Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Mitä olikaan Habitare 2016?? Iloa & Raikkautta!! Itse olen todella iloinen, että tämän vuoden Habitare oli todellakin uudistunut.

Järjestyksessään 27. huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare 2016 katkaisi monen vuoden sanomattomuuden ja värittömyyden sisustuksen saralla! Näytteilleasettajat olivat todella panostaneet osastoihin ja koko messuhalli henki tyylikkyyttä, mutta samalla iloa – ehkäpä voineekin sanoa, että tämän syksyn Habitare toi ilon takaisin sisustamiseen. Tämä ei tarkoita, että yksinkertaisuus ja skandinaavinen minimalismi olisi väistymässä, vaan nyt herkutellaan väreillä, kasveilla ja kuoseilla – kaikille on jotain. Huonekalut ovat eleettömiä, mutta samalla vahvoja sanomaltaan. Taisin tammikuussa jo aavistaa hieman mitä on tulossa, kun kirjoitin Sisustustrendit 2016 -juttua 😉

Nytpä siis pieni kierros siitä, mitä kuvia kameraani jäi Habitare-kierrokselta. Samalla kertaan hieman trendejä ja valintoja Habitare 2016 messuilta.

Habitare 2016Habitare 2016

Kuva Tikkurilan osastolta.

Habitare 2016

 

Kuva Tikkurilan osastolta.

Habitare 2016 Hakola

 

Habitare 2016: Hakola

Habitare 2016

 

Habitare 2016: Art By Cork.

Seinäpintojen Trendit

Olen iloinen, että tänä vuonna messuosastojen malliseinät ovat muutakin kuin vaneria (niin paljon kuin vaneria rakastan..liika on liikaa..). Vanerin sijaan näkyvillä on paljon tummia mausteisia värejä, raakalautapintaa, mutta myös ihania kirkkaita hieman mattamaisia ”huurrettuja” sävyjä sekä vaaleutta. Pintavaihtoehtoja löytyi laidasta laitaan! Korkkia, akustolevyjä tai struktuuripinnoitteita – sisustajalle siis on mistä valita. Iloinen asia oli myös nähdä uudenlaisia käsityönä tehtyjä kaakeleita.

Habitare 2016

 

Kuva huonekaluvalmistaja Hakolan osastolta.

Habitare 2016 Botanic Shelf

 

Habitare 2016: Botanic Shelf, Riikka Kantinkoski & Pinja Rouger.

Habitare 2016

 

Habitare 2016: Koti – Finnish Design.

Säilytys ja Hyllyratkaisut

Säilytystarjontaa messuilla oli paljon. Esillä oli minimalistisia, seinään uppoavia ja huomaamattomia säilytysratkaisuita, mutta myös paljon erilaisia avohyllyratkaisuja. Hyllyt tuovat iloa väreillään tai kekseliäillä rakaisuilla, ja mikä mukavinta – olohuoneen kirjahyllyt tekevät tuloaan takaisin yhtenä kodin elementtinä.

Habitare 2016Habitare 2016

Habitare 2016: Habitant.

Habitare 2016

 

Kuva Plantagenin osastolta.

Habitare 2016

 

Habitare 2016: Mifuko.

Habitare 2016 Rottinki

 

Habitare 2016

 

Habitare 2016: Maija Puoskari.

Habitare 2016

 

Sisustuksen Suola&Pippuri – piensisustus ja muut elementit

Voinee sanoa, Habitaren tarjonnan perusteella, että piensisustuksen puolella kaikille on jotain! Ihania värejä, materiaaleja ja kuoseja. Edelleen puu pitää pintansa ja sitä onkin paljon eri muodoissa: säilyttiminä, ripustuskoukkuina, penkkeinä, jne.. Yksi todella vahva trendi jatkuu (ja se oli nähtävillä messuilla) eli rottinki sekä korit. Niitä saa olla paljon ja säilytyskorit ovat lähes must-juttu jokaiseen sisustusmakuun.

Tekstiilit ovat trendikkäimpinä runsaita ja rohkeita. Ne antavat maustetta muutoin minimalistiseen makuun ja sommitelmiin. Nähtävillä oli paljon värikkäitä mattoja, tyynyjä ja sekä myös seinävaatteita – ja miksei voisi nostaa kaunista mattoa seinälle tuomaan tunnelmaa!

Peilit tekevät kovasti tuloaan ja huomattavissa on, että peilejä ja niistä tehtyjä kollaaseja alkaa tupsahdella myös suomalaisten koteihin.

Yksi vahvimmista ja itselleni mieluisimmista trendeistä ovat suuret viherkasvit – niitä voi ja saa olla paljon. En juurikaan nähnyt messuosastoa ilman jonkinlaista vihersisustamista. Ehkäpä tämä olikin se syy, miksi useampi messuosasto tuntui heti todella kodikkaalta. Myös viherkasveille oli tarjolla paljon amppeleita ja hyllykoitä eri ratkaisuin.

Habitare 2016Kokonaisuutena Habitare 2016 antoi paljon inspiraation lähteitä ja tunnelmia. Lisäksi oli erittäin mukava huomata, että meillä on Suomessa kasvamassa aivan huikea nuori muotoilijoiden  ja suunnittelijoiden sukupolvi.

Kootusti esille nousivat nämä asiat Habitare 2016 -messuilla:

 • Värit ja struktuurit seinäpinnoissa
 • Raikkaus
 • Kuosit ja rohkeat materiaalit piensisustuksessa
 • Kasvit ja vihersisustaminen valloitaa
 • Luonnonmateriaalit ja kierrätysmateriaalit

Pienoinen pettymys minulle oli tänä vuonna valaisimet. Myös te lukijat toivoitte Habitare-kommenteissanne tämän vuoden messuilta paljon ideoita kodin valaistukseen. Ehkä ne jäivät hieman muutoin niin vahvojen messuosastojen jalkoihin, mutta tällä saralla ensi vuoteen petrattavaa siis.

Mukavaa messuviikonloppua teille, jotka olette vielä matkalla Habitareen! Todellakin kannattaa käydä! Jos et itse pääse paikalle tänä vuonna, löydät pian lisää Habitare 2016 -tunnelmia kuvien muodossa Etuoven ideagalleriasta – kuvia päivittyy galleriaan nyt viikonlopun aikana.

Terkuin,

Kati

2 kommenttia sivuun “Habitare-messut 2016: Trendit ja parhaat sisustustärpit

 1. Imukuppivalaisin Tampereelta oli hyvä. Pysyy katossa ilman nauloja, nainenkin saa sen toimimaan. Tosi kiva. Peltienkeli joulukoriste lampaankarvasiivillä oli aivan ihana ja Suomessa tehty.
  Ceramico raastin oli pakko ostaa. Toimii ja on Suomessa tehty.
  Postikortteja suomalaisia tietenkin eläinaiheilla.
  Tässä oli jo neljä. Saksalainen pyöreä emalipäällysteinen takka oli ihana. Vuolukivi näyttää tosi nuhjulle sen jälkeen.
  Viherkasvikastelujärjestelmä oli kiva ja suomalainen patenttu.

  1. Moi Aletta, kiitos kommentista! Kiva että messuilta löytyi paljon mieleisiä juttuja ja monet niistä vieläpä kotimaisia 🙂
   -Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio