Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Kylpyhuoneremontti on isoimpia remontteja mitä kotona tehdään ja siis iso investointi ihmisen arjessa. Monella ei ole minkäänlaista käsitystä missä kylpyhuoneremonttien hinnat liikkuvat. Tästä syystä haluan paljastaa teille kuinka paljon erilaiset kylpyhuoneremontit ovat maksaneet. Hintatiedot perustuvat Urakkamaailma.fi hintatietokantoihin.

Kylpyhuoneremontin hinta vaihtelee monesta tekijästä riippuen. Isoin vaikuttava tekijä on valittavat materiaalit sekä tietysti kylpyhuoneen koko. Kylpyhuoneremonttiprojektin aloittaminen voi tuntua haasteelliselta. Voit hakea ideoita kylpyhuoneremonttiin Etuoven kuvagalleriasta. Jos kylpyhuoneremontti on sinulle ajankohtainen, aloita projektisi Urakkamaailman avustuksella jolloin saat helposti vertailtavia tarjouksia luotettavilta urakoitsijoilta ja asiakaspalvelumme auttaa sinua remontin edetessä.

Huomioi, että alla olevat remonttien toteutuneet hinnat ovat oikeita, toteutuneita remonttien hintoja. Omaa kylpyhuoneremonttiasi ajatellen ne ovat ainoastaan suuntaa-antavia, sillä jokainen remonttikohde on aina yksilöllinen.

Kuva Mikkelin asuntomessuilta 2017 kohteesta Wave. Kuva ei ole tämän jutun remonttikohteista.

Kylpyhuoneremontti rintamamiestalossa

Tässä remontissa rintamamiestalon omistaja halusi päivittää kylpyhuoneremonttinsa, mutta teki remontista suurimman osan itse. Remontissa urakoitsijan vastuulla oli uusien kaatojen tekeminen, vesieristys, kaakelointi sekä saumojen tiivistys silikonilla. Valtaosa materiaaleista tuli remontin tilaajalta. Remontin tilaaja myös purki vanhan kylpyhuoneen sekä teki paneloinnin itse. Sähkötyöt ja putkityöt tulivat ulkopuoliselta urakoitsijalta. Tutustu tähän remonttiin tarkemmin.

Hinta remontille: 1798€ (yllä mainitut työt ja saumausaineet, laasti, vesieristysmateriaali)

Turussa kylpyhuoneen ja saunan vesieristys ja laatoitus

Tässä Turussa sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa remontoitiin kylpyhuone ja saunatilat kokonaisuudessaan. Remonttiin kuului seuraavat operaatiot urakoitsijalle: lattian kaadon parantaminen saunan ja kylpyhuoneen osalta, lattialämmityksen asennus, seinien kosteuseristys ja kaakelointi, vesieristys saunaan ja kylpyhuoneeseen, kylpyhuoneen ja saunan lattian kaakelointi, saunan lauteiden uusiminen, saunan oven vaihtaminen, pyyhekuivain nykyisen patterin tilalle, suihkuseinän asennus, allaskaapin asennus. Tutustu tähän remonttiin tarkemmin.

Hinta remontille: 8859.63€ (Työ 6528.54€ + Materiaalit ja kalusteet | 2331.09€)

kylpyhuoneremonttien hinnat
Kuva Seinäjoen asuntomessuilta 2016 kohteesta Lakeuden Jämerä Kutsu. Kuva ei ole tämän jutun remonttikohteista.

Kylpyhuoneen vedeneristys Naantalissa

Tässä remontissa Urakkamaailman käyttäjä etsi tekijää ainoastaan kylpyhuoneen vesieristykseen, joka on kriittisimpiä osia onnistumisen suhteen. Lattiapinta-ala kylpyhuoneessa oli n. 8,5m² ja eristettävien seinien n. 19m². Kohde oli rivitalohuoneisto. Tutustu tähän remonttiin tarkemmin.

Hinta remontille: 567,20€ (vedeneristystyö 347.20€ + vesieriste, vedeneristysnauha, kaivovahvike, pensselit, telat, primer yht. 220€)

Kylpyhuoneen täysremontti sekä saunan lattialaatoitus

Turussa sijaitseva 1990-vuonna rakennettu paritalohuoneisto halusi remontoida kylpyhuoneremontin kokonaisuudessaan, sekä uudelleen laatoittaa saunan lattia. Kylpyhuoneen pinta-ala oli 3,3m2 ja saunan 3m2. Putki- ja sähkötyöt haluttiin saada pääurakoitsijan kautta samaan hintapakettiin kuuluvana. Laatat remontin tilaaja hankki itse, eli ne eivät kuulu ko. urakkahintaan. Tutustu tähän remonttiin tarkemmin.

Hinta remontille: 10493€ (urakkahinta pl. laatat)

Pienen kylpyhuoneen täydellinen remontti

Tässä helsinkiläisessä kylpyhuoneessa haluttiin tehdä kylpyhuone täysin uusiksi urakoitsijan toimesta. Kylpyhuoneen koko oli 4 neliömetriä. Urakkaan kuului koko remontti purusta loppusiivoukseen ja lähes kaikkine materiaaleineen. Tilaaja halusi itse hankkia laatat, vesikalusteet sekä wc-pöntön. Tutustu tähän remonttiin tarkemmin.

Hinta remontille: 10640€ (urakkahinta pl. laatat, vesikalusteet, wc-pönttö)

Omakotitalon kellaritilan kylpyhuoneen ja saunan remontti, Oulu

Tässä Oululaisessa omakotitalossa haluttiin uusia kellaritilojen sauna-, ja kylpyhuonetilat kokonaisuudessaan. Omistajat olivat vahvasti remontissa mukana ja mm. tekivät purkutyön itse. Urakoitsijan harteille jäi seuraavat asiat: väliseinien uudelleenrakennus, lattioiden piikkaus, lattialämmityksen asennus, lattiakaivojen tarkistus ja uusiminen, laatoitus, putkien uusiminen. Pinta-alaa remonttikohteessa oli 15 neliömetriä. Tutustu tähän remonttiin tarkemmin.

Hinta remontille: 9400€ (Urakkaan kuului yllä mainitut työt ja materiaaleista vesieristeet,lattiakaivovahvikkeet ja vahvikenauhat)

Tutustu lisää kylpyhuoneremonttien toteutuneisiin hintoihin.

kylpyhuoneremonttien hinnat
Kuva Seinäjoen asuntomessuilta 2016 kohteesta Pohjanmaa. Kuva ei ole tämän jutun remonttikohteista.

Kun olet suunnittelemassa kylpyhuoneremonttia, pidä mielessä ainakin seuraavat asiat:

  • Jos asut taloyhtiömuotoisessa asunnossa, tulee taloyhtiön olla tietoinen tulevasta remontistasi. Lain mukaan, taloyhtiölle tulee ilmoittaa tulevasta remontista; mikä remontti kyseessä, mitä toimenpiteitä remontissa tehdään ja kuka urakan suorittaa. Tämän jälkeen taloyhtiö voi määrittää remontille taloyhtiön etuja suojelevan valvojan. Älä siis lähde toteuttamaan remonttia ennen taloyhtiön hyväksyntää. Pahimmillaan joudut purkamaan jo tehtyä remonttia.
  • Urakoitsijan valinnassa tulee olla erityisen tarkka. Hyväkin voi olla halvin, mutta näin harvoin on. Ennen kuin valitset urakoitsijan, on sinun hyvä käydä läpi urakoitsijan taustatiedot. Taustatiedoista tärkeimmät ovat aiempien asiakkaiden arvostelut ja tyytyväisyys. Urakkamaailma.fi:ssä on jo yli 2500 arvostelua toteutuneista remonteista ja näet vaivattomasti myös urakoitsijoiden viralliset rekisteritiedot.
  • Valvojan palkkaaminen kylpyhuoneremonttiin on kasvattamassa suosiotansa. Valvoja on sinun etuja ajava ammattilainen, joka pitää huolen, että urakoitsija hoitaa työnsä huolellisesti ja voit ottaa hieman rennommin remontin aikana. Valvojan palkkiot kylpyhuoneremonttien valvonnoissa liikkuvat n. 300€-750€ kieppeillä. Mitä isompi remontti, ja mitä hutiloivampi urakoitsija, sitä kalliimmaksi myös valvonta käy. Tutustu lisää remontin valvontaan.
  • Kirjallinen remonttisopimus on onnistuneen remontin tärkein yksittäinen raaka-aine. Hyvässä sopimuksessa on mainittu mitä tapahtuu erilaisissa skenaarioissa; jos remontti viivästyy, jos työn laatu on ala-arvoista, miten maksatus tapahtuu ym.

Toivottavasti tästä kirjoituksesta on apua kylpyhuoneremonttisi suunnitteluun ja budjetointiin. Kylpyhuoneremontti on iso asia tavallisen ihmisen arjessa ja alkuvalmisteluihin on hyvä kuluttaa paljon aikaa ja energiaa, sillä se on poissa remontin aikaisesta sähellyksestä.

Ideoita kylpyhuoneremonttiin löydät Ideat & Vinkit -galleriasta

Hyvää remontoinnin loppuvuotta,

-Kalle

Katso myös:

Remonttien hinnat paljastettuna

Keittiöremontti – 8 hintaesimerkkiä

Saunaremontti – 10 hintaesimerkkiä

Terassiremontti – 4 hintaesimerkkiä

Mökkiremontti – 6 hintaesimerkkiä

 

2 kommenttia sivuun “Kylpyhuoneremonttien hinnat paljastettuna

  1. Jos ei olisi hintatietoa, voisi tulla harhaan johdetuksi jutun kuvia katselemalla. Ovat aika paljon arvokkaammilla valinnoilla totettu kun yksikään jutun remonttiesimerkki…

    1. Hei Lisbeth, kiitos kommentistasi ja hyvästä huomiostasi! Jutun kuvat eivät tosiaan suoraan liity jutussa kuvattuihin remontteihin. Niistä meillä ei valitettavasti ollut kuvamateriaalia käytössä.
      Lisäämme jutun kylpyhuonekuvien kuvateksteihin vielä selvyyden vuoksi ”Kuvituskuva: kuva ei liity jutun remonttiesimerkkeihin”. Toivottavasti kuvat toimivat kuitenkin antamaan inspiraatiota ja teksti osviittaa remonttityön hinnoista, kun pohdinnassa on oma kylpyhuoneremontti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio