Parvekkeemme on toiminut enemmän tai vähemmän romuvarastona kuluvan talven aikana ja lämpenevät säät pakottivatkin välittömiin toimiin tilan siistimiseksi. Aktivoiduimme muovin kierrätyksessä viime syksynä, mutta tilanpuutteesta johtuen sekä muovin- että kartonginkierrätys on ulkoistettu parvekkeelle epämääräisiin kasseihin, jotka hivelevät enemmänkin jalkoja kuin silmiä.

Siivousurakan lopputuloksena talvella toimineesta romuvarastosta kehkeytyi katseenkestävä monitoimitila, jonne kukkien ja kalusteiden lisäksi saatiin mahtumaan myös kierrätyspisteet edellä mainituille talousjätteille.

parveke, kesäkukat, petunia, hortensia, orvokitReaktiot erosivat kuin yöllä ja päivällä, kun ilmoitin miehelle ja jälkikasvulle reissusta Ikeaan. Turha varmaan kertoa, kumpi aloitti mulkoilun ja kumpi hihkui ilosta… Tehokkaan, alle tunnin kestävän suunnistuksen jälkeen matkaan lähtivät pienehkö oliivipuu, valkoinen hortensia ja jätteiden lajitteluun täydellisesti sopivat SKUBB-laatikot. Tarttuipa ruokaostosten yhteydessä matkaan vielä kesältä tuoksuva petunia-amppeli ja kasa orvokkeja.

parvekelasit, istutus, siivousLikapyykkiä, leluja, kierrätyssäkkejä, istutusruukkuja… Kausihamstraajan itse kokoama esterata voi koostua mitä erilaisimmista tavaroista! Ei auttanut muu kuin tarttua toimeen eli heittää turha roju pois, etsiä varastotila vähemmän turhalle ja aloittaa tämän jälkeen parvekelasien ja lattian puunaus sekä istutustoimenpiteet.   Ja lopputuloksena…

parveke, kesäkukat, siivous kierrätys, jätteidenlajittelu parveke, kesäkukat, siivous Parvekekukat parveke, kesäkukat, siivous parveke, kesäkukat, siivous …romuvarasto muuttui pitkästä aikaa siistiksi kesäterassiksi :-). Tuolit ja niiden pehmusteet otettiin aikanaan talteen sukulaisten muuttokuormasta ja kaksi vuotta sitten ostamani House Doctorin muovimatto näytti olevan edelleen uuden veroinen. Pyykinkuivausteline on ihan ehdoton parvekkeella, sillä aurinkoisella säällä pyykit kuivuvat parhaimmillaan vain muutamassa tunnissa.

Eniten iloa tuottivat kuitenkin uudet kierrätysastiat, jotka mittojensa puolesta sopivat kuin nenä päähän tilan toiseen päätyyn. Muovi- ja kartonkijäte ei onneksi paina paljon, joten pystymme kiikuttamaan laatikot kantokahvasta suoraan autoon ja kierrätyspisteelle. Vielä en uskaltanut istuttaa yrttejä vaihtelevien lämpötilojen takia, mutta tämän aion vielä tehdä, kunhan kesä pääsee kunnolla vauhtiin. Löysipä kuusivuotias Touko-koiramme paikan auringosta itselleen heti urakan päätyttyä <3.

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

Poimi muita vinkkejä parvekkeen sisustamiseen täältä.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio