Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Töölö on monen asunnon etsijän suosikkilistalla, mitä Helsingin kaupunginosiin tulee. Töölöön halutaan ja siellä viihdytään – siitä kertoo nykyään myös asuntojen hinnat, jotka ovat nousseet kohisten viime vuosien aikana. Töölö sijaitsee Helsingin kantakaupungin luoteisosassa ja jakautuu kahteen osaan Etu- ja Taka-Töölöön.

Tähän Viikon valinnat -artikkeliin kokosin tällä hetkellä Töölössä myynnissä olevia asuntoja. Tarjonta on suuri ja valinnan varaa on historiallisesta ja vanhasta aivan uunituoreeseen ullakkokotiin. Kukkarossakin täytyy hieman olla täytettä, jos unelmoi sadan neliön ullakkohuoneistosta Etu-Töölössä, mutta haaveiluhan ei onneksi maksa mitään.

Suosittelenkin välillä tekemään kaupunkikierroksen Etuoven myynti-ilmoitusten kautta ihmisten kodeissa. Niistä selviää, millaisissa kodeissa sitä missäkin kaupungin osassa asutaan. Töölön kohdalla asuntoskaala oli niin laaja, että oli vaikea valita tähän vain pari. Tässä muutama maistiainen!

Maisema Töölönlahdelle ja Hesperian puistoon

Kuvat: Etuovi.com / Kotikatu LKV
Kuvat: Etuovi.com / Kotikatu LKV

Harvalla kodilla on useamman ikkunan maisemaa Töölönlahdella ja Hesperian puistoon, mutta joillain on. Tämä myöhäisjugendia edustava kerrostalokoti havisee vanhan talon tunnelmaa. Viidennessä kerroksessa sijaitseva läpitalon huoneisto on omassa rauhassa, vaikka vilkasliikenteinen Mansku ikkunan alla kulkeekin. Pintaremontilla tästä tulisi unelmien koti useammalle hengelle, sillä asunnossa on yhdistetty kaksi asuinhuoneistoa. Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin

Uudenkarhea koti ja oma terassi

Kuvat: Etuovi.com /Blok | Brik Kodit Oy
Kuvat: Etuovi.com / Blok | Brik Kodit Oy

Töölö tuntuu kadulta käsin kivikaupungilta, jossa talot on rakennettu vieri viereen – välissä kulkee vai vilkasliikenteiset kadut. Mutta kurkistus kerrostalojen sisäpihoille avaa täysin uuden maailman. Vehreitä, rauhallisia ja tunnelmallisia sisäpihoja, joille avautuu monen asunnon parvekkeet ja terassit. Töölössäkin voi siis asua alimmassa kerroksessa ja nauttia vaikka viinilasillisen kauniina kesäiltana omalla terassilla.

Tässä 2015 vuonna valmistuneessa tilavassa ja uudessa kodissa on lasitettu terassi, joka on kesäisin kuin yksi lisähuone. Terassin sohvalta voi ihailla yhtiön kauniisti hoidettua sisäpihaa.Pohjaratkaisu on tässä kodissa persoonallinen ja luo asuntoon hieman erilaista tunnelmaa. Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin.

Ihanat leveät ikkunalaudat

skandinaavinen olohuone
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | HELSINKI ULLANLINNA TEHTAANKATU, Ullanlinnan Kodit Oy LKV

Haluaisitko sinäkin istahtaa tämän makuuhuoneen ikkunalaudalle ja pohtia maailman menoa kaikessa rauhassa? Niin minäkin! Joskus olen miettinyt ihan sitäkin, miksei enää uudisrakennuksiin voida rakentaa leveitä ikkunalautoja. Ne ovat hyvää säilytystilaa ja niiden päälle voi tehdä kauniita sisustusasetelmia.

asunnot töölö
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | HELSINKI ULLANLINNA TEHTAANKATU, Ullanlinnan Kodit Oy LKV

Olen jopa kuullut, että joidenkin asunnonetsijöiden kriteerinä on leveät ikkunalaudat. Nopealla katsannolla Töölö on leveiden ikkunalautojen paratiisi. Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin.

Kaari-ikkunoita ja korkeat huoneet

asunnot töölö
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Alppila | Arvo & Lagerblom Oy LKV
asunnot töölö
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Alppila | Arvo & Lagerblom Oy LKV

Tässä Etu-Töölön avarassa kodissa on toimiva pohjaratkaisu, kauniit kaarevat ikkunat ja korkeat huoneet. Valo suorastaan tulvii sisään viehättävistä ikkunoista ja korkea huonekorkeus lisää entisestään tilan tuntua.

Töölön arkkitehtuurin tunnuspiirteenä on vapaa arkkitehtuuri, jossa korostuivat epäsymmetria, joutsenkaulaviiva, kukka- ja lehtiornamentit sekä eläinaiheet. Tämänkin asunnon julkisivu on hyvin tyypillinen töölöläisessä katukuvassa, vaikka asunto erottuukin värikkyydellään naapureista.  Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin.

Tässä oli kevyt pintaraapaisu asuntotarjonnasta Töölössä. Voit jatkaa ihastelua tai täsmällistä asuntohakua Etuoven myynti-ilmoituksissa. Vaarana on ainoastaan se, että kotivierailut Etuoven ilmoitusten kautta aiheuttavat helposti nousevaa asuntokuumetta 😉 Tästä näet kaikki Töölössä tällä hetkellä myynnissä olevat asunnot kartalla

Lue myös, mikä on äitiyslomaa viettävän Lauran mielestä parasta Töölössä asumisessa

Hilla Stenlund

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio