Yhteistyössä:

Kesä herättää monella innon suunnitella päivityksiä kotiin tai mökille. Olipa suunnitelmissa sitten keittiöremontti, mökin pihan ehostaminen tai vaikka olohuoneen sisustuksen isompi päivittäminen, kannattaa remontoijan ja sisustajan kiinnittää huomiota myös hankkeen rahoitukseen jo alkumetreillä.

Kuva: Jenni Gästgivar

Remontit ja isot sisustushankinnat ovat arvokkaita investointeja, ja pieneltä vaikuttavista eroista mahdollisen remonttilainan tai osamaksusopimuksen koroissa voi vuosien aikana kertyä merkittävä potti.

Esimerkiksi monissa kalusteliikkeiden tarjoamissa osamaksusopimuksissa todellinen vuosikorko voi liikkua jopa 15-20 % prosentin tasossa. Myös monissa yleisesti tunnetuissa luottokorteissa korot voivat olla lähellä 20 prosenttia.

Korkoprosentilla on iso merkitys lainan elinkaaren kustannuksiin. Oletetaan esimerkiksi, että otat remonttia varten 8 000 euron lainan kolmen vuoden maksuajalla. Jos korko esimerkiksi 15,5 %, tulee korkoja maksettavaksi lainan elinkaaren ajalta 2 054,28 euroa ja lainan kokonaiskustannuksiksi 10 054,28 euroa.

Jos luoton korko olisi sen sijaan 9,5 %, tulee korkoja maksettavaksi elinkaaren ajalta 1 225,49 euroa ja lainan kokonaiskustannukseksi 9225,49 euroa. Kyseessä on siis lähes tuhannen euron säästö.

Kattokorko.fi laskee kulutusluottojen korot

Mikäli suunnittelet remonttiluoton ottamista, kannattaa tutustua uuteen Kattokorko.fi-lainanvertailupalveluun.  Tänä keväänä lanseeratussa palvelussa tarjottavien kulutusluottojen korko on nimittäin aina alle 10 %.

Kulutusluottojen vertailu palvelussa on maksutonta. Hakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin eikä sido mihinkään.

Kattokorko palvelee myös siinä tilanteessa, mikäli sinulla on jo osamaksusopimuksia tai esimerkiksi isompia luottokorttisaldoja maksettavana. Voit hakea yhdistelylainaa, jolla maksaa vanhat kalliit luotot pois ja säästää korkokuluissa.

Kattokorko.fi-palvelun taustalla on Suomen pisimpään toiminut lainavertailupalvelu Etua, joka tarjoaa myös asuntolainojen vertailupalvelua 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio