Sarianne Nuutti

Etuovi.com/Vuokraovi.com

Ensimmäinen oire: aamun uutisia ei oikein näe lukea. Toinen oire: väsymys lisääntyy, vaikka käsillä on vuoden kiireisin aika. Kolmas oire: ikiaikaiset vaistot kehottavat käpertymään sohvannurkkaan syömään suklaata ja keräämään vararavintoa talven varalle. Diagnoosi: keittiöstä puuttuvat kunnon valaisimet ja asukkailla on alkava kaamosrasitus tai vuodenaikaväsymys. Hoidoksi määrätään kirkasvalolamppu tuomaan valoa koko perheelle.

kirkasvalolamppu candeo innolux

Kun pienen keittiömme remontti valmistui toukokuussa, ruokapöydän valaisimet jäivät valitsematta. Valoisina kesäpäivinä moinen puute unohtui, mutta syyskuun lopulla edellä mainitut oireet alkoivat vaivata.

Olin jo keväällä iskenyt silmäni Candeo-kirkasvalovalaisimeen. Silloin emmin ja mietin, voisiko Fennia Prize 2014 -kunniamaininnan voittanut ja vuoden valaisimenakin palkittu kirkasvalolamppu ihan oikeasti olla sekä tyylikäs kattovalaisin että vuodenaikaväsymystä torjuva kirkasvalolaite. Lokakuussa en enää epäröinyt, ja niin kirkasvalolamppu ja sen kaveri tulivat taloon.

Kirkasvalolamppu mustalla tekstiilijohdolla

Kirkasvalolamppu aktivoi ja tahdistaa

Keho ja mieli tarvitsevat tietyn määrän valoa päivässä toimiakseen normaalisti. Valon määrä on meille ihmisille melkein yhtä tärkeä kuin monipuolinen ruokavalio, koska se määrittelee osaa hormonitoiminnastamme.

Oikeanlainen kirkas valo katkaisee tehokkaasti unihormoni melatoniinin tuotannon, jolloin keho aktivoituu, vuorokausirytmi tahdistuu ja unirytmi säännöllistyy. Kirkasvalolamppu on todettu useissa tutkimuksissa tehokkaaksi talven pimeyden aiheuttamien ongelmien torjumisessa.

Kirkasvalolamppu hoitaa vuodenaikaväsymystä

Design kirkasvalolamppu

Valitse tehokas kirkasvalolamppu ja asenna se oikein

Jotta kirkasvalohoito toimisi on valon oltava tietyn väristä ja siinä on oltava tietty valoteho, muuten keho ei tunnista sitä päivänvaloksi. Valon on myös tultava suoraan kasvoille. Candeo-kirkasvalolamppu neuvotaan asentamaan 45-100 cm päähän kasvoista. Valaisinta ei tarvitse tuijottaa, mutta silmät tulee pitää auki – ja niinhän ne yleensä aamun uutisia lukiessa ovatkin.

kirkasvalolamppu asennetaan 45 cm päähän kasvoista

Pakkauksessa on kaikki tarvittava: valaisin, kirkasvaloksi 55 wattinen, 4200 lumenin cool white renkaanmuotoinen loistelamppu sekä tunnelmavaloksi 14 wattinen, 900 lumenin spiraalipolttimo. Sen värilämpötila on 3000 kelviniä, mikä vastaa halogeenilampun valoa. Molemmat valonlähteet ovat energiaa säästäviä ja erittäin valotehokkaita.

Candeon erityispiirre on valotehon kätevä vaihtaminen keinukytkimellä kirkasvalolampusta tunnelmavaloksi. Tämä toimii muuten niin kätevästi, että aamuisin valaisimet tulee aina napsautettua kirkasvaloasentoon, eikä valohoito jää nauttimatta.

Kirkasvalolamppu himmennetään keinukytkimellä

Olen todella tyytyväinen uusiin kirkasvalolamppuihini, ne näyttävät hauskalta ja valaisevat hyvin.

Kirkasvalolamppu jossa on kaunis valo

Parasta Candeossa on erittäin kaunis valon sävy jopa kirkasvaloa käytettäessä. Mahdollisuus säätää valaistusta tilanteen mukaan on tosi kiva – erillistä kirkasvalolaitetta ei tarvita. Vielä mainiompaa on, jos nämä kauniit kirkasvalolamput lisäksi tuovat meille pirteämmän  talven. Ihmiskoe on käynnissä!

-Sarianne

Kuvat: Pasi Jormalainen

PS. Ideagalleriasta löydät muitakin ideoita kodin valaistukseen!

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Kirkasvalolamppu tuli taloon

  1. Hei, aivan loistava blogikirjoitus! Tunnen suorastaan valaistuneeni siitä. Jutun kuvituskin on kuin suoraan jostain sisustuslehdestä.
    Olen isosti valoriippuvainen ja turvautunut jo vuosikaudet pikkusiskoltani lähes ikilainassa olleeseen hyvinpalvelleeseen kirkasvalolamppuun. Tuo uusi innovaatio on mainio ja vaivaton ratkaisu. Ehkäpä se tulee olemaan seuraava hankintani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio