Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Metallirunkoiset lasiseinät ja -ovet ovat saavuttaneet suuren suosion tilanjakajina, niihin törmää usein niin sisustuslehtien sivuilla kuin Etuovi.comin myytäviä asuntoja tutkaillessakin. Se ei ole mikään ihme, onhan lasiseinä mukavan kevyt ratkaisu ja päästää valon kulkemaan lävitseen. Musteilla raameilla varustetussa lasiseinässä yhdistyvät tyylikkäästi keveys ja särmikkyys. Tällä kertaa Viikon valinnoissa ihastellaan tyylikkäitä Etuovi.com-koteja, joissa on käytetty lasiseiniä tilanjakajina.

lasiseinä tilanjakaja
Kuva: Etuovi.com / Aktia Kiinteistönvälitys Oy, Tikkurila
lasiseinä tilanjakaja makuuhuoneen ja olohuoneen välillä
Kuva: Etuovi.com / Aktia Kiinteistönvälitys Oy, Tikkurila

Tämä reilu 60-neliöinen koti on eteistä ja kylpyhuonetta lukuunottamatta yhtenäistä tilaa, johon rakennettu pieni makuuhuone lasiseinistä. Laiseinien ansiosta makuuhuoneessa saa herätä auringonvaloon, jota virtaa olohuoneen kauniista ikkunoista.

Lasiseinä loft-kodissa

lasiseinä tilanjakaja
Kuva: Etuovi.com / Sp-Koti Kamppi, Kampin Prime Oy
lasiovet makuuhuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Sp-Koti Kamppi, Kampin Prime Oy

Loft-henkiseen kotiin nämä lasiseinät liukuovineen sopivat kuin nenä päähän! Ne rajaavat kauniit näkymät sekä olohuoneesta makuuhuoneeseen että toisin päin. Seinä- ja lattiapintojen ollessa vaaleat, lasiseinät tuovat kokonaisuuteen kontrastia.

Ihastele lisää loft-koteja kuvagalleriassa

Kevyt väliseinä pienessä kodissa

lasiseinä tilanjakajana
Kuva: Etuovi.com / Helsingin Kotijoukkue Oy
lasiseinä tilanjakajana
Kuva: Etuovi.com / Helsingin Kotijoukkue Oy

Supertyylikkäässä yksiössä tilanjakajan virkaa olohuoneen ja keittiön välillä toimittaa kevyt lasiseinä. Tämä on kiva tapa rajata tilaa niin, että huoneesta toiseen voi nähdä ja kuulla. Pienissä neliöissä kodin avaruutta korostavat ratkaisut ovat valttia.

Ideoita pienen olohuoneen ja pienen keittiön sisustukseen

Klassista tyyliä

moderni olohuone
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Stadihouse Oy
laseiseinä olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Stadihouse Oy

Isossa huoneessa lasiseinällä voidaan jakaa tilaa niin, että syntyy intiimimpi ja kodikkaampi tunnelma. Esimerkiksi tässä tilavassa olohuoneessa varsinaisesta olohuoneesta on erotettu viihtyisä kirjastohuone. Nämä metallirunkoiset lasiseinät sopivat kyllä melkeinpä mihin vaan – ne ovat yhtä kotonaan rouheassa loft-asunnossa kuin tällaisessa klassisemminkin sisustetussa tilassa.

Pienikin pätkä riittää

moderni olohuone
Kuva: Etuovi.com / Helsingin OP-Kiinteistökeskus, ULLANLINNA
lasiseinä tilanjakaja
Kuva: Etuovi.com / Helsingin OP-Kiinteistökeskus, ULLANLINNA

Tässä sisustuslehdessäkin esitellyssä kodissa on paljonkin ihasteltavaa, mutta pysyttelen asiassa ja totean että pienikin pätkä lasiseinää tekee ison eron. Se tuo ripauksen intiimiyttä isoon ja korkeaan oleskelutilaan. Tuohon sohvannurkkaan kelpaisi istahtaa hyvän kirjan kanssa…

Lisää inspiraatiota lasiseinillä sisustamiseen löyät Ideat & Vinkit -galleriasta

-Juulia

3 kommenttia sivuun “Lasiseinä – tyylikkäin tilanjakaja

  1. Tulee kyllä ihan julkisten tilojen tupakkakopit näistä tilajaoista mieleeni. Enkä haluaisi semmosta vaikutelmaa kotiini, vaikkei kenenkään röökaaminen mua haittaakaan.
    Toisekseen, meillä on kodissamme isoja lasi- ja peiliovipintoja sekä pari eri tavalla (kuin näissä kuvissa) toteutettua lasiseinääkin, ja voin kyllä sanoa, että pitää olla ikkunanpesufriikki, että saa ne pidettyä siisteinä. Perheessämme ei ole edes tenavia sotkemassa…

  2. Kiitos inspiroivasta jutusta! Mistähän esittelemiänne lasiseiniä voi tilata?

    1. Hei Katri, kiva että juttu inspiroi!:) Tämän tyyppisiä lasiseiniä ja -ovia myyvät esimerkiksi Mirrorline.fi, Lasitehdas.com sekä Formaloft.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio