Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Kaakeliuunit ovat lämmittäneet suomalaisissa kodeissa vuosisatojen ajan. Sen lisäksi lisäksi, että ne ovat tehokkaita lämmönlähteitä erinomaisen varaamiskykynsä ansiosta, ovat ne myös kauniita katsella. Monista kodeista kakluunit ovat saaneet väistyä nykyaikaisempien lämmitysmuotojen tieltä, mutta on näitä kaunottaria onneksi säilytettykin!

Tässä Viikon valinnat -jutussa esittäytyvät Etuovi.comin kotien viehättävimmät kakluunit, kauneuskisa alkakoon!

Koristeellisuutta kerrakseen

kakluunit
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy
värikäs sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy

Tämä turkulainen puutalokoti on kertakaikkisen söpö ja symppis, ja kaiken kukkuraksi olohuoneen nurkassa seisoo kaunis, koristeellinen kakluuni. Sen arvokas olemus tuo ihanasti kontrastia kodin värikkääseen ja leikkisään sisustukseen. Tätä kaunista kakluunia on elämä hieman kolhinut, mutta elämän jäljethän vain lisäävät sen charmikkuutta.

Katso myynti-ilmoitus Etuovi.comista. jos tämä koti on vielä myynnissä

Tummaa tyylikkyyttä

kakluunit
Kuva: Etuovi.com / Blok | Brik kodit Oy
kakluunit
Kuva: Etuovi.com / Blok | Brik kodit Oy

Tämä tumma kaunotar edustaa kertaustyyliä, eli 1800-luvun lopulla yleistynyttä tyylisuuntaa, jossa näkyi piirteitä esimerkiksi renessassin, barokin ja rokokoon ajoilta. Ei voi muuta kuin ihailla tätä kaakelien koristeellisuutta! Ja mikä parasta, tämä uuni toimittaa edelleen sujuvasti myös lämmittäjän virkaa kauniissa punavuorelaisessa kodissa.

Katso myynti-ilmoitus Etuovi.comista, jos tämä koti on vielä myynnissä

Pastellisävyjen sinfoniaa

kaunis kakluuni keittiössä
Kuva: Etuovi.com / IN LKV Oy

Tämä pastellisävyinen hempeä hurmuri löytyy turkulaisesta puutalokodista. Kakluuneissa, kuten tässä näkee mitä ihanimpia väriyhdistelmiä, joista poimia sävyjä sisustukseen. Kaunis kakluuni ja ihana erkkeri-ikkuna penkkeineen samassa huoneessa, aika kodikasta sanoisin!

Yksinkertaista kauneutta

moderni sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Bulevardin Kodit Oy
vihreä kakluuni olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Bulevardin Kodit Oy

Tämä kaunis yksilö edustaa edellisiä selkeästi yksinkertaisempaa jugend-tyyliä. Krumeluurit puuttuvat, mutta kauniit kasviaiheiset yksityiskohdat pääsevät sitäkin paremmin esiin. Tämän kakluunin koti on arkkitehti Vilho Penttilän suunnittelemassa ihanassa villassa Eirassa.

Katso myynti-ilmoitus Etuovi.comista, jos tämä koti on vielä myynnissä

Selkeitä linjoja ja herkkiä yksityiskohtia

kakluunit
Kuva: Etuovi.com / Bulevardin Kotimeklarit Oy LKV

Jugend- ja art nouveau -tyyliä henkivän töölöläiskodin olohuoneen helmi on kaunis ja toimiva kaakeliuuni. Tässä tulisijassa yhdistyvät ihanasti muotojen selkeys sekä yksityiskohtien ja värisävyjen herkkyys.

Näistä on kyllä vaikea valita suosikkia, ovat omalla tavallansa kauniita jokainen! Jos olisi pakko nimetä suosikki niin oma valintani kohdistuisi ehkäpä tähän viimeisenä esittäytyneeseen yksilöön.

Mikä näistä kakluuneista on sinun mielestäsi kaikkein kaunein?:)

Lisää tyylikkäitä tulisijoja kakluuneista moderneihin takkoihin löydät Ideat & Vinkit galleriasta

Jos haaveilet tunnelmallisista illoista takan ääressä, lue myös sisustussuunnittelija Marikan vinkit tulisijan valintaan

-Juulia

Ps. Kannattaa lukea myös tämä kiinnostava juttu Camilla Ståhlesta, jonka työtä on vanhojen kaakeliuunien pelastaminen ja entisöiminen. Arvokasta työtä!

Yksi kommentti sivuun “Hurmaavat kakluunit – ken on heistä kaikkein kaunein?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio