Vihdoin! Vihdoin se alkoi! Nimittäin pitkään haaveilemani keittiöremontti. Muuttaessamme nykyiseen kotiimme vuonna 2011, totesimme mieheni kanssa ykskantaan, että keittiö pitää ehdottomasti uusia. Noh, meneillään oleva taantuma vaikutti myös meidän talouteemme, jonka vuoksi aikataulut hieman lykkääntyivät. Ilo olikin ylimmillään, kun neljän vuoden odottelun jälkeen sain lähetettyä ilmoituksen remonttiin ryhtymisestä isännöitsijällemme.

Vaikka taloudelliset resurssit rempalle löytyivätkin, on budjetti varsin maltillinen. Pyrimme tekemään mahdollisimman paljon itse eli purkamaan vanhan keittiön ja asentamaan uudet kaapistot. Myös pintatyöt eli uuden lattian asennus ja seinien maalaus toteutetaan omin voimin. Sekä materiaalit, kalusteet että kodinkoneet ovat menneet tiukan kilpailutuksen läpi ennen lopullista kaupantekoa. Sähkö ja LVI-työt tulemme teettämään ammattilaisilla.

Alta löytyvät kuvat ”herkullisesta” lähtötilanteestamme. Varoitus! Seuraavat kuvat saattavat järkyttää kauniisiin sisustusblogikuviin tottuneita ;-).

Keittiöremontin lähtötilanne

Keittiöremontin lähtötilanne

Keittiöremontin lähtötilanne

Keittiöremontin lähtötilanne

Keittiöremontin lähtötilanne

Keittiöremontin lähtötilanne

Todettakoon, että hyvinhän tämä 8m2 avokeittiömme on meitä neljä vuotta palvellut. Monta pataa ja pullaa on tässäkin keittiössä valmistunut, vaikka muutama pikku käytännön juttu onkin ajan saatossa alkanut kismittämään.

  • Muun muassa työ- ja laskutila on lähestulkoon olematon. Ei puhettakaan, että leipominen onnistuisi ilman ruokapöydän tarjoamaa työskentelytilaa. Tulevassa keittiössä mikro nousee seinälle ja laskutilaa tulee metri lisää jääkaapin viereen.
  • Keittiön välitila on aivan liian matala. Joka kerta valoja kytkiessäni joudun etsimään katkaisijan ”käsikopelolla”.
  • Uunin ritilä saattaa mäjähtää alas, jos sen päällä kypsyy jotain vähänkin painavampaa esim. makaronilaatikko.
  • Liesituuletin puuttuu ja ilmanvaihto tökkii. Pihviä paistaessa koko asunto käryää, jolloin ikkunat täytyy avata sepposen selälleen.
  • Jo asuntoon tutustuessamme huomasimme vesivuodon aiheuttaman vahingon jääkaappipakastimen alapuolella. Myös parketti oli vioittunut johtuen em. vahingosta. Aivan liian pieni kylmäkaappimme onkin pysynyt seisaallaan tuunaamamme purkkaviritelmän ansiosta viimeiset neljä vuotta.
  • Tilava kuivauskaappi on kätevä, mutta ilman tippuvesiallasta kaikki vedet valuvat metrin matkalta tiskipöydälle.
  • Allaskaapille en löydä edes sanoja… Tätä on ollut mahdotonta pitää siistinä, vaikka yritetty on. Muutaman kerran olen saattanut päästää ärräpään jos toisenkin muovipulloja lattialta keräillessäni. Edelliset asukkaat ovat myös pitäneet allaskaapin edessä mattoa, jonka keräämä kosteus on aiheuttanut parketin harmaantumisen. Jatkuvasti kostea matto ei ole ehkä se paras idea tammiparketille.
  • Lisämiinus tulee seinää koristavasta, persikkaan taittuvasta ”ysärisävystä”. Tämä taisi olla viimeksi muodissa kun Konnankoukkuja kahdelle -sarjaa esitettiin kolmosella…

Eli mikä tahansa tilanne on aikalailla parempi kuin nykyinen. Puutteet olivat myös hyödyllistä listata ja ottaa mukaan kiintokalusteita ja kodinkoneita kilpailuttaessa. Esim. liesituulettimeen halusin panostaa muita kodinkoneita enemmän.

Alla vielä kuva puretusta keittiöstä, josta lisää seuraavassa osassa.

Vanhat keittiökalusteet purettu

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

P.S. Lue myös jo julkaistut, uudemmat osat Keittiöremontti pienellä budjetilla, osa 2. Pölyn ja betonin keskellä sekä Keittiöremontti pienellä budjetilla osa 3. Lopputulos

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio