Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Vallila on suurelta osin kerrostaloaluetta, mutta alueelle sijoittuu myös 1910-luvulla rakennettu pientaloalue, tunnelmallinen Puu-Vallila. Puu-Vallila oli pitkään purku-uhan alla, mutta se sai jatkaa kukoistustaan 1980-luvun kunnostuksen jälkeen.

Vallilan eteläosa rakennettiin 1900-luvun alussa teollisuusalueeksi vanhan Sörnäisten satamaradan molemmin puolin. Sittemmin alue on kokenut muodonmuutoksen ja nykyään Vallilan teollisuuskadulla sijaitsee useiden yritysten pääkonttorit. Vallilasta monille tuttuja paikkoja ovat myös Mäkelänrinteen uimahalli sekä Vallilan laakson vehreä puistoalue ja siirtolapuutarha.

Tähän Viikon valinnat-juttuun kokosin Vallilan asuntohelmiä. Kohteista käy hyvin ilmi Vallilan monipuolisuus – siellä voi asua monella tapaa. Jos etsit idylliä, tunnelmaa ja kodikuutta, siinä tapauksessa voisin suositella sinulle Vallilaa. Katso vaikka!

Ullakkohuoneiston ylellisyyttä Vallilassa

Puu-Vallila
Kuvat: Etuovi.com / RE/MAX Elegance | Elegance Oy LKV
Puu-Vallila
Kuvat: Etuovi.com / RE/MAX Elegance | Elegance Oy LKV

Vallilasta voi löytää helmiä, kuten tämän tyylikkään, kaksikerroksinen ullakkohuoneiston Sturenkadulta. Yläkerran makuuhuoneissa on taatusti rauhallista nukahtaa ja herätä uuteen päivään, sillä seinänaapureita tällä ullakkohuoneistolla ei ole. Maisemat ovat tässä asunnossa vertaansa vailla, ylimmän asunnon ikkunoista avautuvat näköalat Helsingin kattojen ylle.

Tällaisia ullakkohuoneistoja on myynnissä tällä hetkellä

Puutaloyhteisön idylliä kantakaupungin tuntumassa

puu-vallila
Kuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

1910-luvulla rakennettu Puu-Vallila kätkee sisäänsä oman idyllisen maailman. Puu-Vallilan kylähenkinen tunnelma on vertaansa vailla ja siksi alueella myytäviä asuntoja voikin kutsua ”harvoin tarjolla” -kohteiksi.

puu-vallila
Kuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

Tässäkin läpitalon kodissa ikkunoista avautuvat vihreät näkymät omalle puutarhalle ja rauhalliselle pikkukadulle. Talvella makuuhuoneen kakluuni tuo tilaan lämmön lisäksi ainutlaatuista tunnelmaa.  Puu-Vallilan lämminhenkinen yhteisöllisyys aivan kantakaupungin laidalla on mielenkiintoinen yhdistelmä kaupunkielämän helppoutta ja asumisen kodikkuutta.

Jos puutaloidylli innostaa, ihaile ihania puutalokoteja täällä

Pieni kaupunkikoti tai sijoitusasunto Helsingin sydämessä

Kuten Vallilasta usein sanotaan: sijainti, sijainti ja vielä kerran sijainti. Kaupunginosan läpi kulkee kuusi raidelinjaa, yli kuusikymmentä bussilinjaa ja Pasilan juna-asemakin on kivenheiton päässä.

puu-vallila
Kuvat: Etuovi.com / Kiinteistömaailma

Erinomaisen sijaintinsa takia Vallilan asunnot sopivat sijoitusasunnoiksi tai kompakteiksi kaupunkikodeiksi työmatkailijoille. Tässä 1920-luvulla rakennetussa 37-neliön kerrostaloasunnossa on fiksu pohjaratkaisu, mikä antaa tilan tuntua pieniinkin neliöihin. Asunnon parvekkeelta aukeaa näkymät Suomen tiettävästi isoimmalle ja idyllisimmälle sisäpihalle. Avara parveke tuo lisäneliöitä olohuoneelle kesäaikaan, kun oven voi avata parvekkeelle.

Tällaisia yksiöitä Vallilassa on myynnissä tällä hetkellä

puu-vallila
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma

Koti ja liiketila samassa osoitteessa

Viimeisimpänä viikon valintana Vallilasta on nostettava esiin tämä läpitalon kaksio, jossa yhdistyy koti ja liiketila saman katon alla. Huoneiston yhteydessä on reilunkokoinen liiketila, joka sijaitsee melko vilkkaasti liikennöidyn Sturenkadun varrella. Tässä olisi mielenkiintoinen mahdollisuus esimerkiksi yrittäjähenkiselle pariskunnalle yhdistää koti ja oma yritys saman katon alle.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen tarkemmin

Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Espoo
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Espoo

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että Vallila on monipuolinen paikka asua. Vallilasta löytyy erilaisia koteja, erilaisiin elämäntilanteisiin: idyllistä tunnelmaa puutalokorttelissa tai modernimpaa city-elämää Sörnäisten kupeen kerrostaloissa. Vallila on alueena väljästi rakennettu ja puistoalueita on säilytetty kehittyvän kaupunkiympäristön keskellä. Erinomaisen sijainnin ansiosta Vallila on myös kiinnostava alue asuntosijoittajien näkökulmasta.

Katso kartalta kaikki tällä hetkellä Vallilassa myynnissä olevat asunnot

Hilla Stenlund

Yksi kommentti sivuun “Kompakteja kaupunkikoteja ja puutaloidylliä Vallilassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio