Kostean tilan remontin onnistuminen on ensiarvoisen tärkeää niin ajallisesti, laadullisesti kuin taloudellisestikin. Kyseessä kun saattaa olla yksi kodin suurimmista investoinneista. Mutta mikä tekee onnistuneen kylpyhuoneremontin? Listasin yhdessä pääkaupunkiseudulla toimivan Blosius-Kylpyhuoneremontit Oy:n kanssa avaimet onnistuneeseen kostean tilan remonttiin.

Hyvänä esimerkkinä sujuvasti toteutuneesta uudistuksesta toimii helsinkiläiseen paritaloon tehty märkätilojen saneeraus. Kohde koki lähes täydellisen muodonmuutoksen, kun 90-luvun alussa valmistuneessa asunnossa remontoitiin sekä sauna, kylpy- että kodinhoitohuonekin vastaamaan asiakkaan toiveita ja nykypäivän standardeja.

1. Vertaile ja kilpailuta

Hyvä maine, selkeät kotisivut, kattava portfolio ja tiedot aiemmista remonttikohteista antavat osviittaa urakoitsijan historiasta ja luotettavuudesta. Jo kaksikymmentä vuotta alalla toiminut Blosius kertoo sivuillaan avoimesti tietoja aiemmista remonteistaan, näiden kestoista ja kustannuksista. Löytyypä usean kohteen yhteydestä jopa useita, laadukkaita jälkeen-kuvia sekä lopullinen hinta ja hintaerittely remontin eri työvaiheista.

Blosius kylpyhuoneremontti

2. Hintaerittely ja loppusumma tarjoukseen kirjallisena

Tarjouksia vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota asiakirjan selkeyteen ja kattavuuteen. Urakoitsijan sitoutuminen aikatauluun ja hintaan kannattaa varmistaa etukäteen aina kirjallisesti. Muun muassa Blosius sitoutuu asiakkaalleen tarjouksessa esittämäänsä hintaerittelyyn, jonka luvataan pysyvän muuttumattomana koko projektin ajan. Tällä ehkäistään mahdolliset ikävät yllätykset loppulaskussa.

3. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Mitä aiemmin lopullinen remonttisuunnitelma on kunnossa, sen parempi. Huolellinen suunnittelu takaa myös aikataulussa pysymisen sekä ehkäisee mahdollisten riitatilanteiden synnyn. Pääkaupunkiseudulla toimiva firma on virtaviivaistanut vaativan remonttiprojektin mahdollisimman asiakasystävälliseksi tarjoamalla maksuttoman mittakäynnin jo tarjouspyyntövaiheessa. Näin asiakas saa kaikenkattavan ja kilpailutusta helpottavan remonttisuunnitelman laadukkailla 3D-kuvilla selattavakseen jo ennen ostopäätöksen tekoa.

kylpyhuone, 3D-suunnitelma 3d-suunnitlma, kylpyhuoneremontti kylpyhuone, 3D-suunnitelma Paritalokohteesta tarjouksen yhteydessä toimitetut 3D-suunnitelmakuvat havainnollistavat muun muassa vesipisteiden paikat, valaistussuunnitelman sekä tilan tulevan sävymaailman ja kokonaisilmeen.

4. Materiaalivalinnoilla varmistat tilan pitkäikäisyyden

Maltillinen värimaailma ja laadukkaat kaakelivalinnat kestävät sekä aikaa että käyttöä. Kokenut suunnittelija huomioi asiakkaan toiveet ja luo niiden pohjalta suunnitelman, joka takaa tilojen käytännöllisyyden ja helppohoitoisuuden arjen tiimellyksessä. Hyvä suunnitelma huomioi myös säilytystilan, valaistuksen ja ergonomian tilan funktion mukaan. Tyylikkäät ja laadukkaat kaakelivalinnat auttavat myös mahdollisessa asunnon jälleenmyyntitilanteessa.

5. Pidä kiinni sopimuksen toteutumisesta

Mikään ei aiheuta enemmän päänsärkyä, kuin alituiseen muuttuva remonttiaikataulu ja urakoitsijan sitoutumattomuus remonttiin. Varsinkin, kun kyseessä on niinkin tärkeät tilat kuin WC ja kylpyhuone. Blosiuksella on haluttu panostaa remonttiprojektin riskittömyyteen. Yksi asentaja keskittyy kerrallaan vain yhteen kohteeseen, mikä takaa remontin valmistumisen aikataulussa. Remontin luvataan kustantavan asiakkaalleen vain sen verran kuin on sovittu, ja kaikki maksuliikenne tapahtuu vasta, kun remontti on asiakkaan puolelta hyväksytty.

kylpyhuone, remontti, valmis

kylpyhuone, remontti, valmis

sauna, remontti, valmisParitalokohteen jälkeen-kuvissa konkretisoituu, kuinka hyvin lopputulos vastaa asiakkaalle toimitettuja 3D-suunnitelmakuvia.

Hyvin tehdyn suunnittelutyön ansiosta myös paritalokohde toteutui luvatussa aikataulussa. Tarjouksen yhteydessä toimitettu suunnitelma kun vastasi lähes täysin asiakkaan odotuksia. Tilojen pohjaratkaisu oli jo alun perin paras mahdollinen, joten vesi- ja kiintokalusteiden sijoittelua ei lähdetty muuttamaan. Kylpyhuoneeseen asennettiin kaksi suihkusettiä yhden sijaan ja saunan perinteinen ilme syntyi kuusipaneloinnilla sekä tervaleppälauteilla. Kodinhoitohuone sai lisää kaipaamaansa laskutilaa ja lisävaloa työskentelyn helpottamiseksi. Materiaaleina käytettiin perinteistä, keraamista laattaa. Valkoinen, mattapintainen seinälaatta luo tilaan rauhallisemman tunnelman kuin vastaava kiiltäväpintainen laatta. Harmaansävyinen kaakelilattia on sekä ajaton että käytännöllinen puhtaanapidon kannalta. Valaistuksen ja vaaleiden pintojen ansiosta remontin kokeneet tilat suorastaan kylpevät valossa!

Liisamaija

Kuvat: Blosius

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio