Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Tarkastellaan jälleen Etuovi.comin hakukoneen keräämää tilastotietoa siitä, mihin Espoon kaupunginosiin tehtiin viime kuussa eniten hakuja. Mitkä ovat myytävien asuntojen hakujen perusteella Espoon halutuimmat asuinalueet? Vastaako lista ajatustasi siitä, mitkä asuinalueet Espoossa ovat parhaita?

Juttu on julkaistu alun perin maaliskuussa 2017, mutta päivitetty helmikuussa 2020 uusimmilla tilastoilla.

Etuovi.comin hakujen perusteella Espoon himotuin asunto on kolmen huoneen rivitalo. Tarkastellaan nyt Espoon halutuimpien asuinalueiden listaa.

TOP 10 Espoon halutuimmat asuinalueet

  1. Tapiola
  2. Leppävaara
  3. Matinkylä
  4. Westend
  5. Haukilahti
  6. Olari
  7. Saunalahti
  8. Mankkaa
  9. Kivenlahti
  10. Niittykumpu

Listaus perustuu Espoon myytävien asuntojen hakuun laitettuihin kaupunginosiin, tammikuun 2020 aikana tehdyt haut Etuovi.comissa.

Tapiola on Espoon kiinnostavin asuinalue

Tapiola oli vuoden 2019 tilastoissa jokaisena kuukautena selkeästi kaikkia muita kaupunginosia suositumpi. Tapiolasta haettiinkin montaa asuntotyyppiä, ja se oli selkeä suosikki kaikissa asuntotyypeissä, eli sieltä haettiin paljon niin kerrostalo– kuin rivitaloasuntoja  kuten myös omakotitaloja.

Tapiolan alueelle mahtuu montaa erilaista asuntotyyppiä. Vaikka suurin osa viime vuonna julkaistuista ilmoituksista olikin kerrostaloasuntojen myynti-ilmoituksia, oli siellä tarjolla myös rivitalo– ja paritaloasuntoja, reilu kymmenen omakotitaloa, kolme erillistaloa sekä yksi luhtitaloasunto.

Espoon Tapiolan kirjokansi
Tapiolan Kirjokannelta on myynnissä 40-neliöinen kerrostaloasunto. Kuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

Tapiolan alueen myytävistä asunnoista osa oli uudiskohteita. Hieno homma, että kysytylle asuinalueelle rakennetaan uusia asuntoja! Aivan pienellä rahalla niitä ei kuitenkaan saa, sillä uuden yksiön neliöhinta liikkuu keskimäärin 8 600 – 9 000 euron pintaan, ja kaksioissakin uudiskohteiden neliöhinnat ovat keskimäärin 7 600 – 7 900 euroa.

Uudiskohde antaa huolettomuutta ja vapautta isoista remonteista pitkäksi aikaa. Kuitenkin, jos Tapiolasta haluaa vaikkapa kerrostaloyksiön ja sen ei tarvitse olla uusi, on tarjolla käytettyjä asuntoja hieman edullisempaan hintaan. Vanhasta kerrostaloyksiöstä pyydettiin vuoden 2019 ilmoituksissa keskimäärin 6 380 euroa ja vastaavasti kaksioista 5 330 euroa per neliömetri.

Tapiolan tämän hetken katsotuimmat, kalleimmat ja edullisimmat asunnot löydät listattuna asuinaluesivulta.

Leppävaarasta ja Matinkylästä haetaan eniten kerrostaloasuntoja

Tapiolan jälkeen seuraavaksi eniten asuntoja haetaan Leppävaaran ja Matinkylän asuinalueilta. Niistä haetaan eniten kerrostaloasuntoja, mutta hakujen perusteella näistä kaupunginosista etsitään myös rivitaloasuntoja ja omakotitaloja.

Leppävaaraan on ollut jo pidemmän aikaa hyvät kulkuyhteydet lähijunan ansiosta, ja länsimetro on parantanut Matinkylän saavutettavuutta. Metromatka Matinkylästä Helsingin keskustaan kestää noin 20 minuuttia.

Leppävaara ja Matinkylä ovat tällä hetkellä myös rakentamisen suhteen kuumia asuinalueita. Molemmista kaupunginosista tuli viime vuonna myyntiin runsaasti uusia asuntoja.

Entä paljonko maksaa asunto uudesta kerrostalosta näissä Espoon kaupunginosissa? Uudesta kerrostalokaksiosta pyydettiin Leppävaarassa keskimäärin 5 575 euroa ja Matinkylässä 5 308 euroa neliömetriä kohden. Uusi kaksio Tapiolassa maksaa siis melkein saman verran kuin Leppävaarassa tai Matinkylässä.

Katso Leppävaaran katsotuimmat myytävät asunnot täältä. Matinkylän katsotuimpien asuntojen listan löydät täältä.

Westend on tunnettu arvokkaista omakotitaloista

Etuovi.comin hakujen tilastoissa Westend sijoittui nyt Espoon neljänneksi halutuimmaksi kaupunginosaksi. Westendin hauissa korostuvat erityisesti omakotitalot, mutta myös rivitaloasunnot.

omakotitalo Espoon Westendissä
Espoon Westendin omakotitalojen hinnoissa on usein kyse miljoonista. Kuva: Etuovi.com / Helsingin KOTI LKV Oy

Kovin edullisesti Westendistä ei kuitenkaan omakotitaloa saa, sillä viime aikoina myynnissä olleiden omakotitalojen keskihinta on yli miljoona euroa. Edullisimmankin omakotitalon pyyntihinta on yli puoli miljoonaa.

Katso Westendin asuinalueen asuntomarkkinoiden tietoja kuten kalleimmat myynnissä olevat asunnot täältä.

Haukilahden rivitaloasunnoille on kysyntää

Top-listan viidentenä on Haukilahti. Haukilahden alueelta haetaan eniten rivitaloasuntoja, mutta myös muille asuntotyypeille on kysyntää.

Viime vuonna Haukilahdessa oli myynnissä eniten kerrostaloasuntoja ja toiseksi eniten rivitaloasuntoja. Keskimääräisestä Haukilahden asuinalueen rivitaloasunnosta pyydettiin yli puoli miljoonaa euroa.

espoon halutuimmat asuinalueet
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Elegance | Elegance Oy LKV

Löytyykö Espoon halutuimmat asuinalueet -listalta mielestäsi Espoon paras asuinalue? Entä vastaako Helsingin halutuimmat asuinalueet -lista Helsingin parhaimpia asuinalueita?

Kannattaa katsoa läpi myös Espoon alueen asuntomarkkinoista kertova sivu, josta voit tarkastella esimerkiksi asuntojen neliöhinnan tai ilmoitusten markkinointiajan kehittymistä.

Kirjoittelin myös Vantaan asuntojen hakutilastoista. Löytyykö tältä listalta Vantaan paras asuinalue?

-Niina

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tutustu myös Vuokraovi.com Asuntoneuvos-palveluun, joka tarjoaa Suomen kattavimman ja luotettavimman markkinadatan Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista asuntosijoittamisen tueksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio