”Älä nyt hulluja puhu!” huudahdin ystävälle, joka harkitsi asuntonsa alkuperäisen kalanruotoparketin korvaamista laminaatilla. Lattia kun oli muuten mainiossa kunnossa, lukuun ottamatta muutamaa, vuosien saatossa pintaan ilmaantunutta kolhua. Itse rakastan tätä kyseistä kuviota, löytyi sitä sitten seinästä, pihasta tai lattiasta.

Jo muinaiset roomalaiset (siis ihan oikeasti :-)) latoivat katukiviä kyseiseen kuvioon, joten ei ihmekään, että ladontatyyleistä kaunein on pitänyt pintansa vuosikymmenestä ja – sadasta toiseen. Alla muutama esimerkki, kuinka taas niin trendikäs kalanruotokuvio voi tehdä kodin pinnoista asteen näyttävämmän ja omaleimaisemman.

kalanruoto, ladonta, parketti, lattia kalanruoto, ladonta, lattiaKuvat: Timberwise Oy

Kotimaisen Timberwise Oy:n lankkuparketit ihastuttavat useilla sävy- ja puulajivaihtoehdoillaan. Yrityksen valikoimasta löytyvällä Herringbone-parketilla luo lattiaan ylellisen ja ajattoman ilmeen. Aito puupinta yhdessä kalanruotoladonnan kanssa tuo sekä rytmiä että lämpöä kodin sisustukseen <3.

pala, sisustuspaneeli, kalaruoto, kuvio, ladonta

pala, sisustuspaneeli, siparila Kuvat: Siparila

Siparilan liimattavalla Pala-sisustuspaneelilla luo helposti pelkistetyn tyylikkään tehosteseinän kodin eri tiloihin. Tuotetta löytyy useassa eri sävyssä, materiaalin ollessa sitä ainoaa oikeaa, eli aitoa puuta. Mainio ja luonnollinen vaihtoehto vaikka eteiseen tai sängynpäätyyn!

herringbone, kalanruoto, tapettiKuva: Nordic Nest

Ferm Livingin Herringbone-tapetti hurmasi allekirjoittaneen jo heti ensisilmäyksellä. Eläväkuvioisen tapetin graafisuus kolahtaa varsinkin marimekon kuoseja fanittavaan kodin sisustajaan. Tapetin nimi on Herringbone (kalanruoto), mutta malli taitaa olla lähempänä niin kutsuttua Chevron- eli ns. hihamerkkiladontaa.

Ellos Tara-kalanruototapettiKuva: Ellos

Elloksen valikoimista löytyvä Tara-taustatapetti vahvistaa kalanruotokuvion trendikkyyden. Puupintakuvioinen taustatapetti koostuu neljästä vuodasta, muodostaen tehostepinnan yhteensä 180cm x 270cm alueelle.

Valitettavasti en löytänyt millään kuvaa kalanruotoon ladotuista seinäkaakeleista. Tämä kun olisi loistava vaihtoehto muun muassa keittiön välitilaan. Ystäväni päätyi loppujen lopuksi hiotuttamaan lattiansa, joka osoittautui parhaaksi mahdolliseksi ratkaisuksi niin visuaalisesti, ekologisesti kuin taloudellisestikin. Jos jokin saa (sisustajan) suojeluvaistoni heräämään, on se varsinkin kauniisti ladottu, aitoa puuta oleva alkuperäinen lattiapinta.

/Liisamaija

 

4 kommenttia sivuun “Kaunis, kauniimpi, kalanruoto

  1. Oih! Ehdottomasti samaa mieltä kalanruotokuviosta! Se on upea kuvio, ja veikkaan että tulee taas lisääntymään tulevina vuosina suomalaisissakin kodeissa 🙂 ja on muuten upea laattakuvionakin seinässä 😉

    1. Samaa mieltä :-). Kuvio on niin ajaton ja tyylikäs, että on melko varma valinta kodin pinnoille.

  2. Joo kyllä enemmän pitäisi sisustusblogeissa puhua siitä, että laminaatit ovat sieltä ja syvältä. Josko sitten vähentyisi niiden lattioille latominen.

    1. Kiitos kommentista :-)! Itsekin suosisin remontoidessa ensisijaisesti aitoja materiaaleja. Mutta toisaalta esim. koiraperheessä laminaatti voi kovuutensa ansiosta olla parempi vaihtoehto kuin pehmeä puulattia. Jos ei siis ole varaa esim. koviin saarni- ja tammiparketteihin. Meillä meni aikanaan mäntylattia melkoisen naarmuiseksi, vaikka pinnassa oli extra kova lakkakerros x 2, kiitos pienen terrierimme ;-).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio