Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Upea sijainti Saimaan rannalla ja sisustuslehtien tarjoamat maistiaiset messukohteista olivat saaneet odotukseni tämän vuotisten asuntomessujen suhteen nousemaan korkeuksiin ja odotinkin innolla, että pääsen kokemaan tuon kaiken paikan päälle. Täytyy sanoa, että asuntomessut 2017 täyttivät odotukseni ja jopa ylittivät ne! Järvimaisemat rantaan rakennettujen talojen isoista ikkunoista ja terasseilta olivat aurinkoisena kesäpäivänä upeat ja kohteet tarjosivat äärilaidallisen sisustusinspiraatiota.

Tällä kertaa Viikon valintoihin kokosin asuntomessutjen parhaat palat. Valitseminen oli muuten kinkkistä puuhaa, ihania kohteita oli niin paljon! Erityisesti tämänvuotisissa messukohteissa ihastutti niissä aikaansaatu kodikkuus, kauniit materiaalit sekä värien käyttö – omaan makuuni istuvat täydellisesti nuo murretuista sävyistä koostuvat väripaletit. Järvi- ja metsämaisemat olivat ajatuksella sijoitellujen ikkunoiden ansiosta hienosti osaana sisustusta ja toimivat kuin taideteoksina. Taideteoksista puheen ollen, ilahduin myös siitä kuinka vahvasti taide oli mukana kohteiden sisustuksissa.

Arkkitetuurisesti kiinnostava Wave

asuntomessut 2017

Asuntomessut 2017

Tämän kohteen näkemistä odotin näillä messuilla ehkä eniten, enkä joutunut pettymään! Kadun puolelta talo sulautui maisemaan melkein huomaamattomana ja avautui upeasti järvimaisemaa kohti. Ulkokuoren materiaalit puu ja metalli toistuvat myös sisustuksessa, jonka suunnittelusta on vastannut Maija Puhakainen Suunnittelutoimisto Pulmasta.

Ajaton ja luonnonläheinen Harmaja Saimaa

olohuone asuntomessut 2017

keittiö kannustalo harmaja saimaa asuntomessut 2017

Kannustalon Harmaja Saimaa pääsi suosikiksi, sillä se onnistui olemaan täydellisesti ajan hermolla, mutta samalla niin ajaton. Tuon keittiön voisin ottaa itselleni ihan tuollaisenaan! Samoin kuin ihanan toimivan makuuhuoneen tilavine vaatehuoneineen ja kylppäreineen. Erityisen ihanaa tässä kohteessa oli Kirsi Valannin käsialaa olevat pintamateriaalit. Seinissä käytetyt sormipaneelit loivat ihanan lämminhenkisen ja luonnonläheisen tunnelman.

Kodikas Honka Ink

makuuhuone honka ink asuntomessut 2017

kylpyhuone honka ink asuntomessut 2017

Honka Ink ihastutti söpöllä ulkomuodollaan, mutta sisäpuolelta se vasta herkullinen olikin! Tässä kohteessa nähtiin mielestäni onnistunutta vuoropuhelua erilaisten materiaalien välillä – hirsiseinät ja mikrosementti ovat vastustamaton pari. Jonna Kivilahden suunnittelema sisustus hurmaa lämminhenkisyydellään ja varsinkin yläkerrassa ihanan seesteisellä tunnelmallaan.

Kaunis ja seesteinen Kontio Toive

keittiö kontio toive asuntomessut 2017

makuuhuone kontio toive

Yllätyin siitä, kuinka raikas kokonaisuus tämän talon tumman ulkokuoren sisältä paljastui. Valkolakatut hirsiseinät ja lattia tuovat ihanasti valoisuutta. Piia Kalliomäen suunnittelema on toteutettu kauniilla luonnonmateriaaleilla ja seesteisillä sävyillä. Yläkerran päämakuuhuone niin kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan, että en meinannut saada silmiäni irti siitä.

Valossa kylpevä Villa Saimaanhelmi

asuntomessut 2017

asuntomessut 2017 villa saimaanhelmi

Villa Saimaanhelmi oli myös yksi eniten odottamistani kohteista. Sisälle astuttaessa huomion varastivat järvelle avautuvat, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Vaikka Kirsi Valannin ja talon asukkaiden yhteistyössä suunnittelema sisustus oli yleisilmeeltään valkoinen, oli kokonaisuus ihanan lämminhenkinen.

Loft-henkinen MinunVALO

asuntomessut 2017

kylpyhuone minunLOFT asuntomessut 2017

MinunVALOssa yhdistyivät sopivassa suhteessa rouhea loft-tunnelma ja kodikas pehmeys. Tässä kohteessa sydämeni saivat sykkimään erityisesti makuuhuone ja sen yhteydessä oleva lasiseinäinen vaatehuone sekä täydellisen seesteinen kotikylpylä, jossa kylpiessään voi katsella kaunista järvimaisemaa.

Tätä listaa voisi vielä jatkaa, mutta valitettavasti kaikki suosikijutut eivät mahdu samaan postaukseen. Lisää juttuja ja kuvamateriaalia Mikkelin asuntomessuilta on luvassa! Käy fiilistelemässä tämän ja edellisten vuosien asuntomessuja täällä

Asuntomessut 2017 Mikkelissä ovat hyvä kesäreissun kohde rakennus- tai sisustusinspiraatiota kaipaavalle, suosittelen! Kannattaa lähteä käymään vaikka vähän kauempaakin 🙂 Lisää tietoa Mikkelin asuntomessuista löydät täältä

-Juulia

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio