Riikka Pöntynen

Fengshui-konsultti, visualisti ja sisustuskirjailija

Kevät on uudistumisen ja uusien alkujen aikaa. Luonnon herätessä eloon heräilee myös talviunillaan ollut sisustaja. Herätys voi joskus olla karu, kun kevätaurinko paljastaa myös kotiimme talven aikana kertyneen pölyn.

Paikat, joihin kodissasi kertyy ylimääräistä tavaraa, kertyy myös pölyä ja epäpuhtauksia. Tiedäthän tunteen, kun viattomasti lipaston kulmalle asettamasi postipino kasvaa kuin itsestään, kerryttäen ympärilleen jos jonkinlaista tavaraa?

Nyt onkin paras aika laittaa vanhat, talven aikana seisahtuneet energiat liikkeelle ja tehdä tilaa kasvulle ja uusille mahdollisuuksille! Kokosin sinulle fengshui to-do -listan, jonka avulla heität hyvästit pölylle ja saat kaiken irti keväästä ja sen energioista. Koska hyvä energia saapuu kotiisi ulko-ovesta, on sinun tärkeää huolehtia myös sisäänkäyntisi viihtyisyydestä.

– Fengshui-juttusarjani tavoitteena on antaa sinulle helppoja ja käytännönläheisiä vinkkejä kuinka käyttää tätä tehokasta ympäristöoppia oman kotisi sisustamisessa ja hyvinvointisi lisäämisessä.

fengshui to-do

1.    Pese ikkunat

Fengshuissa käytetään paljon symboleita. Ikkunat kuvastavat silmiäsi, ja kun ikkunat ovat puhtaat niin näet paremmin ympärilläsi olevat mahdollisuudet. Vedä verhot sivuun ja pese ikkunoista talven aikana niihin kertynyt pöly ja mahdolliset tahrat. Tiedät varmasti sanonnan, jonka mukaan silmät ovat sielun peili. Ikkunat vastaavasti toimivat kotisi peileinä kertoen ulkopuolisille kodissasi vallitsevasta energiasta ja hengestä. Kun tarkastelet kotiasi ulkoa päin niin kiinnitä huomiota ikkunoihin – millaisen maiseman ne näyttävät kotisi sisältä?

Lue myös juttu ihanan valoisista kevätkodeista

fengshui-to-do

2. Tuuleta hyvin

Tuulettaminen on tehokas tapa saada talven pölyt pois nurkista ja täyttää kotisi uudella, puhtaalla energialla. Ikkunoiden pesun yhteydessä irrota verhot ja kopistele ja tuuleta ne huolellisesti. Jos sinulla on tapana vaihtaa ikkunoihin kevätverhot, niin voit käyttää verhojen valinnassa apuna fengshuissa käytettävän energiakartta baguan antamaa tietoa eri ilmansuuntiin parhaiten soveltuvista väreistä. Tuuleta myös matot, petivaatteet sekä muu mahdollinen irtaimisto raittiissa ulkoilmassa. Avaa ikkunat ja päästä raitis ilma virtaamaan myös kotisi sisällä.

Lue myös 5 helppoa fengshui-sisustusvinkkiä, joiden avulla saat positiivisen energian virtaamaan kodissasi

fengshui to-do

3. Kohenna kotisi sisäänkäyntiä

Sisäänkäynti on kotisi käyntikortti, joka kannattaa pitää siistinä ja näyttävänä. Se on kuin suu, jonka kautta hyvä henki ja energia pääsevät sisälle kotiisi. Hankkiudu eroon talven aikana kuivuneista kanervista, havuista ja muista menneen kauden koristeista. Tee kuistillesi tai sisäänkäyntisi lähettyville näyttävä keväinen asetelma, joka tuottaa sinulle ja vieraillesi iloa ja antaa lupauksen tulevasta kesästä. Huomioi mittasuhteet ja valitse mielummin yksi tai kaksi suurta, näyttävää ruukkua usean pienen sijaan.

Jos olet myymässä kotiasi, näillä helpossa fengshui-vinkeillä lisäät sen houkuttelevuutta

4. Tarkasta julkisivun kunto

Oven ja ikkunoiden symboloidessa suutasi ja silmiäsi, on talosi julkisivu verrattavissa omaan ihoosi ja sen kuntoon. Jos kotisi seinustalla kasvaa köynnöskasveja on vaarana, että ne tukahduttavat ja piilottavat rakennuksen alleen. Samoin kuin rehevä kasvusto tukkii ja rappauttaa talon maalipintaa, uskotaan sen fengshuin mukaan aiheuttavan asukkaalleen iho-ongelmia. Käytä harkintaa ennen kuin istutat rakennuksen seinustalle köynnöksiä. Karsi ja leikkaa ylikasvaneita köynnöksiä reilulla kädellä niin että talosi, kuin myös kasvosi pääsevät hengittämään ja nauttimaan kevätauringosta.

5. Korjaa vaurioituneet piharakenteet

Hyvin hoidettu, siisti piha nostaa talosi arvoa ja luo vieraallesi positiivisen odotuksen päästä peremmälle kotiisi. Jos vastassa on roudan kallistama, rikkaruohottunut muuri tai aita, jonka maalipinta on rapistunut, vaikuttavat ne taas päinvastaisella tavalla. Korjaa talven ja roudan aiheuttamat tuhot heti kun mahdollista. Huolehdi myös, että postilaatikkosi on ehjä ja puhdas, ja että talosi numero on selkeästi nähtävillä.

Ihania ideoita pihalle ja puutarhaan löydät Ideat & Vinkit -galleriasta

fengshui to-do

Kun olet saanut kevätsiivouksesi päätökseen, niin hanki kotiisi suuri kimppu kauniita kukkia. Kukat tuovat luonnon sisälle parantaen samalla kotisi energiaa. Upea, raikas ja elinvoimainen kukkakimppu symboloi omaa vireyttäsi ja elinvoimaasi. Sen vuoksi kukista on hyvä luopua heti kun ne alkavat näyttää kuivilta ja nuutuneilta.

– Riikka 

Kuvat: Marjut Päivänurmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio