Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Keittiön kaapinovet määrittelevät keittiön tyylin ja visuaalisen ilmeen – ovien valinta onkin usein ensimmäisiä askeleita uuden keittiön suunnittelussa. Valitsisiko mattaa vai kiiltävää, värikästä vai neutraalia, vai kenties puuta?

Kaapinovien väreissä, materiaaleissa ja malleissa vaihtoehtoja on häkellyttävän paljon, joten valintaa helpottaa, kun ottaa huomioon visuaalisten toiveiden lisäksi keittiön toiminnalliset tarpeet ja budjetin. Keittiömaailman laajan ovivalikoiman joukosta löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto.

keittiön ovimateriaalit

Maalatuissa ovissa värivalikoima on rajaton

Maalattujen ovien valikoima on todella monipuolinen. Mahdollisuudet keittiön värin valintaan ovat laajat, sillä saatavilla on vakiovärien ja Keittiömaailman suunnittelijoiden kuratoimien trendivärien lisäksi kaikki NCS-värikartan värit. Maalatut ovet voivat olla joko mattapintaiset tai kiiltävät.

Maalatuissa ovissa on laaja valikoima myös ovimallin ja vedinratkaisun suhteen. Keittiön ilme muuttuu täysin, kun valitaankin sileän oven sijaan klassinen peiliovi. Huomaamattomalla tai näyttävämmällä vedinuralla varustetut ovet tuovat keittiöön modernia ilmettä.

keittiön ovimateriaalit
Maalatut peiliovet antavat keittiölle klassisen kauniin ilmeen.
keittiön ovimateriaalit
Maalatut tummansiniset ovet näyttävät tyylikkäiltä modernissa keittiössä.

Maalatut ovet tehdään maalaamalla laadukkaan pohjalevyn päälle useita maalikerroksia kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Maalattujen ovien mattapintaan saattaa kuitenkin kovassa tai huolimattomassa käytössä tulla naarmuja, jotka näkyvät etenkin tummemman sävyisissä ovissa. Naarmut voidaan onneksi korjata paikkamaalilla.

Valitse maalatut ovet, jos haluat valita keittiösi sävyn ja ovimallin laajasta valikoimasta, mutta olet valmit pitämään keittiöstäsi huolta.

Katso, miten huippusuunnittelija Lotta Agaton stailasi maalatut ovet trendikkäissä oliivinvihreän ja suklaanruskean sävyissä

Laminaattiovet ovat kestävät ja tyylikkäät

Laminaattiovet valmistetaan kovassa paineessa ja kuumuudessa puristamalla, jolloin materiaalista tulee erittäin kestävä. Laminaattiovi kestää kulutusta, iskuja ja kuumuutta, eikä myöskään naarmuunnu helposti.

keittiön ovimateriaalit

Erityisen hyvä valinta tumman tai värillisen keittiön ovimateriaaliksi on supermattalaminaatti, jonka tyylikkään himmeässä pinnassa eivät sormenjäljet näy. Supermattalaminaattia on saatavilla mustan lisäksi trendikkäissä harmaan, vihreän ja sinisen sävyissä.

Valitse laminaatti, jos tarvitset keittiön, joka kestää kovaakin kulutusta, mutta et halua tinkiä tyylikkyydestä.

keittiön ovimateriaalit keittiön ovimateriaalit

Melamiiniovi on helppohoitoinen ja edullinen valinta

Melamiiniovet valmistetaan puristamalla kalustelevyn pintaan hartsilla kyllästetty paperikalvo. Näin syntyy kulutusta ja kuumuutta kestävä sekä vettä hylkivä pinta, joka helppohoitoisuutensa ansiosta ovimateriaaliksi moneen keittiöön. Melamiiniovet voivat olla yksiväriset tai puunsyykuvioidut.

Valitse melamiini, jos haluat keittiöösi kestävät, helppohoitoiset ja hyvin tyylikkäät kaapinovet astetta edullisemmin.

keittiön ovimateriaalit
Mustat puunsyykuvioidut melamiiniovet Taika-keittiössä.

Viiluovet tuovat puun lämmön keittiöön

Aito puu on aina ajaton ja lämminhenkinen valinta. Viiluovet valmistetaan liimaamalla ja puristamalla mdf-levyn pintaan puuviilu. Luonnonmateriaalissa puunsyykuviot vaihtelevat, joten viiluovilla varustettu keittiö on aina yksilöllinen.

Valitse viiluovet, jos toivot keittiöltäsi ajattomuutta sekä puun tuomaa lämmintä ja luonnonläheistä tunnelmaa.

keittiön ovimateriaalit
Tammiviiluovet tuovat lämpöä moderniin keittiöön.

Keittiömaailman laminaatti-, melamiini- ja viiluovet kuuluvat M1-päästöluokkaan, mikä kertoo ovimateriaalin olevan tutkitusti sisäilmaystävällinen ja vähäpäästöinen.

Säleovi toimii tyylikkäänä tehosteena

Upea kokonaisuus voi syntyä myös erilaisia ovimateriaaleja yhdistelemällä ja näyttävät ovet voivat toimia keittiön katseenvangitsijoina. Niin tekevät tyylikkäästi esimerkiksi tammesta valmistetut Rigato-säleovet, jotka ihastuttavat tekstuurillaan ja tuovat rytmiä kokonaisuuteen.

Valitse Rigato-säleovet, jos haluat keittiöösi jotain näyttävää, mutta ajatonta.

keittiön ovimateriaalit
Rigato-säleovet korostavat saareketta tyylikkäästi.

Minkälaiset ovet sinä valitsisit keittiöösi? Jos on aika aloittaa uuden unelmakeittiösi suunnittelu, varaa tästä ilmainen suunnittelutapaaminen lähimmässä Keittiömaailman myymälässä tai verkossa!

Lue myös:

Keittiösuunnittelijan vinkit kauniin ja käytännöllisen keittiön suunnitteluun

Uusi keittiö mielessä? Poimi parhaat ideat uutuuskeittiöistä

Näin teet keittiöstäsi ekologisen – viisi vihreää vinkkiä

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio