Marika Ritala-Mäkinen

Luova sisustussuunnittelija

Yhteistyössä:

Ihanaa! Kevät ja aurinko ovat jälleen täällä. Pitkä, pimeä talvi on takana ja olemme menossa kohti aurinkoisia päiviä ja valoisia kesäöitä. Siinä missä talvella kaipasimme näkösuojaa ikkunoihin pimeää vasten, kesällä kaipaamme sisätiloissa valon ja varjon vaihtelua sekä pimennyskaihtimia nukkumapaikkaan. Monessa kodissa näitä asioita ajavat harmaan sävyiset alumiiniset sälekaihtimet tai perinteinen pimentävä rullakaihdin – mutta muitakin vaihtoehtoja on!

Sisustusta pehmentävät, valoa suodattavat kaihtimet

Jos haaveilet pehmeästä yleisilmeestä ja säädettävästä puuterimaisesta valosta, kannattaa tutustua Luxaflexin Silhouette®, Twist®-, Facette®-kaihtimiin sekä vekkikaihtimiin. Näissä kaihtimissa valo siivilöityy kauniin puuterimaisesti kaihtimen kangasosan läpi antaen pehmeän valon ja ilmeen huoneeseen.

kaihdin

Silhouette-kaihdin pehmentää ja suodattaa ulkoa tulevan valon suojaten samalla kalusteita ja pintamateriaaleja auringon aiheuttamalta haalistumiselta. Lisäksi se luo pehmeän yleisvaikutelman peittämättä kuitenkaan näkymää ulos.

Twist-kaihdin

Twist-kaihtimeen on mahdollista valita esimerkiksi silkki- tai voileekankaasta mieluisat yhdistelmät tai yhdistää värejä ja erikoistekstuureja keskenään. Tämä verhoratkaisu ei kaipaa välttämättä perinteisiä verhoja kaverikseen.

vekkikaihdin

Facette-kaihdin pehmentää tilan yleisilmettä ripauksen ja siivilöi ulkoa tulevan voimakkaankin valon kauniisti. Facette-kaihdin on kahden kerroksittain olevan kankaan kaihdinratkaisu. Paitsi että se antaa kauniin pehmeän valon huoneeseen, kaihtimen kaksoiskangas mahdollistaa valon ja näkyvyyden tarkan säätelyn. Esimerkiksi näkyvyyden lisäämiseksi kaihdinta ei tarvitse vetää kokonaan ylös vaan näkyvyyttä säädetään säätömekanismilla kaihtimen sivusta.

Näkösuojaa antavat modernit kaihtimet

Moderni ei ole yhtä kuin tylsä. Kun kaipaat modernia tai eleetöntä kaihdinta kannattaa tutustua lähemmin Luxaflexin nykyaikaisiin rulla-, lamelli– ja laskoskaihtimiin sekä paneeliverhoihin. Perinteisten alumiinikaihtimen faneille löytyy myös erilaiset säle– tai puukaihtimet, joilla tilasta tulee persoonallinen kaihtimia myöten.

lamellikaihdin

Lamellikaihdin sopii moderniin sisustukseen. Leikittelemällä lamellin leveydellä, väreillä ja struktuureilla lamellikaihtimen ilmeestä saadaan tehtyä persoonallinen.

puinen kaihdin

Tummat puusälekaihtimet tuo tilaan kuin tilaan särmää ja soveltuu erityisen hyvin moderniin, skandinaaviseen tyyliin. Jos tumma kaihdin ei säväytä, ei hätää. Väreissä ja tyyleissä puukaihtimissa on mistä valita; valittavana on kaiken kaikkiaan 31 väriä, 50 mm tai 70 mm leveät säleet sekä mahdollisuus koristenauhaviimeistelyyn.

Laskoskaihdin

Laskoskaihtimien avulla saat tuotua tilaan persoonallisuutta. Persoonallisuutta voit lisätä eri kankaiden lisäksi, myös mekanismeilla. Luxaflexin top down / bottom up -mekanismilla on mahdollista säätää näkyvyyttä ja valoa ylhäältä alas tai alhaalta ylös. Sama mekanismi on saatavilla laskoskaihtimien lisäksi Duette-, vekki- ja sälekaihtimiin.

Pimennysverhot tarpeen tullen

Perinteinen pimentävä kaihdin pimentää huoneen kerralla, mutta ei anna näkösuojaa auki ollessaan. Luxaflexin Päivä/yö -kaihtimessa on kaksi kaihdinta yhdessä. Kaihtimessa on sekä läpinäkyvä kangas että tiheä kangas. Läpinäkyvä kangas soveltuu päiväkäyttöön ja tiheä kangas pimentää huoneen tarpeen tullen. Kaihdinta on mahdollisuus saada sekä yksivekkisenä että Duette®-kankaalla.

Katso videolta, miten Päivä/yö-kaihdin toimii:

 

Duette-vekkikaihdin, pimennyskaihdin tiheällä kankaalla

Duette®-vekkikaihdin soveltuu erinomaisesti makuuhuoneeseen. Kaihtimen eristävät ilmataskut pitävät lämmön tehokkaasti sisätiloissa talvella ja ulkopuolella kesällä. Se soveltuu hyvin myös huoneen pimentämiseen, kun kaihtimeen valitaan pimennykseen soveltuva tiheä kangas.

Kaihtimen valinta tarpeiden ja toiveiden mukaan

Oikein suunniteltuna ja parhaimmillaan kaihtimet tukevat ennen kaikkea tilan käyttömukavuutta, mutta ovat samalla kaunis ja kiinteä osa tilan sisustusta. Kaihtimet voivat korvata perinteiset verhot tai täydentää tilaa yhdessä verhojen kanssa.

Ensisijaisen tärkeää kaihtimien valinnassa on miettiä, millainen yleistunnelma halutaan luoda ja millaisia ominaisuuksia kaihtimelta vaaditaan. Yhtä tärkeää on huomioida myös huoneen käyttötarkoitus, ikkunoiden muodot, koot ja ilmansuunnat. Nykyaikaisilla kaihtimilla voidaan paitsi pimentää ja tuoda näkösuojaa, myös vähentää ja säätää auringonvalon vaikutusta asunnossa. Erilaisilla väri- ja kuosiratkaisuilla voidaan vaikuttaa kaihtimien yleisilmeeseen ja sitä kautta koko tilan ilmeeseen.

Luxaflexin kaihdinopas opastaa kädestä pitäen oikeanlaisten kaihtimien valintaan omien toiveiden ja tarpeiden pohjalta: Ensin valitaan huone, ikkunamalli ja toiminnallisuus, sen jälkeen kahdinopas ehdottaa vaihtoehtoja, jotka soveltuvat annettuihin tietoihin parhaiten. Vaihtoehtojen jälkeen voi uppoutua hetkeksi vaikkapa Luxaflexin inspiraatiogalleriaan.

Kun itselle mieluisimmat kaihdinmallit ovat löytyneet, kannattaa askeleet suunnata paikallisen Luxaflex-jälleenmyyjän puheille. Jälleenmyyjän luona on mahdollista tutustua tarkemmin väri- ja, materiaalimalleihin sekä mekanismeihin ja asennusmahdollisuuksiin.

/ Marika

Psstt… Onko sälekaihtimien valinta on ajankohtaista?  Jos niin, kurkkaa myös aiemmin kirjoittamani juttu, jossa annan vinkkejä kaihtimien valintaan. Tai ehkä mietit nykyisten kaihtimien vaihtoa? Lue siinä tapausessa Sigin blogijuttu siitä, kuinka he vaihtoivat perinteiset sälekaihtimet lamellikaihtimiin.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio