Lapsiystävällinen keittiö on jokaisen lapsiperheen unelma ja yksi iso päätös tätä koskien on lapsiystävällisen keittiön lattia. Laattalattia on käytännöllinen sekä puhtaanapidon että kestävyyden kannalta, mutta lattiamateriaalina kovin ja armottomin motorisesti epävarmalle pienokaiselle. Keittiössä tulee muutenkin oltua eniten seisoma-asennossa, jolloin kivilattia rasittaa jalkoja enemmän kuin esimerkiksi puulattia.

Muita vaihtoehtoja kivilaatalle ovat mm. puu-, laminaatti-, korkki-, muovi- ja linoleumlattia. Muovilattioiden kuosivaihtoehdot ovat kattavat ja se kestää ehjänä hyvin kosteutta, mutta ei luo tilaan sitä arvokkainta tunnelmaa. Muiden materiaalien kosteudenkestävyys on laattaa ja muovia huonompi, mutta muilta ominaisuuksiltaan ne saattavatkin kiriä vaihtoehdoissa listan kärkeen.

Linoleum-lattioita on alkanut näkymään yhä useammin keittiöissä väriensä, kuviointimahdollisuuksiensa, ekologisuutensa ja helpon asennettavuutensa ansiosta. Esimerkiksi useimmat linoleum-laatat ovat 100%:n luonnontuote. Ominaisuuksiltaan lattiamateriaali on lämmin, pehmeä, ääntä eristävä ja oikein hoidettuna kestävä.

Linoleum-lattia - Epoq-keittiö
Kuva: Epoq-keittiöt

Linoleum-laatoilla saa aikaiseksi mm. klassisen shakkiruutukuvion.

Laminaattilattia Gloria-keittiöt
Kuva: Gloria-keittiöt

Puu- ja laminaattilattia on materiaalina kiveä armollisempi. Puukuvio luo tilaan myös pehmeämmän tunnelman.

Lapsiystävällisen keittiön lattia - Kalustetukku
Kuva: Kalustetukku

Kivilaatta on lattiamateriaaleista käytännöllisin, mutta materiaalina kovin.

/ Liisamaija

PS. Lue myös Lapsiystävällinen keittiö – ovimalliLapsiystävällinen keittiön kodinkoneet ja Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio