Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Niin vaihtui uusi vuosi 2017 ja etenkin näin sisustusihmisenä tietysti kiinnostaa, mitä kaikkea uutta ja inspiroivaa löytyy tämän vuoden sisustuksen saralta. Sisustustrendit 2017 tuovat jotain uutta, mutta eivät mitään hirmuisia muutoksia. Luulenpa, että veikkauksia on monia ja trendien suuntaa tälle vuodelle pystyi jo hieman haistelemaan Habitaren syksyn 2016 messuilta, joista kävin tekemässä juttua.

Voisinpa väittää, että 2016 vuosi tulee uudeelleen 2017 hieman rohkeampana!

Olen todella iloinen, että sisustustrendit ovat viimein kääntyneet ja odotetettavissa vuonna 2017 on vihdoin selkeitä värejä. Etenkin ”myrkyn” vihreä, tumma pinkki ja murretut maanläheiset retrosävyt näkyvät tänä vuonna.

Sävyt löytyvät myös Pantonen 2017 sävykartasta. Värejä saa ja pitää sekoittaa, mutta tietysti vaatii taitoa ja silmää saada samalla sekä rauhallinen että värikäs kokonaisuus.

sisustustrendit 2017

Kuva: Nordic Nest

Väriallergikoille ei tosin ole huonoja uutisia – mustavalkoinen, valkoinen tai musta sisustus on edelleen ajaton ja pysyvä. Joten nyt voi sinne sekaan heitellä väriläiskiä vaikka tekstiilien muodossa.

Sisustustrendejä vuonna 2017 ovat wow-jutut ja more is more

Sisustustrendit 2017 kertovat, että tänä vuonna on lupa yllättää. Sisustuksessa voi olla muuten hyvinkin simppeli ja yksinkertainen linja, mutta jokin WOW-juttu voi räjäyttää paketin. Se voi olla tapetti, lattiamateriaali, valaisin tai sitten vaikka tekstiilivalinta.

Muutoin niin tylsän voi tehdä kerralla kiinnostavaksi. Enää siis ei sisusteta pikkusievästi vaan on lupa tehdä kerralla jotain isoa – turha krääsä joutaa pois. Sisustamisen runsaus siirtyy pöydiltä ja pinnoilta enemmän seinille ja eri pintojen valintaan niin huokaluissa kuin vaikka laittiossa. Nyt saa olla struktuuria ja materiaaleista on paljon vaihtoehtoja, mistä valita.

Mielestäni punainen liesi on keittiössä todella WOW!

sisustustrendit 2017

 

Kuva: Etuovi.com / Pukkila

Valkoinen sisustus voi saada esimerkiksi ihan uuden ilmeen kerralla värikkäästä lipastosta tai matosta.

sisustustrendit 2017

 

Kuva: Etuovi.com / Scandinavian Design Center

sisustustrendit 2017

Kuva: Nordic Nest

Sisustuksessa voi myös tehdä kunnolla runsasta ja tummaa dramaattisesti. Gobeliinit ja värikkäät sekä dramaattiset jutut ovat in! Värikkäät tapetit saavaat vallata kodin ja kuviot ovat rohkeita.

sisustustrendit 2017

Kuva: Nordic Nest

Runsaus ei toki ole kaikkien juttu, mutta asian voi viedä toiseen ääripäähän – spartalaiseen minimalismiin. Kunnon ”konmarituksen” jälkeen on varmasti levollinen olo ja tunne siitä, että sisustustyynyjä voi todella olla liikaa. Jos selkeyttäminen oli suunta 2016, on se sitä myös vahvasti 2017. Selkeä ja laadukas muotoilu on  tänä vuonna hyvin tärkeässä osassa ja olen todella iloinen, että yhä ennemmän ja enemmän kuluttaja antavat arvoa laadulle.

Mummola on muodissa

Muodikas mummola on itselleni se iloisin juttu sisustuksessa ja sisustustrendeissä 2107! Uskallan olla 100% varma, että mummola on ”uusi musta”.

Kirppis ja kierrätys korostuvat tänä vuonna ja mummojen perintökalut sekä astiastot kaivetaan esille varastoista. Räsymatot ja mummin vanhat Arabian kahvikupit saavat ja kuuluvat olla esillä. Eriparisuus ei haittaa vaan on hyve. On ihanan ok välittää rentoa tunnelmaa! Tosissaan olevat ”mummolasisusustajat” etsivät autenttista vintagea ja kirppispöytien aarteet käydään todella tarkalla silmällä läpi. Mikä tahansa ei kelpaa – etenkin 60- ja 70-luvun originaalit huonekalut ovat kuumaa kamaa. Vintage-aarteet ja vanhat design-tuotteet halutaan todella tuoda sisustuksessa esille. Tämä trendi näkyy myös asuntomarkkinoilla ja autenttisia 50- ja 70-luvun koteja etsitään kovasti. Kurkkaa yksi unelmakohde tästä. Funkis-arkkitehtuuri on kovassa huudossa, mutta autenttiset talohelmet ovat harvassa.

sisustustrendit 2017

Kuva: Nordic Nest

sisustustrendit 2017

Kuva: Etuovi.com / AM-Walls

Pehmeyttä, puuta ja kukkasia

Huomattavaa on, että ihanat upottavat nukkamatot ovat taas takaisin yksivärisenä. Matot saavat olla suuria ja selkeitä kokoavia sisustusinstrumetteja.  Tilan tunnelma vaihtuu helposti vaihtamalla mattoa – aina ei tarvitse maalata seiniä. Muutenkin pehmeys on sallittua. Oleskelutilojen tunnelma saa olla pehmeän runsas – mutta ei liian romanttinen.

Edelleen voimakkaana trendinä sisustuksessa säilyy puu ja sen eri sävyt. Puun pintaa tuodaan esille myös jäljitelmänä laattoihin ja seinämateriaaleihin, kuten tapetteihin. Puu korostuu tietysti lattiapinnoissa ja etenkin oikea lautalattia on edelleen ”in”. Nyt lautalattian pintokäsittelyille on vaihtoehtoja. Etenkin lautalattian lipeäkäsittely nostaa suosioita Suomessa, vaikka se onkin todella työläs käsittelytapa. Vaalea, puunsyyt esiin jättävä jälki on kaunis.

Tummat puupinnat tekevät taas tuloaan tummien sävyjen myötä, mutta ihan hirmuisesti niitä ei vielä sisustustrendinä 2017 vielä näy.

sisustustrendit 2017

Kuva: Etuovi.com / Pukkila

sisustustrendit 2017

 

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Hki-Etelä, Kruununhaka ja Katajanokka (KK-Neliöt Oy LKV)

Viherkasvit ovat todella kasvava trendi vuonna 2017. Jokaisesta sisustusihmisestä on viime vuoden aikana syntynyt jonkinmoinen viherpeukalo, koska viherkasveilla sisustamiselta ei ole voinut mitenkään välttyä. Tänä vuonna asia viedään taas astetta pidemmälle ja yritetään päästä pitämään kukkasen hengissä – sen sijaan, että ostetaan uusi kuolleen tilalle. On trendikästä tehdä parvekeelle puutarhaa tai saada kasvimaa loistamaan ja jopa päästä nauttimaan sadosta.

Kukkasia pitää olla montaa eri kokoa, pienestä suureen. Niistä voi tehdä isoja ryhmiä, jotka ovat todella näyttävä elementti kotona. Tosin kaikki me emme ole syntyneet luontaisiksi viherpeukaloiksi, mutta toivoa on…

Kaikkiaan kiinnostava sisutusvuosi tulossa ja onkin kiva nähdä, millaisia juttuja alkaa ilmestyä sisustuskauppoihin kevään mittaan.

Sisustustrendit 2017 pähkinänkuoressa voisivat olla hyvä muotoilu, laatu, värit, design, vintage ja rohkeus! Tämä vuosi korostaa edelleen sisustuksessa yksilöllisyyttä ja omaperäisyyttä. Rohkeasti olemaan siis ”omannäköinen”.

Ihanaa sisustusvuotta 2017!

Terkuin,
Kati

Inspiroivatko nämä sisustustrendit 2017 sisustamaan? Etsitkö ajatusta ja punaista lankaa mahdollisesti sisutukseen tai onko idea hukassa – Etuovi.com ideagalleriasta löytyy vaikka mitä! Esimerkiksi hakusanalla ”vintage” löydät nämä ideat ja kuvat!

 

Katso lisää kuvia aiheesta vintage

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Inspiroivat sisustustrendit 2017 – wow mikä mummola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio