Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Taas on tullut se aika vuodesta, kun yhtäkkiä huomaa, että jouluhan on jo ensi viikolla. Ja luonnollisesti joululahjat ovat vielä hankkimatta. Haaveissani kirjoittelen joulun lahjaideat jo pitkin vuotta somaan pieneen muistivihkooni, jonka kaivan esiin hyvissä ajoin ennen joulua. Vielä näin ei ole kuitenkaan oikeasti tapahtunut, ehkä ensi vuonna sitten…

Veikkaan, että siellä ruudun toisella puolella joku muukin vielä metsästää joulun lahjaideoita – joten bongailin tähän muutamia sopivia sisustuslahjoja erilaisille kodin sisustajatyypeille: maailmanmatkaajalle, trendikkäälle, vilukissalle, torkuttajalle, kotoilijalle ja tietty sinulle itsellesi! Tiedättehän sen tunteen kun saa lahjan, joka sopii täydellisesti omaan tyyliin ja persoonaan? Mielestäni vielä parempaa on voida lahjoittaa juuri tuo tunne jollekin toiselle. Sisustuslahja onkin siihen mainio tilaisuus, kunhan siis tuntee lahjansaajan tyylin hyvin.

Maailmanmatkaajalle

ROOM21 - Studio Esinam Stockholm -juliste

Kuva: Room21

Matkustelusta pitävälle ystävälle tai perheenjäsenelle kiva lahjaidea voisi olla juliste hänen lempikaupungistaan.  Mikä olisikaan mukavampaa kuin se, että lahjansaaja voisi julisteen nähdessään muistella lempikaupungissaan viettämiään hyviä hetkiä. Kaunis ja simppeli juliste sopii monenlaiseen kotiin.

Trendikkäälle

Ruukku, kynttilälyhty, sisustusideat, sisustusidea

Kuva:Room21

Metallinsävyiset sisustusesineet tuovat kotiin ajankohtaista ilmettä. Näissä ruukuissa ja kynttilälyhdyissä on ripaus trendikkyyttä, mutta ne ovat samaan aikaan laadukkaita ja ajattomia – se tekeekin niistä täydellisiä lahjoja. Useimmat Skultunan tuotteet löytyvät niin messingin, kuparin kuin hopeankin sävyissä.

Vilukissalle

Lennol, torkkupeitto, sisustusideat, sisustusidea

Kuva: Lennol

Tässä vilukissa viimeisen päälle vinkkaa kuuman lahjaidean: jos lähipiiristäsi löytyy helposti paleleva tyyppi, kääri pehmeään pakettiin ihana torkkupeitto. Tämä Lennolin kaunis torkkupeitto löytyy maanläheisissä sävyissä, jotka sopivat kotiin kuin kotiin.

Torkuttajalle

Rosendahl Timepieces Arne Jacobsen herätyskello

Kuva: Nordic Nest

Tunnen aika montakin tyyppiä, joille aamuherätykset varsinkin näin pimeänä vuodenaikana ovat yhtä tuskaa. Auttaisikohan, jos saisi herätä näin tyylikkääseen herätyskelloon?  Tämä Arne Jacobsenin suunnittelema tyylikäs design-herätyskello tuli alun perin markkinoille jo vuonna 1939. Sittemmin siihen on lisätty moderneja toimintoja kuten torkkuhälytys ja valosensorit, joiden ansiosta pöytäkello toimii mainiosti herätyskellona.

Kotoilijalle

tyynynpäällinen, room21, chhatwal & jonsson

Kuva: Room21

Voiko tyynynpäällisiä olla ikinä liikaa? Niillä saa todella helposti muutettua kodin ilmettä vaikkapa vuodenaikojen tai ihan vaan fiiliksen mukaan.  Näissä ihanissa Chhatwal & Jonssonin tyynyissä yhdistyvät skandinaavinen estetiikka ja intialainen käsityöperinne. Valikoima on täynnä mitä herkullisimpia väriyhdistelmiä ja kauniimpia kuvioita. Olisikohan omalla sohvalla sittenkin tilaa vielä yhdelle tyynylle…

Skandinavisk joulukynttilät

Kuva: Skandinavisk

Tuoksukynttilät tuovat oman tunnelmansa kotoisiin fiilistelyhetkiin. Skandinaviskin tuoksukynttilöihin inspiraatiota on haettu pohjoismaisesta luonnosta ja elämäntavasta. Tähän pakkaukseen on koottu kolme ihanaa talvituoksua.

Itselle

pussilakanasetti, pellavalakanat, sisustusideat, sisustusidea

Kuva: Hobby Hall

Lahjoita itsellesi jouluna ihanat unet! Sen jälkeen kun itse hankin pehmeät pellavalakanat jokin aika sitten, paluuta ei ole ollut. Pellavalakanat tuntuvat ihoa vasten ihanan pehmeiltä ja mukavilta. Ja mikä parasta, niitä ei tarvitse silittää!

Katso lisää lahjaideoita ja inspiraatiota jouluun Etuoven Ideat & Vinkit -ideagalleriasta!

Ihanan kotoisaa joulunaikaa kaikille,

/Juulia

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio