Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Viime tekstissäni kävin läpi Helsingin halutuimmat asuinalueet. Siirrytään nyt viereiseen kaupunkiin eli Espooseen. Mitkä ovat myytävien asuntojen hakujen perusteella Espoon halutuimmat asuinalueet?

Tarkastellaan siis jälleen Etuovi.comin hakukoneen keräämää tilastotietoa siitä, mihin Espoon kaupunginosiin tehtiin viime vuonna eniten hakuja.

TOP 10 Espoon halutuimmat asuinalueet

  1. Tapiola
  2. Leppävaara
  3. Matinkylä
  4. Haukilahti
  5. Olari
  6. Westend
  7. Mankkaa
  8. Kilo
  9. Kivenlahti
  10. Laaksolahti

Listaus perustuu Espoon myytävien asuntojen hakuun laitettuihin kaupunginosiin, vuoden 2016 aikana tehdyt haut Etuovi.comissa.

Tapiola on Espoon kiinnostavin asuinalue

Tapiola oli vuoden 2016 tilastoissa jokaisena kuukautena selkeästi kaikkia muita kaupunginosia suositumpi. Tapiolasta haettiinkin montaa asuntotyyppiä, ja se oli selkeä suosikki niin kerrostalo– kuin rivitaloasuntoa etsivien joukossa. Oli Tapiola myös omakotitalojen hakujen top-listan kärjessä joinakin kuukausina viime vuonna!

espoo tapiola rivitaloasunto
Vaikka Espoon Tapiolassa on myynnissä pääosin kerrostaloasuntoja, löytyy sieltä myös rivitaloasuntoja. Tämä upea asunto on arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema. Kuva: Etuovi.com / Maison Luumi Oy / Rivitalo, Otsolahdentie

Tapiolan alueelle mahtuu montaa erilaista asuntotyyppiä. Vaikka suurin osa viime vuonna julkaistuista ilmoituksista olikin kerrostaloasuntojen myynti-ilmoituksia, oli siellä tarjolla myös rivitalo– ja paritaloasuntoja, vajaa kymmenen omakotitaloa, reilu kourallinen erillistaloja sekä yksi luhtitaloasunto.

Iso osa viime vuonna ilmestyneistä Tapiolan myytävien asuntojen ilmoituksista oli uudiskohteisiin. Hieno homma, että kysytylle asuinalueelle rakennetaan hurjaa vauhtia uusia asuntoja! Aivan pienellä rahalla niitä ei kuitenkaan saa, sillä uuden yksiön neliöhinta liikkuu keskimäärin 7 000 – 8 000 euron pintaan, ja kaksioissakin uudiskohteiden neliöhinnat ovat keskimäärin 6 000 – 8 000 euroa. Lisää Tapiolan uusista asunnoista voit lukea täältä.

espoon halutuimmat asuinalueet tapiola
Espoon Tapiolaan rakentuu uusia asuntoja.  Nämä tähdenmuotoiset talot ovat rakenteilla ja ensimmäiset asunnot valmistuvat ensi vuonna. Kuva: Etuovi.com / Skanska Kodit Helsinki / Kerrostalo, Ahertajankuja

Uudiskohde antaa huolettomuutta ja vapautta isoista remonteista pitkäksi aikaa. Kuitenkin, jos Tapiolasta haluaa vaikkapa kerrostaloyksiön ja sen ei tarvitse olla uusi, on tarjolla kohtuuhintaisempia käytettyjä asuntoja. Vanhasta kerrostaloyksiöstä pyydettiin vuoden 2016 ilmoituksissa keskimäärin 5 500 euroa ja vastaavasti kaksioista 4 700 euroa per neliömetri.

Tapiolan tämän hetken katsotuimmat asunnot löydät listattuna asuinaluesivulta, jossa on mukana myös ilmakuva.

Leppävaarasta ja Matinkylästä haetaan eniten kerrostaloasuntoja

Tapiolan jälkeen seuraavaksi eniten asuntoja haetaan Leppävaaran ja Matinkylän asuinalueilta. Niistä haetaan eniten kerrostaloasuntoja, mutta hakujen perusteella näistä kaupunginosista etsitään myös rivitaloasuntoja ja omakotitalojakin.

rivitaloasunto leppävaara
Espoon Leppävaaran rivitalon parvekkeelta avautuu näkymä, jossa on niin muita rivitaloja kuin myös kerrostalojakin. Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Avaintilat | Multifunction Group Oy / Rivitalo, Adjutantinkuja

Leppävaaraan on ollut jo pidemmän aikaa hyvät kulkuyhteydet lähijunan ansiosta, ja länsimetro parantaa Matinkylän yhteyksiä. Länsimetron matka-aikataulukon mukaan metromatka Matinkylästä Rautatientorille kestää 19 minuuttia.

kerrostalokaksio matinkylä
Vuonna 2019 Matinkylään valmistuu uusi tornitalo nimeltään Espoon Koho. Esimerkiksi kahdeksannen kerroksen 43,5 neliömetrin kokoisen kaksion saa 268 900 eurolla. Kuva: Etuovi.com / Skanska Kodit Helsinki / Kerrostalo, Pyyntitie

Leppävaaraan ja Matinkylään rakennetaan uusia asuntoja, ja uudesta kerrostalokaksiosta pyydettiin Leppävaarassa keskimäärin 5 500 euroa ja Matinkylässä 6 200 euroa neliömetriä kohden.

Haukilahden rivitaloasunnoille on kysyntää

Haukilahden alueelta haetaan eniten rivitaloasuntoja, mutta myös muille asuntotyypeille on kysyntää. Kuten Haukilahden asuinalueen ilmakuvasta näkee, se sijaitsee Suomenlahden rannalla ja on hyvin vehreää seutua.

kerrostalo haukilahti espoo
Tämä vuonna 1964 valmistunut kerrostalokaksio on päivitetty nykyaikaiseksi ja sijaitsee lähellä merenrantaa. Kuva: Etuovi.com / Helsingin OPKK, Tapiola / Kerrostalo, Pitkänkalliontie

Viime vuonna Haukilahdessa oli myynnissä eniten kerrostaloasuntoja ja toiseksi eniten rivitaloasuntoja, mutta myös 8 omakotitaloa. Haukilahden omakotitalojen keskimääräinen pyyntihinta oli yli 850 tuhatta euroa, joten aivan pienellä rahalla sieltä ei omaa taloa saa. Käytetystä kerrostalokaksiosta siellä pyydettiin keskimäärin 220 000 euroa.

Viidenneksi eniten hakuja kerännyt Olarin asuinalue kiinnostaa kerrostaloasuntoa etsiviä

Olarissa oli viime vuonna tarjolla jokaista asuntotyyppiä, mutta pääosin kerrostaloasuntoja.

kerrostalo olari
Tämä on Ylä-Olarin tyypillinen rakennus, eli punatiilinen kerrostalo, joka on rakennettu 1970-luvulla. Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Avaintilat | Multifunction Group Oy / Kerrostalo Meteorinkatu

Myynnissä on ollut paljon 70- ja 80-luvun asuntoja sekä aivan uusia asuntoja. Käytetystä kerrostalokaksiosta pyydettiin keskimäärin 175 tuhatta euroa, ja uudesta kerrostalokaksiosta vastaavasti vähän yli 200 tuhatta.

Löytyykö Espoon halutuimmat asuinalueet -listalta mielestäsi Espoon paras asuinalue? Entä vastaako Helsingin halutuimmat asuinalueet -lista Helsingin parhaimpia asuinalueita?

-Niina

PS. Kannattaa katsoa läpi myös Espoon alueen asuntomarkkinoista kertova sivu, josta voit tarkastella esimerkiksi asuntojen neliöhinnan tai ilmoitusten markkinointiajan kehittymistä.

PPS. Kirjoittelin myös Vantaan asuntojen hakutilastoista. Löytyykö tältä listalta Vantaan paras asuinalue?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio