Esittelen seuraavassa juttusarjassani kevään ja kesän 2014 trendivärit sisustuksessa. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on oma suosikkivärini, kevään 2014 sisustustrendiväri sininen, johon ei voi olla ihastumatta! Dazzling Blue (häikäisevä-, tummansininen) on yksi Pantone Color Instituutin kevään 2014 väreistä. Pantone Color Instituutti on kansainvälinen väri-instituutti, jonka värijärjestelmää käytetään maailmanlaajuisesti eri teollisuudenaloilla, muun muassa suunnittelijoiden keskuudessa ja tekstiilipainatuksissa.

Trendiväri sininen 2014Kuva: Liisamaija Vanhala

 

Trendiväri sininen olohuoneessa 2014
Kuva: Kruunukaluste

Sininen ja valkoinen ovat ehkä kaikkein kestävin ja ajattomin väriyhdistelmä. Siksi ne ovat olleet kautta vuosisatojen käsityöläisten, taiteilijoiden ja sisustajien suosiossa.

 

Trendiväri sininen - Vallila

Kuva: Vallila. Kevään sinisävyiset kuosit Yllätys, Lissabon, Laulu ja Hu-huu.

Viileät, välimerelliset siniset, eteläeurooppalaiset, sinisävyiset kaakelikuvioinnit, koboltinsininen, jalokivien siniset sävyt, syvä indigonsininen, puhdas navy… kaikenlaiset siniset ovat ajankohtaisia sisustuksen tunnelmanluojia!

Designers Guild - sininenKuva: Designers Guild

Sinisen sävyt ja kukkakuosit ovat voimakkaasti läsnä myös Designers Guildin kevät ja kesä 2014 mallistossa.

Värisilmä - sininen tapettiKuva: Värisilmä

Tässä lukunurkkauksessa viihdyt varmasti: Sinisen ja luonnomateriaalien yhdistäminen luo rauhoittavan ympäristön, joka sulkee syliinsä.

Living And Room - sininenKuva: Living and Room. Kuvassa tuotteita Livind and Roomin kevät ja kesä 2014 mallistosta.

Kevään vaatemuoti tulvii farkkuja ja farkunsinistä. Helppohoitoinen ja kestävä materiaali on vahvasti läsnä nyt myös sisustustekstiileissä. Sisustustekstiilien uusiminen on helpoin, edullisin ja nopein keino saattaa koti kevätkuntoon.

Sininen tapetti makuuhuoneessaKuva: Valoisat kodit

Sininen, valkoinen ja pellava ovat täydellisesti toisiaan tasapainottava, pettämätön väriyhdistelmä.

Sinisiä sävyjä makuuhuoneessa

 

Kuva: Valoisat kodit

Sininen rauhoittaa ja siksi se  sopii erityisen hyvin myös makuuhuoneeseen. Tutkimusten mukaan sinisessä huoneessa nukkuu parhaiten, keskimäärin seitsemän tuntia ja 52 minuuttia.

Keväisiä, valoisia ja sinisiä hetkiä toivottaa Virpi!

Virpi Kontunen,
Sisustussuunnittelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio