Kylässä

”Oh là là!” huudahtaisi pariisitar tämän asunnon nähdessään. Kauniita asetelmia, tyylikkäitä kalusteita ja maltillinen värimaailma. Niistä on asiantuntijana IT-alalla toimivan, sinkkunaisen asunto tehty. Kun neliöitä on vain kolmekymmentä, syntyy viihtyvyys vaaleilla sävyillä, harkituilla kalustevalinnoilla ja silmiä hivelevillä yksityiskohdilla. Tuliaiseksi tuomani kuohari jäi tällä kertaa avaamatta, mutta näin kauniissa asunnossa kumoaisi mielellään kuplivaa lasillisen jos toisenkin ;-).

olohuone, yksiö, splitback-tuoli, nojatuoli HAY, coffee table, sivupöytäHeti ulko-ovesta astuttaessa huomaa saapuneensa esteetikon kotiin. Vaalean eri sävyt kalusteissa, lattia- ja seinäpinnoilla tuovat mukavan pehmeyden vuosisadan alussa rakennetun kivitalon yksiöön. Kun tilaa on rajatusti, täytyy jokainen kalustehankinta tehdä harkiten. Vepsäläiseltä löytyneen Splitback-tuolin selkänoja taipuu tarvittaessa taakse, tarjoten näin istumatilan useammalle vieraalle. Seuraksi on hankittu kompaktin kokoinen HAYn Bella Coffee Table.

pentik_lamppuVanhan kivitalon parhaita puolia ovat korkeat ikkunat ja leveät ikkunalaudat. Koristeelliset yksityiskohdat ovat hyvä keino lisätä pienen kodin viihtyisyyttä. Metallinen lampunjalka ja varjostin ovat löytyneet Pentikin valikoimista ja koristeellinen valaisinnauha Anttilasta.

sankyHuoneen toiselle seinälle sijoitetun sängyn petivaatteet sointuvat lapsuuden rakkaimman pehmolelun väreihin. Mustavalkoiset tyynyliinat ja pussilakanat löytyivät aikanaan H&M Home-verkkokaupasta ja viltti Ikeasta.

tyopoyta_2Valkoisen työtuolin juju – ja kauneus – piilee selkänojan kidemäisessä kohokuviossa. Kartellin läpinäkyvän pöytävalaisimen takaa löytyvä New York-juliste täydentää tyylikkyydellään asunnon mustavalkoista ilmettä.

hajuvedetUseimmat meistä piilottavat kauniit hajuvesipullonsa kylppärin kaappeihin, mutta parhaiten ne pääsevät oikeuksiinsa näkyviin aseteltuna. Hajuvesiä ja kauniita tavaroita rakastava DI on koonnut kirpparilta löytyneelle hopeatarjottimelle sydänystävänsä Miss Diorin, Coco Chanelin ja Estée Lauderin :-).

pinnatuoli Kauneimmat ostoskassit sointuvat niin sisustukseen kuin asusteisiinkin. Asunnon ainoan vaatekaapin eteen sijoitettu pinnatuoli tuotiin lapsuudenkodista Jyväskylästä ja maalattiin mustalla kalustemaalilla. Aldon ihastuttavat nude-korkkarit ovat tuotu tuliaisena ulkomaanmatkalta.

Muutama vuosi takaperin luin naistenlehdestä, että tyylikäs asustekokonaisuus syntyy yhdistelemällä enintään kolmea eri sävyä. Sama sääntö tuntuisi pätevän myös harmoniseen sisustukseen. Maltillinen sävyjen määrä on tehnyt tästäkin kodista tyylikkään, rauhallisen ja viihtyisän asua.

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

P.S. Niin muuten. Vaaleita, pelkistettyjä olohuoneita löytyy lisää osoitteessa täältä.

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Poikamiesboxista koti kahdelle
Blogi Asunnonvaihto
Talohaaveet todeksi
Blogi Kylässä
Vauvan, leikki-ikäisen ja teinin huoneen sisustus – yhdistele uutta ja vanhaa
Blogi Sisustus
Asuntosijoittaja vinkkaa: 6 + 1 keinoa löytää erinomainen sijoitusasuntodiili
Blogi Asunnonvaihto
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Unelmien koti maalla – Ruokailuhuone
Blogi Kylässä
Taiteilijan koti, rakkaudella sisustettu
Blogi Kylässä
Lapsiperheen kivitalo Helsingin Oulunkylässä – sisustus puuta ja vaaleita sävyjä
Blogi Kylässä
Pienen makuuhuoneen sisustus – säilytys, selkeys ja seesteiset sävyt
Blogi Sisustus

3 kommenttia sivuun “Koti kuin koru

    1. Hei Eija! Valitettavasti tapetti on ollut seinässä jo asuntoon muutettaessa, joten tapetin valmistajasta ei ole tietoa. Saman tyylisiä, ornamettikuvioisia tapetteja löytyy ainakin tapettivalmistaja Boråsin valikoimista ja Seinäruusun valikoimista . Toivottavasti näistä linkeistä on sinulle apua :-).

  1. Sisustuksen idea on aika vanha, mitä uutta? Silmään pisti myös asunnon ilmeinen huonekorkeus, harmi ettei sitä ollut otettu huomioon sisustuksessa. Kaappi loppuu silmän tasalle ja sänky lojuu korkeassa nurkassa kuin häpeämässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *