Yhteistyössä:

Ellen Puolakanahon lapsuudenkodin lähellä Hyrynsalmella on Ilvesjärvi, jonka uimaranta tuli tutuksi lukuisilla uintireissuilla. Sieltä asti Ellenillä oli haave omasta rannasta. Unelma alkoi kypsyä lasten aikuistuessa, kun tuli enemmän aikaa omille harrastuksille. Vuonna 2017 Ellen aloittikin mökkitontin etsimisen toden teolla.

Ellen nauttii kahvia laiturilla. Peuravaara-Kivivaaran tuulipuisto maiseman horisontissa ei häntä
haittaa.

Hän sai houkuteltua miehensä Rainon mukaan mökkitonttien katselukierroksille ja välillä paikkoja käytiin katsomassa ystävien kanssa. Ehdoton vaatimus tontille oli kirkas vesi ja hiekkapohjainen hyvä uimaranta. Ystäviensä kanssa hän meni katsomaan myös tätä Hyrynjärven tonttia.

Rannalle päästyään Ellen pulahti heti ensimmäisenä testaamaan uimarantaa ja totesi sen erinomaiseksi. Tontin sijainti oli myös hyvä. Matkaa kotiin vain reilut viisi kilometriä! Illalla Ellen sai myös miehensä katsomaan paikkaa.

Jos sinä oot ihan tosissaan, että tämä on sinun tontti, niin ei kait se auta kun ostaa se, Raino sanoi.

Ellen neuvotteli myyjän kanssa, joka ehdotti myös mahdollisuutta tontin vuokraamiseen. Ellen sai kuukauden miettimisaikaa, jonka aikana kypsyi päätös tontin ostoon. Ellen kiittelee vuolaasti Metsähallituksen myyjää Tarja Puurusta. Kaupanteko sujui todella mallikkaasti.

En ole katunut, tulee Ellenin suusta niin vakuuttavasti, ettei kaupan tekemisestä jää mitään epäselväksi.

Kaupat tehtiin syyskuussa 2017. Samalla Ellen hommasi tontille myös sähköliittymän. Motoyrittäjänä toiminut sukulaismies kävi keväällä 2018 hakkaamassa tieaukon. Perhetuttu, jolla oli maansiirtoyritys, rakensi tien ja parkkipaikan.

Ainut asia rannalla oli sinne tuotu penkki. Ensimmäinen kesä meni tontilla pelkästään uintihommissa innokkaiden uimareiden newfoundlandinkoirien Iinan ja nyt jo edesmenneen Viivin kanssa.

Reilun kokoinen ja tukeva laituri on Ellenin tontin ykkösjuttu.

Seuraavana talvena Ellen hahmotteli jäälle laiturin muotoja. Vaatimuksena oli tarpeeksi iso ja tukeva laituri, jota eivät aallot heiluttele. Niinpä toukokuussa 2019 valmistui betonirenkaiden päälle laituri.

Vuoden 2020 elo- syyskuun vaihteessa oli mökin pohjan teko. Ellenillä oli töissä kaksi paikkakunnan timpuria. Samat timpurit kasaavat myös keväällä 2021 tulevan mökin, jonka on määrä valmistua toukokuussa.

Ellen oli käynyt Kontiotuotteella jo vuonna 2018. Siellä hahmoteltiin ruutupaperille Ellenin tarpeet.

Koska koti on lähellä, niin isolle huvilalle ei ole tarvetta. Riittää sellainen pieni saunamökki, hän toteaa.

Sopiva ratkaisu mökistä löytyikin helposti. Mökistä tulee myös talvikäyttöön sopiva. Pieni, mutta hyvät saunatilat omaava. Talvella voi sitten tulla vaikka hiihtämällä jäitä pitkin saunomaan.

Valmiit perustukset odottavat ensi kevään mökkipakettia.

Ellen työskentelee perushoitajana ikäihmisten parissa. Hänelle ranta on erittäin tärkeä paitsi uimiseen, niin myös rauhoittumiseen ja voimaantumiseen. Lähellä olevalle tontille on helppo piipahtaa melkein päivittäin ennen työvuoroa tai työvuoron jälkeen.

Mökkiprojektin toteuttaminen on ollut iloiselle ja puheliaalle Ellenille yllättävänkin helppo.

Rohkeasti vaan naiset heti toteuttamaan unelmia, kun tulevasta ei koskaan tiedä, Ellen kannustaa.

Ellen viihtyy mökkitontilla ympäri vuoden.

Tutustu alueen vapaisiin tontteihin:

Sähköistetyt Hyrynjärven länsiosan tontit lähellä Ukkohallan palveluita

Onkijoiden ja pilkkijoiden ahvenapaja, Pölhöjärvi

Hiekkarantainen Teerijärvi

Ukkohallan matkailukeskustontit

Ellenin mökkijuttuja voi seurata Instagramissa @elleninvilla-tilillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio