttää myös hinta-arvion luotettavuuden. Mitä enemmän palvelussamme on ollut vastaavia ilmoituksia, sitä luotettavamman hinta-arvion saat.

Laskurin avulla näet nopeasti vastaako asuntosi markkinahinta omaa käsitystäsi. Asunnon hinnoittelussa pitäisi pystyä miettimään hinta realistisesti ilman tunteita ja tämä on usein se vaikein paikka myyjälle. Muista myös, että yksikään laskuri ei osaa huomioida asunnon hintaan vaikuttavia asioita kuten nykyistä kuntoa, asunnon remonttitarpeita, asumiskuluja ja muita asuntokohtaisia hintaan vaikuttavia seikkoja.

Etuovi.comin tarjoama asunnon hinta-arvio ei ole lupaus myyntihinnasta ja siksi kannattaakin ennen asunnon myyntiä neuvotella myös kiinteistönvälittäjän kanssa oikeasta hintatasosta. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy huomioimaan asuntosi erityispiirteet hinnan asetannassa.

asunnon hinta-arvio
Asunnon hinta-arvio nyt omalta kotisohvaltasi Etuovi.comista!

Toteutuneet kauppahinnat eivät ole julkisia

Kuluttajalla ei ole mahdollista saada toteutuneita kauppahintoja mitään kautta. Kiinteistönvälittäjillä on käytössä palveluita, joista he saavat tietoonsa toteutuneet kauppahinnat asuntojen tarkkuudella. Toteutuneet kauppahinnat löytyvät niiden asuntojen osalta, joissa kiinteistönvälittäjä on ollut mukana kaupanteossa.

Kuluttajien välisiä kauppahintoja ei ole tällä hetkellä saatavilla mistään. Tilastokeskus julkaisee kiinteistönvälittäjien ilmoittamien lukujen perusteella toteutuneita kauppahintoja. Tämän avulla yksityishenkilöidenkin on mahdollista seurata asuntojen toteutuneita kauppahintoja tilastojen avulla, mutta tilastoista ei voi päätellä mikä on ollut yksittäisen asunnon hinta.

Hinta-arvion lisäksi myös alueen hintataso kiinnostaa

Asuntojen hintataso eri alueilla kiinnostaa käyttäjiämme vuodesta toiseen. Etuovi.com tarjoaakin kaupunkikohtaista asuntomarkkinadataa esimerkiksi eri asuntotyyppien neliöhintojen ja markkinointiaikojen kehityksestä – myös tämä aluetieto auttaa sinua hintapyynnön määrittelyssä. Asuntomarkkinat -sivulta voit seurata esimerkiksi Helsingin asuntojen neliöhinnan kehitystä tai Espoon kohdemäärän kehittymistä.

Mikäköhän sinun asuntosi arvo on? Käy heti testaamassa!

Riikka

 

2 kommenttia sivuun “Asunnon hinta-arvio nyt omalta kotisohvaltasi

  1. Hei! Paljonko hinta-arvio asunnosta yleensä maksaa? Hinta-arvion teettäjä olisi kuolinpesä, kun yksi haluaa omakseen kiinteistön.

    1. Moikka Sonja,

      Etuovi.comin tarjoama suuntaa-antava hinta-arvio on ilmainen ja on käytettävissä kun kirjaudut palveluun. Tarkan arvion osalta kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen, jotta saatte teidän omaan tilanteeseensa parhaimmat neuvot. Harmillisen vähän välittäjien hinnastoja löytyy netin kautta, mutta kannattaa olla yhteydessä alueen kiinteistönvälittäjään ja pyytää arviointikäynnille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio