Tuotemerkki Villeroy & Boch tuo ensimmäisenä mieleeni klassisen kauniit astiasarjat sekä näitä vilisevät häälahjalistat. Myös omasta vitriinistämme löytyy edellä mainitun yrityksen viinilaseja. Yllätyinkin melkoisesti kun kuulin ensimmäistä kertaa Villeroy & Bochin laminaattilattiamallistosta! Valikoima pitää sisällään jopa neljä eri mallistoa ja yhteensä kaksikymmentäkaksi eri pintakuviovaihtoehtoa.

Vaikka rakastankin aitoa puupintaa, on laminaatti silti hyvä vaihtoehto – ellei jopa parempi – kodin eri tiloihin. Olen aiemminkin kertonut koirankynsien jättämistä jäljistä aiempaan lautalattiaamme, joten koiraperheeseen voin varauksetta suositella kovapintaista ja laadukasta laminaattia.

Villeroy & Boch Cosmopolitan -laminaatti

Villeroy & Boch Cosmopolitan -laminaatti

Cosmopolitan on mallistoista edullisin ja sen valikoimasta löytyy kuusi ajatonta laminaattimallia. Villeroy & Boch laminaatit valmistetaan Saksassa ja niille luvataan peräti kolmenkymmenen vuoden takuu.

Villeroy & Boch Contemporary -laminaatti

Villeroy & Boch Contemporary -laminaatti

Contemporary-mallisto sisältää kuusi eri lankkulattiaa ajan patinoimalla pinnalla. Kaikista Villeroy & Bochin laminaattimalleista (Heritage-malliston lattioita lukuun ottamatta) löytyy myös viistereuna, joka tuo entisestään tekstuuria ja eloa kauniiseen lattiapintaan.

Villeroy & Boch Heritage Travertin Oak -laminaatti

Heritagen Travertin Oak Heritage Blue Leaf -laminaatti

Heritagen Travertin Oak-laminaatti on yksi suosikeistani. Tässä ainutlaatuisessa mallissa yhdistyy ajaton marmorikuvio puukuvioisen kehyksen kanssa. Näyttävä lattia sopii muun muassa keittiöön, pinnan tuodessa tilaan ripauksen ylellisyyttä. Heritage-mallistosta löytyy myös malli Blue Leaf, jonka erottaa Villeroy & Bochin klassisesta Switch-lehtikuviosta.

Villeroy & Bosch Country -laminaatti

Villeroy & Bosch Country -laminaatti Country-malliston laminaatit ovat jopa 12 milliä paksua eli laminaatin korkeus on lähes sama kuin parketilla. Jokainen lauta on erilainen; aitoa puuntuntua syntyy muun muassa puun syiden ja oksakuvioiden ansiosta. Tässä on mielestäni todella hyvä vaihtoehto parketille.

Luonnonmateriaaleja suosivalle kerrottakoon, että jopa 45 % laminaatista koostuu puuraaka-aineesta. Kotisivuillaan Villeroy & Boch kertoo, että heidän laminaateissaan käytetty puuaines on peräisin metsistä, joiden kasvatuksessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Lisäksi tuotannossa syntyvä jäte hyödynnetään polttoaineena.

Käyttöluokka Villeroy & Bochin laminaateilla on joko 32 tai 33. Juuri muutama viikko takaperin ihmettelin laminaattien käyttöluokkia eli niiden kulutuskestävyyttä. Värisilmän sivuilta löytyykin myös hyvin tietoa siitä, mistä tämä monelle epämääräinen luku koostuu.

Entä mikä tekee hyvän laminaatin? Värisilmän lattioista vastaava tuoteryhmäpäällikkö kertoo laadukkaan laminaatin koostuvan tiiviistä puukuiturungosta (HDF), joka on kosteuskäsitelty ja jonka pontti on kestävä. Edullisten tarjouslaminaattinen runkorakenne saattaa olla huokoinen, jolloin se sekä sitoo että luovuttaa enemmän kosteutta ilmankosteudesta riippuen. Huonolaatuisen laminaatin runko ja saumat elävätkin parempilaatuista laminaattia enemmän.

Laatuunsa nähden Villeroy & Boch -laminaatit ovat yllättävän edullisia. Neliöhinnat liikkuvat mallistosta riippuen noin 29 – 44 euron välillä. Suomessa Villeroy & Boch -laminaatteja myydään yksinoikeudella valikoiduissa Värisilmä-liikkeissä.

Liisamaija
Kuvat: Värisilmä / Villeroy & Boch

Pssst… Kurkkaa myös Värisilmän muut sisällöt Etuovi.com Ideat & Vinkit -galleriasta!

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio