Sigi Rajala

Modernin omakotitalon rakennuttaja / Etuovi.com

tämä asunto on myyty

Kun kaksi ihmistä kerää kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttaa saman katon alle, voi alussa olla haastavaa saada koti näyttämään yhteiseltä. Minulla ja miehelläni kaikki sujui onneksi hyvin, koska meillä molemmilla on hyvinkin samanlainen maku sisustuksen suhteen. Tämä kompakti kaksio on ollut meidän ensimmäinen yhteinen kotimme ja se on palvellut meitä lämmöllä kuuden vuoden ajan. Kotimme on nyt myynnissä, sillä uusi talomme rakentuu parhaillaan ja muutto on jo ovella.

Kaunis koti myynnissä -sarjassa asunnon myyjä kertoo myynnissä olevan kotinsa tarinan. Koti saattaa löytää uuden asukkaan nopeastikin, mutta tämä tarina jää silti blogiin ihasteltavaksenne.

EDIT: Tämä koti myytiin 21.1.2017, viikko myynti-ilmoituksen julkaisun jälkeen.

Persoonallinen pohjaratkaisu

Kaksion olohuone

Kaksion pohjapiirros

 

Kodin pohjaratkaisu on persoonallinen, sillä kerrostalo on mutterin muotoinen ylhäältä katsottuna. Tämä ja muut Mutteritalot, toiselta nimeltään Seitsemän veljestä, sijaitsevat Tampereen Hervannassa ja ne ovatkin yksi Hervannan maamerkeistä. Kuten pohjakuvasta näkee, tämän kaksion olohuoneessa on yksi viisto seinä, joka tuo asunnolle persoonallista ilmettä. Aluksi pohdimme, saammeko sisustettua tilan toimivaksi, mutta ajatukset hahmottuivat nopeasti ja tilaratkaisusta tuli toimiva.

Myös parveke on erikoisen muotoinen, mutta tilava ja onpa sieltä näkymät Ahvenisjärvellekin. Parveke löytyy myynti-ilmoituksen kuvista.

 

Olohuone ja työpiste

Kaksion olohuone

Olohuoneen sohva on asetettu lähestulkoon keskelle olohuonetta, jolloin ehjä seinä jää kotiteatterin käyttöön. Meillä nautitaan usein leffailloista juustojen sekä hyvien oluiden kera. Olutharrastus näkyy myös olohuoneessa – sohvan takana on teräksinen avohylly, josta löytyy mm. erilaisia olutlaseja.

 

Kompakti kaksio työpisteellä

Usein kompakti kaksio on haasteellinen työhuoneen puutteen kannalta, mutta tässä asunnossa olohuoneen ja keittiön välissä on seinämä, joka mahdollistaa kätevästi työpisteen sijoittamisen olohuoneen puolelle. Tämä on ollut yksi asunnon toimivimmista ratkaisuista, josta etenkin mies on mielissään, kun saa pelata rauhassa pleikkarilla, xboksilla ja ties millä 🙂 Halutessaan seinän voisi purkaa, jolloin keittiön saisi yhtenäiseksi osaksi olohuonetta.

Lisää ideoita työpisteeseen löytyy ideagalleriasta ›

 

Keittiön yhteyteen mahtuu ruokailutila

Kaksion keittiön yksityiskohtia

Ruokailutila ja keittiö kaksiossa

Vaikka neliöitä on rajallinen määrä, jää tilaa vielä ruokapöydällekin, jonka ääreen mahtuu jopa kuusikin henkeä. Ihanasti tuoksuvat eukaliptuksen oksat maljakossa sekä yrtit keittiössä tuovat kivasti vehreyttä skandinaaviseen sisustukseen, joka on meillä pääosin mustavalkoista ja harmaata ripauksella messinkiä. Sisustus meillä on toteutettu suht pienellä budjetilla ja kodista löytyy mm. huonekaluja ja esineitä Ikeasta, Kruunukalusteesta, H&M:stä, Kodin1:sestä ja Jyskistä.

 

Makuuhuoneen rauhallinen tunnelma

Kaksio harmonisella makuuhuoneella

Makuuhuoneessa vallitsee harmoninen ja rauhallinen tunnelma. Rakastan pellavalakanoita ja ne saavatkin näkyä osana pedattua sänkyä. Makuuhuoneeseen mahtuu hyvin kahden hengen sänky, yöpöydät ja jalkopäässä olevat seinän korkuiset kaapistot vaatetankoineen – kaikki mitä makuuhuoneessa tarvisee ollakaan. Messinkiset kynttilänjalat ja Block-valaisin tuovat lämpöä muutoin harmaaseen värimaailmaan.

 

Vaatehuoneessa on tilaa monille kengille

Kaksion vaatehuone

Kengät vaatehuoneessa

Myönnän olevani kenkäfriikki ja se näkyy meillä kenkien määrässä 😀 Myös miehelle on kertynyt muutama kenkäpari. Vaatehuone on meidän pelastus, sillä sinne mahtuu kengät jos toisetkin.

 

Oma sauna on <3

Kaksion kylpyhuoneen yksityiskohtia
Kaksion saunan tunnelmaa

Sauna on paikka, missä on ihana rentoutua työviikon jälkeen. Pehmeät löylyt ja lauantai-ilta ovat meille arjen luksusta. Se kertoo mielestäni paljon, kun kotona on hyvä olla <3

Tämä kompakti kaksio on ollut meille kahdelle mainio koti. Sijainti etenkin on mitä parhain – Hervannan keskusta lähellä kaikkia palveluita, mutta silti todella rauhallinen asua. Talomme vieressä on bussipysäkki, josta bussit kulkevat Tampereen keskustaan noin 10 minuutin välein. Kauppakeskus Duo, GoGo ja TTY ovat myös kivenheiton päässä. Sijainnin lisäksi asunto tarjoaa muunneltavan pohjaratkaisun, josta voi tehdä juuri omiin tarpeisiin sopivan kodin.

Katso lisää kuvia ja tutustu kohteen myynti-ilmoitukseen täällä

– Sigi, tämän kodin nykyinen asukas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio