Lepoa ja herkuttelua. Nämä kaksi asiaa pyörivät tällä hetkellä vahvasti mielessä, kun katse on suuntautunut jo ensi viikkoon ja tuleviin joulunpyhiin. Lahjaostokset ovat onneksi jo ”pulkassa” ja lähes kaikki jouluruoat aion ostaa valmiina. Tänä jouluna tahdon levätä ja ladata akut tulevaa kevättä varten. Ja syödä yksinäni kokonaisen palan Aura-juustoa ;-).

Joulu on näkynyt meillä aina sisustuksessa. Verhoja en vaihda, mutta kynttilät, tyynynpäälliset ja vakkari koriste-esineet nostetaan joka vuosi esiin. Nämä muutamat pienet tunnelmantuojat olen jo tuonut osaksi kotimme sisustusta. Enää puuttuu vain joulukuusi, jonka haemme torilta tulevana viikonloppuna.

joulukoriste, omenat

joulukoriste, omenat Idean tähän helposti toteutettavaan, jouluiseen ”omenapuuhun” olen saanut aikanaan perhetutuiltamme. Pienen pienet omenakoristeet olen ostanut Tiimarista ja risut sain tällä kertaa anoppilan takapihalta :-).

iittala, kivi-lyhdyt

iittala, kivi-lyhdyt Olen jo vuosia kerännyt Iittalan Kivi-tuikkuja eri sävyissä. Kauneimmillaan niiden värit pääsevät oikeuksiinsa valkoista pintaa vasten. Vaikka kaikkien tuikkujen sytyttäminen onkin projekti jo itsessään, on lopputulos aina yhtä lumoava.

possu kynttilänjalka Tämän sympaattisen possukynttelikön sain ystävältäni yli kymmenen vuotta takaperin. Joka joulu se pääsee esille lipaston päälle, vaikka pieni kynttilä palaakin nopeasti loppuun. Ja mitä olisikaan joulu ilman Hyasintin tuoksua…

enkelikello Joulun rauhoittavin ääni on ehdottomasti enkelikellon kilke. Kynttilöiden palaessa en raaski laittaa edes joululauluja taustalle.

joulukattaus vihreät kuulat Menneenä viikonloppuna sain tilaisuuden kattaa pöydän ja kokeilla lautasliinan taittelua itselleni uudella tavalla. Ohjeet Purje-taitteluun löysin täältä. Rakastan Marimekon kuoseja, joten sekä lautasliinat että pöytäliina ovat Marimekon mallistosta. Vaikka Vihreät Kuulat kuuluvatkin vasta jälkiruokapöytään, oli ne pakko lisätä kattaukseen. Marmeladit kun ovat makeisista ne valokuvauksellisimmat.

Tähän olotilaan tähdätään ;-). Etummaisen tyynynpäällisen olen ommellut itse Marimekon Vanhakaupunki-kankaasta ja se pääsee osaksi sisustusta aina joulunaikaan. Takimmainen, ihanan pehmeä samettityynynpäällinen kuuluu Linumin mallistoon.

Luin pari vuotta sitten lehdestä tyttärestä, joka muisteli äitinsä kaatuneen aina jouluvalmisteluista uupuneena sängynpohjalle aattoiltana. Itselleni joulunaika tarkoittaa ensisijaisesti mahdollisuutta lepoon. Monena vuonna olemme perheen kanssa kokoontuessa tuoneet ruoat juhlapöytään nyyttärihengessä, tämän helpottessa emännän ja isännän taakkaa tarjoiltavien kanssa. Toivotankin lämpimästi kaikille kaunista, rentouttavaa ja lempeää joulun aikaa. Kuluneen vuoden työkuorman painaessa harteilla saa – ja pitää olla armollinen itselleen <3.

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio