Lämmöllä selasin syksyn viimeisestä sisustustapahtumasta nappaamiani kuvia, kun kipeät jalat ovat enää muisto vain. Hyvät messut ja tapahtumat aiheuttavat itsessäni ristiriitaisia tunteita. Parhaimmillaan ne herättävät rutkasti iloa, kiitos uusien, ennennäkemättömien löytöjen. Toisaalta lievää harmitusta, kiitos vanhojen hankintojen ja nyt syntyneiden, uusien unelmien.

Tästä huolimatta jätin – jälleen kerran – Messukeskuksen taakseni inspiroituneena ja onnellisena Habitaren lunastaessa paikkansa vuoden sisustustapahtumana. Alle olen koonnut tapahtuman mieleenpainuvimmat näytteilleasettajat. Lisää messukuvia tarjoaa Etuovi.comin Ideat & Vinkit.

be and liv, habitare 2014, valaisin
be and liv, habitare 2014, lyhtyBe&Liv:n Blossom-valaisimet ja kynttilälyhdyt kiinnittivät välittömästi huomiota koristeellisella, mutta kuitenkin skandinaavisella muotoilullaan. Sisäpuolen kultainen väritys lisää valon määrää päästäen sen kauniisti läpi pintakuviointinsa ansiosta.

AVA room, lasten päiväpeite, säilytys
AVA room, pöytä säilytyslaatikollaSuomalaisen AVA Roomin tarina alkoi vuonna 2006 yrityksen kehittäessä vetoketjullisen päiväpeitteen, jonka avulla jokainen lapsi pystyy petaamaan sänkynsä helposti itse. Yrityksellä on valikoimissaan myös muita mainioita arkea helpottavia tuotteita, kuten loistava AVA 2-Drawer ruokapöytä, johon piilottaa helposti vaikka lahja- ja piirrustuspaperit.

nixi-keittiöt, perinteinen keittiöNixi-keittiöt ovat niitä harvoja keittiötoimittajia, joilta saa keittiömallia, jossa runko on näkyvillä. Ryhtiä ilmeeseen tuo vaaleanharmaa kaapisto yhdistettynä mustan tason ja tummasävyisten kodinkoneiden kanssa.

keittiö, välitila, BeStonesValaistu välitila lempivalokuvalla? BeStonesin alunperin bussinkylkeen suunnitellut valomainokset ovat tehty kestämään ankaratkin olosuhteet ja soveltuvat näin ollen myös keittiöön.

AKA-keittiöt, SMEG Fiat 500 -kylmäkaappiAKA Kitchenin osastolta löytyi hulvattomin kylmäkaappi kautta aikain! Niin hillitön kuin tämä autonpuolikas onkin, taitaa SMEGin Fiat 500 soveltua paremmin vaikka toimistokäyttöön kuin kotikeittiöön…

borealis, pyöreä hyllyNyt osui ja upposi. Nimittäin Virolaisen Janus Orgusaarin suunnittelemat koivuiset, pyöreät COMB-hyllyt ja aaltoileva DUNE-kirjahylly. Nämä muotoilultaan rajoja rikkovat tuotteet olivat itselleni uusi tuttavuus. Orgusaarin kaltaiset näytteilleasettajat ovat messutapahtumien suola.

marokkolaiset laatat, lattialaatta, smyygiSmyygin osastolla pääsi herkuttemaan hulppealla sementtilaatta-valikoimalla. Näillä käsinvaletuilla ranskalaisilla laatoilla luo persoonallisen tunnelman niin keittiöön kuin kylpyhuoneeseenkin. Jyväskylän asuntomessujen Villa Muuramessa sementtilaattoja oli asennettu useampaankin huoneeseen.

kokoontaitettava sauna, SaunaStoreTässäkö tiiviisti asuvan himosaunojan pelastus? Saunastoren kokoontaitettavan Aura-saunan kerrotaan mahtuvan yhdessä 80cm leveän suihkun kanssa leveydeltään 170cm kylpyhuoneeseen.

Jalotakka, Habitare 2014Pöytään upotettava Jalotakan Jalotuli voidaan asentaa jo olemassa olevaan pöytään jälkikäteen. Upea terassielementti hämärtyviin syysiltoihin!

Junet, Habitare 2014Suomalaisen Junetin osastolla vallitsi kotoisa tunnelma. Yrityksen tuotteet yhdistävät onnistuneesti klassista muotoilua moderneihin kalusteisiin, mikä näkyy muun muassa tyylikkäässä Taru-sohvassa. Junetilta löytyy myös täydellinen vaihtoehto lapsiperheelle; ajanmukaisen Zipper-sohvan kaikki päälliset ovat irrotettavia!

Jatta Lavi kermakot - Habitare 2014Sisustamisen pientavarat-osastolta löytyi Jatta Lavin veikeät maitopurkkia jäljittelevät posliiniastiat valkoisen ja mustan sävyisenä. Tyylitietoisen valinta kattaukseen ja mainio idea vaikka tuparilahjaksi.

Maheka Design vintage-tapetti - Habitare 2014Lojuuko sinun vintilläsi vanhoja tapetteja? Kangasalalainen yhden naisen yritys Maheka Design valmistaa sisustustuotteita, joihin on käytetty ullakoiden aarteita eli aitoja vanhoja vintagetapetteja 1950–1970-luvuilta.

Zzzoolight, eläinvalaisinSöpöimmät valaisimet löytyivät Fuzzy Little Companyn valikoimista. Laajasta eläinhahmojen valikoimasta löytyy niin pöytä-, seinä- kuin kattovalaisimia sekä pienempiä yövaloja lastenhuonetta ilostuttamaan.

Habitaressa ja sen kyljessä järjestetyissä tapahtumissa vieraili yhteensä lähes 47 000 kävijää tänä vuonna. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 9.-13.9. ja tällä kertaa yritän varata kiertelyyn ainakin kaksi päivää kalenterista. Niin mainio ja iso sisustustapahtuma on kyseessä.

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija Vanhala, Marjaana Lehtimäki ja Pete Jauhiainen

PS. Asuntomessuiltakin löytyy kivoja sisustusideoita! Tutustu myös Asuntomessujen ideoihin >

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio