Tuotemerkki Villeroy & Boch tuo ensimmäisenä mieleeni klassisen kauniit astiasarjat sekä näitä vilisevät häälahjalistat. Myös omasta vitriinistämme löytyy edellä mainitun yrityksen viinilaseja. Yllätyinkin melkoisesti kun kuulin ensimmäistä kertaa Villeroy & Bochin laminaattilattiamallistosta! Valikoima pitää sisällään jopa neljä eri mallistoa ja yhteensä kaksikymmentäkaksi eri pintakuviovaihtoehtoa.

Vaikka rakastankin aitoa puupintaa, on laminaatti silti hyvä vaihtoehto – ellei jopa parempi – kodin eri tiloihin. Olen aiemminkin kertonut koirankynsien jättämistä jäljistä aiempaan lautalattiaamme, joten koiraperheeseen voin varauksetta suositella kovapintaista ja laadukasta laminaattia.

 

hyvä laminaatti, laadukas

cosmopolitan, hyvä, laminaattiCosmopolitan on mallistoista edullisin ja sen valikoimasta löytyy kuusi ajatonta laminaattimallia. Villeroy & Boch laminaatit valmistetaan Saksassa ja niille luvataan peräti kolmenkymmenen vuoden takuu.

 hyvä laminaatti, laadukas

hyvä laminaatti, laadukasContemporary-mallisto sisältää kuusi eri lankkulattiaa ajan patinoimalla pinnalla. Kaikista Villeroy & Bochin laminaattimalleista (Heritage-malliston lattioita lukuun ottamatta) löytyy myös viistereuna, joka tuo entisestään tekstuuria ja eloa kauniiseen lattiapintaan.

 

hyvä laminaatti, laadukas

hyvä laminaatti, laadukasHeritagen Travertin Oak-laminaatti on yksi suosikeistani. Tässä ainutlaatuisessa mallissa yhdistyy ajaton marmorikuvio puukuvioisen kehyksen kanssa. Näyttävä lattia sopii muun muassa keittiöön, pinnan tuodessa tilaan ripauksen ylellisyyttä. Heritage-mallistosta löytyy myös malli Blue Leaf, jonka erottaa Villeroy & Bochin klassisesta Switch-lehtikuviosta.

 

rustiikki laminaatti, hyvä, laadukas

rustiikki laminaatti, maalaisromanttinen Country-malliston laminaatit ovat jopa 12 milliä paksua eli laminaatin korkeus on lähes sama kuin parketilla. Jokainen lauta on erilainen; aitoa puuntuntua syntyy muun muassa puun syiden ja oksakuvioiden ansiosta. Tässä on mielestäni todella hyvä vaihtoehto parketille.

 

Luonnonmateriaaleja suosivalle kerrottakoon, että jopa 45 % laminaatista koostuu puuraaka-aineesta. Kotisivuillaan Villeroy & Boch kertoo, että heidän laminaateissaan käytetty puuaines on peräisin metsistä, joiden kasvatuksessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Lisäksi tuotannossa syntyvä jäte hyödynnetään polttoaineena.

Käyttöluokka Villeroy & Bochin laminaateilla on joko 32 tai 33. Juuri muutama viikko takaperin ihmettelin laminaattien käyttöluokkia eli niiden kulutuskestävyyttä. Värisilmän sivuilta löytyykin myös hyvin tietoa siitä, mistä tämä monelle epämääräinen luku koostuu.

Entä mikä tekee hyvän laminaatin? Värisilmän lattioista vastaava tuoteryhmäpäällikkö kertoo laadukkaan laminaatin koostuvan tiiviistä puukuiturungosta (HDF), joka on kosteuskäsitelty ja jonka pontti on kestävä. Edullisten tarjouslaminaattinen runkorakenne saattaa olla huokoinen, jolloin se sekä sitoo että luovuttaa enemmän kosteutta ilmankosteudesta riippuen. Huonolaatuisen laminaatin runko ja saumat elävätkin parempilaatuista laminaattia enemmän.

Laatuunsa nähden Villeroy & Boch -laminaatit ovat yllättävän edullisia. Neliöhinnat liikkuvat mallistosta riippuen noin 29 – 44 euron välillä. Suomessa Villeroy & Boch -laminaatteja myydään yksinoikeudella valikoiduissa Värisilmä-liikkeissä.

Liisamaija
Kuvat: Värisilmä / Villeroy & Boch

Pssst… Kurkkaa myös Värisilmän muut kauniit sisustuskuvat Etuovi.com Sisustus -ideagalleriasta!

 

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Kaunis, kauniimpi, kalanruoto
Blogi Sisustus
Vinyyli ja vinyylikorkki – Trendikkäät lattiamateriaalit
Blogi Remontti
Hyvin valitut laatat kestävät aikaa
Blogi Remontti
Haussa paras terassilauta: komposiitti, kestopuu vai joku ihan muu?
Blogi Piha & puutarha
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Annie Sloan kalkkimaalit – astiakaapin uusi ilme
Blogi Sisustus
Värikäs Habitare 2015
Blogi Sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *