Kotimaisuus ja ekologisuus ovat ominaisuuksia, joille heristän heti korvia uusista sisustustuotteista kuullessani. Kun tähän lisätään vielä upea ulkonäkö ja korkea laatu, on tarjolla vaihtoehto, jota en voi jättää huomiotta. Kotimainen Timberwise erottuu edukseen upeiden parkettiensa ansiosta, mutta löytyypä tuotteista monta muutakin ominaisuutta, minkä takia lattiaostoksilla kannattaa ”suosia suomalaista”.

tammiparketii, kotimainen, suomalainen

1. Turvallinen ja puhtaampi sisäilma

Myönnän, etten ole aiemmin kiinnittänyt huomiota lattioissa käytettäviin liimoihin, ennen kuin näin yrityksen videon formaldehydistä. Formaldehydi on yksi sisäilman laatua heikentävistä kemikaaleista, joka saattaa ärsyttää silmiä ja ylempiä hengitysteitä pieninäkin pitoisuuksina. Liiman on epäilty olevan yhteydessä myös allergia- ja astmaoireisiin. Toisin kuin monet muut lattiavalmistajat, Timberwise ei käytä lattioissaan lainkaan formaldehydipitoista liimaa. Yritys onkin ainoa lattiavalmistaja, jolla on Allergia- ja astmaliiton myöntämä Allergiatunnus.

lattia, myrkyton, lapsiystavallinen

2. Kotimaisuus ja kestävyys

Olen useampaankin kertaan liputtanut blogissamme kotimaisten tuotteiden ja palveluiden puolesta. Eurojen pyörittämisellä kotimaassa kun on suuri merkitys niin työllisyydelle kuin kansantaloudellekin. Kaikki Timberwisen lattiat ovat Avainlippu-tuotteita. 2/3 tuotteiden raaka-aineista tulee Suomesta, ja niin tuotanto kuin omistuskin ovat kotimaisia. Loimaalla sijaitsevan perheyrityksen mäntyparketti on 100% kotimainen tuote. Kaikki parketit käyvät läpi huolellisen laatutarkastuksen ja ne kestävät 3-kerrosrakenteensa ja eritoten koivuvanerivälirakenteen ansiosta haastaviakin olosuhteita. Tuotteiden liimasaumat kestävät jopa keittämisen!

kotimainen, saarniparketti
3. Ekologiset ja PEFC-sertifioidut lattiat

Kaikki Timberwise-tuotteet ovat saatavissa PEFC-sertifioituina. PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. Tämän lisäksi yrityksen tuotantoprosesseissa syntyvät jätteet ja sivutuotteet kierrätetään. Muun muassa sivutuotteena syntyvä sahanpuru käytetään yrityksen kuivaamojen lämmittämiseen!

kotimainen, lehtikuusiparkettikotimainen, lehtikuusiparketti

4. Värivalikoima ja design

Kalanruotokuvioinen tammiparketti on lattiapinta, jonka ottaisin kotiini heti tältä istumalta. Timberwise onkin yksi parkettivalmistajista, jonka valikoimista löytyy kyseistä kalanruotokuvion mahdollistavaa kuvioparkettia. Yrityksen Herringbone-parketti löytyy muun muassa Helsinkiläisestä ravintola Brondasta, jonka sisustus on valittu brittiläisessä The Guardian-julkaisussa maailman kymmenen tyylikkäimmän ravintolasisustuksen joukkoon.

Laajasta puulajivalikoimasta löytyy niin oksaisempaa lehtikuusta kuin klassista tammeakin sävyvaihtoehtojen vaihdellessa vaaleasta lähes mustaan. Yritys etsii myös aktiivisesti uusia pinta- ja värikäsittelyvaihtoehtoja. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii tänä vuonna julkaistu uutuustuote Tammi Pink.

kalanruotoparkettikotimainen saarniparkettipinkki parketti

Lattia on kodin tärkeimpiä pintoja, joten sitä uusiessa kannattaa panostaa sekä laadukkaaseen materiaaliin että upeaan ulkonäköön. Myös sävyn vaikutus tilaan kannattaa punnita ennen ostopäätöksen tekoa. Vaalea pinta avartaa, mutta voi myös luoda viileämmän vaikutuksen verrattuna keskiruskeaan tai tummaan parkettiin. Sitten on vielä jokaiselle puulajille ominainen puukuvio. Itse olen aina rakastanut luonnollisen ruskeaa ja tiheäsyistä tammea, mutta myös tumma ja oksainen lehtikuusipinta viehättää. Molemmat ovat mielestäni mitä mainioimpia parkettivaihtoja lattiaan kuin lattiaan!

Liisamaija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio