Riikka Pöntynen

Fengshui-konsultti, visualisti ja sisustuskirjailija

Käyttämällä fengshuita apuna kotisi myynnissä voi sillä olla suotuisa vaikutus myyntiprosessiin. Kotisi rakennuspaikka, -vuosi, kunto ja monet muut seikat ovat toki mahdollisen ostajan mielessä tärkeimpiä kriteereitä ostopäätöstä tehtäessä, mutta parantamalla kotisi fengshuita voit vauhdittaa ja myötävaikuttaa sen haluttavuutta ja myynnin sujuvuutta.

Kun olet lukenut nämä vinkit, lue myös miten voit myydä asuntosi Etuovi.comissa.

Fengshui -juttusarjani tavoitteena on antaa sinulle helppoja ja käytännönläheisiä vinkkejä kuinka käyttää tätä tehokasta ympäristöoppia oman kotisi sisustamisessa ja hyvinvointisi lisäämisessä

Fengshui asunnon myynnissä - ulko-ovi

Fengshui-opissa tarkastellaan meitä ympäröivää luontoa. Sen avulla on jo vuosituhansia valittu suotuisimmat rakennus- ja hautapaikat. Jos olet tietoisesti tai tiedostamattasi onnistunut valitsemaan nykyisen kotisi paikalta, jossa on erityisen hyvät energiat, on sen sijainti ja fengshui todennäköisesti myös mahdollisille ostajille mieluinen.

Luo positiivisia odotuksia

Tavatessasi uuden ihmisen muodostat hänestä mielikuvan ensivaikutelman perusteella jo muutamissa sekunneissa. Samoin tekee kotiisi saapuva mahdollinen ostaja kodistasi. Jos ensimmäisten sekuntien aikana hänelle muodostuva mielikuva asunnosta on kyseenalainen tai pahimmassa tapauksessa negatiivinen, alkaa hän tiedostamattaan skannata kotiasi hyvin kriittisesti etsimällä omien tunteidensa tueksi lisää negatiivisia asioita. Tällöin on hyvin todennäköistä, että kauppoja ei synny.

Sijainnin lisäksi yksi ensimmäisistä asioista, joihin vieraasi tai asuntonäyttöön saapuva mahdollinen ostaja kiinnittää huomionsa on kodin sisäänkäynti. Pyri välittämään kodistasi hyvä ja positiivinen tunnelataus jo ennen kuin mahdollinen ostaja astuu sisälle kotiisi. Mitä houkuttelevammaksi sisustat sisäänkäyntisi, sitä enemmän se vetää puoleensa asunnon katsojaa kuin myös hyvää energiaa.

Kuinka sitten sisustaa sisäänkäyntisi niin, että sen fengshui on hyvä ja se vahvistaa kotisi energioita?

3 helppoa keinoa kodin houkuttelevuuden lisäämiseksi ja myynnin edistämiseksi

1. Saapuminen paikan päälle

Merkitse talon numero selkeästi niin että perille löytää helposti myös henkilö, joka ei tunne aluetta. Jos asuntonäyttöön saapuva ostajaehdokas hermostuu ja turhautuu oikean kohteen etsimiseen ja perille pääsyyn jo hyvissä ajoin ennen saapumista kotiisi, on hänen tunnetilaansa sen jälkeen melko vaikeaa muuttaa positiiviseksi. Tee kaikkesi pitääksesi ostajan odotukset korkealla ja tehdäksesi hänen matkastaan niin sujuvan kuin mahdollista. Lue myös Etuoven vinkit asuntoesittelyiden järjestämiseen

2. Näyttävä sisäänkäynti

Huollettu, siisti sisäänkäynti antaa kodistasi arvokkaan vaikutelman. Sytytä pihavalot ja varmista, että kaikki lamput palavat. Lakaise kuisti puhtaaksi. Varmista, että ulko-ovesi on siisti ja sen maalipinta on ehjä. Ruoste, naarmut, edellisen kauden ovikoristeet ja -kranssit eivät ainakaan nosta kotisi arvoa asuntonäyttöön saapuvan mahdollisen ostajan silmissä. Lue myös pihasuunnittelija Katin vinkit, miten piha voi olla asunnon myyntivaltti

3. Väljä eteinen

Koska eteisesi yleisilme määrittää vahvasti kotiisi astuvan henkilön odotuksia ja kotisi tyyliä, on se hyvä sisustaa mahdollisimman väljäksi. Näin myös hyvä energia pääsee virtaamaan esteettömästi sisälle. Eteiseesi kasatut kierrätysastiat, kuihtuneet viherkasvit ja muut kotisi fengshuita heikentävät asiat saavat mahdollisen ostajan miettimään säilytystilojen riittävyyttä ja asumisen mielekkyyttä jos jo ovella on vastassa epämiellyttävä ilmapiiri. Pidä eteisesi puhtaana, siistinä ja väljänä ja sijoita sinne jokin asia tai esine, joka herättää positiivisia tunteita.

Tutustu myös helppoihin fengshui-sisustusvinkkeihin, joilla laitat positiivisen energian virtaamaan kodissasi

Fengshui asunnon myynnissä - sisäänkäynti

Ajattele kotisi sisäänkäyntiä ja eteistä näyteikkunoina, jotka antavat mahdolliselle ostajalle lupauksen kodin sisällöstä ja määrittävät sen, ketä koti vetää puoleensa.

Yksin asuvan sinkun eteinen on varmasti erilainen sisustukseltaan ja toiminnoiltaan kuin suurperheen eteinen. Kotisi saa olla asutun näköinen myös asuntonäytössä. Tuo esiin kotisi ja sisäänkäyntisi parhaat puolet ja todista säilytysratkaisujen toimivuus ja riittävyys myös käytännössä.

Fengshui asunnon myynnissä - havukranssi

-Riikka Pöntynen

Kuvat: Marjut Päivänurmi

Näillä pihasuunnittelijan vinkeillä laitat pihan kuntoon ennen asunnon myyntiä

Myös pienellä stailauksella voi saada ihmeitä aikaan asuntoa myytäessä, katso täältä sisustussuunnittelijan vinkit

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Fengshui asunnon myynnissä – 3 helppoa vinkkiä

 1. Totta, usein näkee jopa myyntikuvissa (!) likaisen ja epäsiistin kodin, jopa wc-pytyn kansi auki jne. Imuri levällään jossain, jopa vuoteet voi olla sijaamatta, lastenhuoneiden ”pienen sekamelskan” ymmärrän mutta hei, jos kodissa asuu tervepäisiä aikuisia niin….
  Ainakaan minä en haluaisia antaa itsestäni tuollaista kuvaa.
  Minulle tuollainen sekasorto ja hälläväliä millainen kuva kodista annetaan seuraavalle, itse ajattelisin, jos kodista ei pidetä huolta, miten on pidetty koko kiinteistöstä…. ja seuraava kuva kiitos

  1. Hei!

   Hyvä pointti onkin miettiä, millaisen kuvan annat kotisi välityksellä itsestäsi ja millainen kuva kodista annetaan ostajaehdokkaalle. Kyllä kodista kannattaa pitää huolta.
   Kiitos kivasta kommentistasi ja mukavaa syksyn jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio