Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Jyväskylä on yliopistokaupunki Keski-Suomessa, ja sen asuntokunnista noin 41 prosenttia asuu vuokralla (Lähde: Tilastokeskus). Jatketaan blogin juttusarjaa vuokra-asunnoista, jossa paneudutaan Vuokraovi.comin ilmoituksista saatuihin tietoihin keskimääräisestä markkinointiajasta ja neliövuokrasta alueittain. Missä sijaitsevat halutuimmat vuokra-asunnot Jyväskylässä?

Tarkastelun alle otetaan vuokrailmoituksien keskimääräiset markkinointiajat alueittain, eli kuinka monta päivää ilmoitus on keskimäärin esillä ennen sen poistumista netistä. Ilmoituksista voidaan laskea myös alueen keskimääräinen neliöhinta. Mukana tarkastelussa on vapaarahoitteisten ja kalustamattomien yksiöiden ja kaksioiden ilmoitukset, ja tämä kattaa myös yksityisten vuokranantajien ilmoituksia.

Jyväskylän vuokra-asuntojen halutuimmat alueet

Jyväskylässä vuokralle tarjolla olevien yksiöiden keskimääräinen markkinointiaika on 18 päivää ja kaksioiden 28 päivää. Tämä tarkoittaa sitä, että yksiöiden ilmoituksista puolet poistuu 18 päivän sisällä ilmoituksen julkaisusta, ja kaksioita markkinoidaan keskimäärin neljä viikkoa. Osa kohteista poistuu netistä vielä tätäkin nopeammin, erityisesti halutuimmilla alueilla.

Vuokra-asunnot Jyväskylässä kartta

 

Vuokra-asunnot Jyväskylässä: lähellä ammattikorkeakoulua

Pienten asuntojen ilmoitukset poistuvat Vuokraovi.comista keskimäärin nopeimmin Jyväskylän ammattikorkeakoulun lähistön postinumeroalueilla 40720 ja 40200, joissa puolet ilmoituksista poistuu reilussa kahdessa viikossa. Näihin kuuluvilla Nisulan ja Viitaniemen alueilla keskimääräinen vuokra on alle 15 euroa neliömetriä kohden, kun taas Taulumäellä keskimääräinen neliövuokra on vähän yli 15 euroa.

Keltinmäen ja Mäyrämäen alueella 40640 sen sijaan keskimääräinen neliövuokra on pienissä asunnoissa vain vähän yli 12 euroa. Ilmoituksista puolet poistuu 18 päivän aikana.

Yliopiston vieressä liikuntamahdollisuuksien äärellä

Lähellä yliopiston kampusta ja Hipposhallin ympärillä Harjun länsipuolella on Mäki-Matin alue postinumerolla 40700, jossa vuokra on keskimäärin melkein 15 euroa neliötä kohti. Siellä ilmoitusten markkinointiajan mediaani on 19 päivää. Mäki-Matin vapaat vuokra-asunnot löydät Vuokraovi.comista.vuokra-asunnot Jyväskylässä

 

Kuva: Kerrostalo, Jyväskylä, Väinönkatu / Vuokraovi.com / Jyväskylän Kiinteistömestarit LKV

Jyväskylän keskustan vuokra-asuntojen ilmoitukset poistuvat keskimäärin kolmessa viikossa

Keskustan alue 40100 ei pääse aivan nopeimpien postinumeroalueiden joukkoon, sillä siellä markkinointiajan mediaani on 22 päivää. Siellä pienten asuntojen keskineliövuokrakin alkaa jo pyöristyä kohti 16 euroa, mikä varmasti mietityttää monia asunnon etsijiä tässä opiskelijakaupungissa. Jyväskylän keskustan vuokra-asunnot löydät täältä.

Hae vuokra-asuntoja Jyväskylästä – tai tarkemmalla haulla voit rajata tulokset esimerkiksi pelkästään yksityisiin vuokranantajiin. Voit myös tarkastella Jyväskylän vuokra-asuntoja erikseen niiden omilla aluesivuilla, kuten vaikkapa Lutakon vuokra-asuntoja täällä.

Mikäli juuri nyt ei löytynyt sopivaa asuntoa, voit jättää Vuokraovi.comiin hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi kriteereihisi sopivasta vuokra-asunnosta. Onhan se tärkeää löytää juuri itselleen sopiva koti viihtyisältä alueelta, joten hakuvahti on hyvä työkalu vapautuvien vuokra-asuntojen seurantaan 🙂

-Niina, joka asui opiskeluaikoinaan Jyväskylän Kortepohjassa 

PS. Kannattaa lukaista myös vastaavat kirjoitukset Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, TampereeltaTurusta ja Oulusta, sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tutustu myös Vuokraovi.com Asuntoneuvos-palveluun, joka tarjoaa Suomen kattavimman ja luotettavimman markkinadatan Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista asuntosijoittamisen tueksi.

Katso myös nämä

3 kommenttia sivuun “Vuokra-asunnot Jyväskylässä – nämä ovat haluttuja alueita

  1. Onneksi omistan itse nykyisin jo oman kodin niin ei tarvitse huolehtia vuokra-asioista 🙂
    Olen nimittäin kuullut tutuiltani, että tosiaan menevät nuo asunnot niin vauhdilla ettei meinaa ehtiä niitä koskaan saada. Vanhan helsinkiläisen näkökulmasta nuo vuokrahinnat ovat kyllä täällä Jyväskylässä erittäin kohdillaan 🙂

  2. No ei ne nyt ihan heti mene jos kuukaudenkin saa kaksiosta ilmoitella…

  3. Onko Itä-Suomi enää asutettu?
    Missä viipyy Kuopion ja Joensuun vuokrahinnan taso eri alueittain?
    Onhan kysymyksessä kuitenkin yliopisto kaupungit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio