Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Etsitkö sinäkin kotia vehreältä alueelta, jossa pärjää hyvin myös ilman omaa autoa? Järvenpään uuden aluekeskuksen Ainolan ykkösvaltti ovat loistavat kulkuyhteydet joka suuntaan. Myös Tuusulanjärven harrastusmahdollisuudet ja ulkoilualueet sijaitsevat vain kävelymatkan päässä.

Järvenpään Ainola on vehreä asuinalue loistavien kulkuyhteyksien päässä. Luonnoskuva.

Eteläinen Järvenpää on alue, josta uuden kodin etsijän kannattaa ehdottomasti kiinnostua. Pääradan varrella sijaitsevaa seutua kehitetään nyt kovaa vauhtia modernin ja vehreän asumisen keskukseksi, jonne ensimmäiset myynnissä olevat asunnot valmistuvat suunnitelman mukaan jo vuoden 2024 aikana.

Järvenpään Ainolan alueelle on rakentumassa kaikkiaan noin 1600–1800 asuntoa noin 2100–2500 uudelle asukkaalle.

Aivan uuden alueen vieressä on pääradan junaseisake, ja moottoritiekin on lähellä. Tuusulanjärvelle on kilometri, Järvenpään keskustaan puolitoista. Koulut ja päiväkoditkin ovat alle kilometrin päässä, luettelee Ainolan alueen hankekehityspäällikkö Salla Niemelä Järvenpään kaupungilta.

Alueelle on lisäksi tulossa ainakin yksi isompi päivittäistavarakauppa ja liiketiloja kivijalkaan. Eteläinen Järvenpää onkin tulevien vuosien keskeinen kehittämisen painopistealue, joka tulee kasvamaan merkittävästi läpi 2020- ja 30-lukujen.

Yksi ehdoton kohderyhmä ovat pääkaupunkiseudulla työssäkäyvät. Junamatka Ainolasta Pasilaan kestää vain 20 minuuttia, Niemelä sanoo.

Ainolan juna-asema siirtyy nykyiseltä paikaltaan 500 metriä etelään aivan uusien asuinkortteleiden tuntumaan. Uuden seisakkeen itäpuolen on arvioitu valmistuvan vuonna 2024 ja länsipuolen vuosien 2025/2026 aikana.

Vehreällä asuinalueella upeat puitteet kulttuuritapahtumille

Alueen korttelisuunnittelussa on panostettu luonnonläheisyyteen, mikä näkyy esimerkiksi Hartelan asuntokohteen suunnittelussa muun muassa sisäpihojen keidasmaisina istutuksina ja kattoterassin viljelylaatikoina, jotka ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Pihojen linnunpöntöt, hyönteishotellit sekä läheiseen puistoon jätettävä luonnontilainen metsäalue tukevat luonnon monimuotoisuutta.

Myös alueen rakentamisessa korostuu ekologisuus ja nykyaikaisuus. Hartelan Asunto Oy Järvenpään Ainolan Aurassa lämmitysmuotona on kaukolämpö, ja ilmanvaihto on huoneistokohtainen, mikä tukee energiatehokkuutta. Järvenpään Ainolan Auraan asennetaan aurinkopaneelit, ja kiinteistösähkö on vihreää. Lisäksi rakennuksen julkisivu on osittain puuta, mikä tuo ulkoasuun lämpöä ja pehmeyttä.

Vihreyden lisäksi alueella näkyy vahvasti musiikki, ollaanhan Sibeliuksen kotikulmilla lähellä Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseota Ainolaa, sanoo Hartelan asuntomyyjä Annukka Lindberg.

Musiikkiteema näkyy esimerkiksi puistojen ja katujen nimissä. Alueelle on suunnitteilla myös viihtyisiä aukioita, jotka tarjoavat upeat puitteet kulttuuritapahtumille. Tapahtumat ja taiteen mahdollistamat spontaanit kohtaamiset tekevät alueesta eläväisen ja viihtyisän.

Periaatteena on, että taide on saavutettavaa, ja siitä voivat nauttia kaikki. Taideteema tulee näkymään vahvasti myös Ainolan uudella juna-asemalla.

Hartelan Asunto Oy Järvenpään Ainolan Auran toiselle kattoterassille tulee viihtyisä saunaosasto, toiselle viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön. Luonnoskuva.

Valoisia, tilavia asuntoja

Asunto Oy Järvenpään Ainolan Aurasta löytyy asuntoja yksiöistä neljän huoneen koteihin, joista isoimmat ovat pinta-alaltaan yli 90 neliötä.

Pohjaratkaisuissa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä mutta myös niitä yksinasuvia tai pariskuntia, jotka arvostavat väljempää asumista.

Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota valoisuuteen. Ikkunat ovat normaalia korkeammat, ja lisäksi monessa asunnossa näkee asunnon läpi jo heti sisään tullessa. Kotien keskipinta-ala on hieman tavanomaista suurempi ja neliöt on pyritty käyttämään niihin tiloihin, joissa oleskellaan eniten. Asunnot ovat avaria ja käytävämäisyyttä on pyritty välttämään kaikin mahdollisin keinoin, Lindberg sanoo.

Erikoisuutena on se, että osa vierekkäisistä asunnoista voidaan rakentamisvaiheessa yhdistää asiakkaan toiveen mukaan väliovella.

Pienemmästä asunnosta voisi tehdä vaikkapa hyvin varustellun etätyöhuoneen tai se voisi toimia sukulaisen asuntona, Lindberg ehdottaa.

Myös taloyhtiön yhteiset tilat houkuttelevat. Esimerkiksi kaikkia asukkaita palvelevasta taloyhtiön saunasta on käynti suoraan hulppealle kattoterassille ja viihtyisiin oleskelutiloihin.

Keskuskorttelin iso pihatila on avoin kaikille, mutta polveileva julkisivu muodostaa myös yksityisempiä ja suojaisampia keitaita.

Tavallista korkeammat ikkunat tekevät asunnoista avaria ja valoisia. Luonnoskuva.

Ennakkovaraaja vaikuttaa asuntonsa sisustukseen

Asunto Oy Järvenpään Ainolan Auran ennakkomarkkinointi on alkanut ja kodit ovat nyt varattavissa. Taloyhtiö ja alue ovatkin Lindbergin mukaan herättäneet asiakkaissa kiinnostusta.

Ennakkovaraamalla saa juuri sen asunnon kuin haluaa itselle sopivalla huoneluvulla ja pohjaratkaisulla. Nyt on vielä valinnanvaraa. Lisäksi ehtii vaikuttaa oman kotinsa sisustusvalintoihin.

Asukkaille on tarjolla pintamateriaaleiksi Hartelan Interiorin sisustustyylit, joiden laajasta materiaalivalikoimasta jokainen voi valita mieleisensä materiaalit.

Varaus ei sido vielä mihinkään, vaan lopullista ostopäätöstä voi rauhassa harkita kesään asti, jolloin Asunto Oy Järvenpään Ainolan Auran rakentamisen on arvioitu alkavan.

Monet asiakkaat ovat ihastelleet kohteen uniikkia ulkonäköä. Samanlaiseen arkkitehtuuriin ei törmää joka paikassa.

Tutustu Asunto Oy Järvenpään Ainolan Auraan ja varaa unelmiesi koti!

Tuusulanjärven upeat ulkoilumaastot ovat kävelymatkan päässä Järvenpään Ainolasta.
Sammio