Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus mietityttää varmasti kaikkia lapsiperheen vanhempia. Tässä kirjoituksessa tarjoillaan muutama vinkki turvallisuuden lisäämiseksi.

Terävien veisten, lasiesineiden ja pesuaineiden sijoittelua kannattaa miettiä tarkkaan. Alakaapistossa, jotka lapsi saa helposti avattua, kannattaa säilyttää vain ja ainoastaan tavaroita, joiden kanssa vaaratilanteita ei pääse syntymään. Jos vaarallisia tavaroita ei saa sijoitettua alakaapistosta pois, on markkinoilla onneksi turvallisuustuotteita, kuten laatikko- ja kaappisalvat, joilla saattaa ehkäistä vaaratilanteiden synnyn.

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus - IKEAMm. Ikean FAMILY-valikoimasta löytyy turvallisuustuotteita keittiön kaapistoon.

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus - IKEAJos pesuaineille ei löydy muuta paikkaa kuin allaskaappi, estät kaappisalvalla lasta pääsemästä haitallisten pesuaineiden luo.

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus - laatikkosalpaLaatikkosalpa estää jälkikasvun pääsyn vetolaatikoiden sisältöön.

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus - KalustetukkuKuva: Kalustetukku

Mikään ei ole mukavampaa kuin ruoanlaiton aikana keittiössä hyvin viihtyvä lapsi! Oma jälkikasvu kannattaakin ottaa ruoanlaittoon mukaan, mikä lisää myös mielenkiintoa ja motivaatiota itse ruokaa ja ruokailuhetkeä kohtaan. Alakaapeista kannattaa varata myös oma laatikosto lapsen omille kattiloille, pannuille ja vispilöille, jolloin ruoanlaittoa saattaa parhaimmillaan säestää lattiatasosta kantautuva iloinen kilke. Osa 4. on Lapsiystävällinen keittiö-blogisarjan viimeinen julkaisu.

/Liisamaija

PS. Lue myös Lapsiystävällinen keittiö  ovimalliLapsiystävällinen keittiön lattia ja Lapsiystävällinen keittiön kodinkoneet

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Huomioi nämä, kun suunnittelet huoneita omaan taloosi
Blogi Raksalla
Lapsiperheen unelmien koti Espoon Kurttilassa
Blogi Kylässä
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Keittiöremontti pienellä budjetilla, osa 3. Lopputulos
Blogi Remontti
Tee se itse -kylpytynnyri – näin se rakennetaan
Blogi Piha & puutarha
Lapsiperheen arkea helpottavat kalusteet – sisustussuunnittelijan 5 vinkkiä
Blogi Sisustus
Lapsiperheen kivitalo Helsingin Oulunkylässä – sisustus puuta ja vaaleita sävyjä
Blogi Kylässä
Jos kissa saisi valita, koti olisi tällainen…
Blogi Viikon valinnat
Sähköä, putkia ja puhaltimia – LVIS-suunnitelmat alulle
Blogi Raksalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio