Ideat turvallisemmasta keittiöstä tulevat yleensä silloin mieleen, kun lapsi touhuaa keittiössä ruoanlaiton aikana. Jos keittiöremonttia ollaan suunnittelemassa perheenlisäyksen odotusvaiheessa tai vauva-aikana, kannattaa turvallisuusaspektit ottaa huomioon jo vauhdikkaampaa taaperoikää ajatellen. Tässä kirjoituksessa esitellään ideoita siihen, millainen on lapsiystävällisen keittiön ovimalli.

Vetimetön ovimalli alakaappeihin

Jo pitkään vedintrendinä ovat olleet teräväkulmaiset metallivetimet etenkin moderneissa keittiöissä. Monet edellä mainittua tyylilajia kannattavat ovatkin ottaneet kiitollisia vastaan keittiökalustajien runsaan vetimettömien ovien tarjonnan. Taaperon oppiessa kävelyn jalon taidon myös vauhdin määrä kasvaa, jolloin teräväkulmainen vedin pään korkeudella on kaikkea muuta kuin käytännöllinen.

Mainio vaihtoehto on laittaa alakaappeihin vetimetön ovimalli kun taas yläkaappeihin vetimet on mahdollista lisätä muihin yksityiskohtiin sointuvana elementtinä. Jos alakaapiston sävy on eri kuin yläkaappien, ei vedinten poissaoloon tule välttämättä kiinnitettyä edes huomiota.

Lapsiystävällisen keittiön ovimalli - Kalustetukku
Kuva: Kalustetukku

Lapsiystävällisen keittiön ovimalli - Kvik
Kuva: Kvik

Lapsiystävällisen keittiön ovimalli - Gloria-keittiöt
Kuva: Gloria-keittiöt

Lapsiystävällisen keittiön ovimalli - Epoq-keittiö
Kuva: Epoq-keittiöt

Lapsiystävällisen keittiön ovimalli - Huusholli-keittiö
Kuva: Huusholli-keittiöt

/Liisamaija

PS. Lue myös Lapsiystävällinen keittiön lattiaLapsiystävällinen keittiön lattia ja Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio