Keneltäkään vanhemmalta ei ole jäänyt huomaamatta, kuinka paljon erilaiset napit ja säätimet jälkikasvua viehättävät. Kun silmä välttää, kerkeää vauhdikkaampi menijä käynnistämään astianpesukoneen sekä vaihtamaan uunin ja liesien lämpötiloja omatoimisesti, jos talouteen ei ole hankittu liesisuojaa.

Uuniongelma ratkeaisi keittiöremontin yhteydessä sijoittamalla kodinkone ergonomisestikin miellyttävämmälle korkeudelle, jolloin pienet sormet eivät ylettäisi säätimiin. Vanhan astianpesukoneen vedellessään viimeisiään kannattaa matkaan valita malli, jossa käynnistysnappi on etupaneelin yläreunassa lapselta tavoittamattomissa. Integroitu malli tuskin herättää edes kiinnostusta ollessaan lähes huomaamaton. Liesivaihtoehdoista induktio kiilaa turvallisuudellaan listan kärkeen. Kiitos magneettikenttään pohjautuvan lämmitystekniikan, liesi ei reagoi eikä kuumene ei-magneettisesta aineesta.

Allas ja liesi samalle seinälle

Kaiken kuuman ja kiehuvan kuljettaminen tasolta toiselle ei ole järkevää, kun paidan helmaan saattaa tarttua hetkenä minä hyvänsä pieni lapsi. Liesi ja tiskiallas kannattaakin sijoittaa samalle seinälle mikä helpottaa jo itsessään ruoanlaittoa. Vapaata pöytätilaa olisi hyvä olla keittotason ja vesipisteen välissä vähintään 400 millimetriä, välimatkan pysyessä kohtuullisena painavan kattilan kuljettamiselle.

Lapsiystävällisen keittiön kodinkoneet - Kalustetukku
Kuva: Kalustetukku

Liesi ja allas kannattaa sijoittaa samalle seinälle, jolloin mm. keitinveden kuljetus sujuu turvallisemmin.

Lapsiystävällisen keittiön kodinkoneet - Miele
Kuva: Miele

Ylös sijoitetut koneet ovat myös ergonomisesti miellyttävämmällä korkeudella.

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus - OpDeco
Kuva: OpDeco-keittiöt

Integroitu astianpesukone herättää tuskin ollenkaan lapsen huomiota.

Lapsiystävällisen keittiön kodinkoneet - Gloria-keittiöt
Kuva: Gloria-keittiöt

Hyvin suunnitellussa keittiössä viihtyy koko perhe!

PS. Lue myös Lapsiystävällinen keittiön ovimalliLapsiystävällinen keittiön lattia ja Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus

/Liisamaija

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio