Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Yhteistyössä:

Tässä tulee varteenotettava vinkki lisäneliöitä kaipaavalle: hommaa lasit terassille tai parvekkeellesi, niin saat näpsästi lisätilaa oleskeluun ja ajanviettoon. Ja jos mietit, että eihän siitä ole iloa kuin kesällä, niin luehan teksti loppuun. Kerron tässä kirjoituksessani kuinka hyödyt lasitetusta ulkotilasta ympäri vuoden.

Lasit terassille jo talvella
Tunnelmallisessa vilpolassa on miellyttävä vilvoitella saunomisenkin yhteydessä. Kuva: Lumon 

Laittamalla lasit terassille saat rahanarvoista lisätilaa

On itsestään selvää, että lasitettu parveke ja terassi on kiva kesällä sateen yllättäessä ja illan viiletessä. Yhtä lailla tilaa voi hyödyntää myös talvella. Lasitettua terassia voi hyödyntää mm. talvivälineiden säilytykseen, ellet sitten halua taikoa tilasta tunnelmallista pesää, jossa nautit lasillisen kuumaa juomaa vilttiin käpertyen ja tähtitaivasta katsellen. Suomen talvipäivät huomioiden lasitettu terassi on varmasti myös kodin valoisin paikka talvella!

Lasit terassille jo talvella
Lasitetusta terassista saa myös lämpimän tilan lämmittämällä sitä esim. infrapunalämmittillä. Kuva: Etuovi.com / Lumon
Lasit terassille jo talvella
Lasitetulla terassilla pääsee nauttimaan jokaisesta vuodenajasta. Kuva: Etuovi.com / Lumon

Lasitetulla terassilla pysyy myös lämpö, kun sitä lämmittää vaikkapa infrapunalämmittimellä. Näin se taipuu jopa talvisiin illanistujaisiin ja saunailtoihin. Omassa vilpolassa viilentyy tarvittaessa niin saunojat kuin saunajuomatkin.

Lasit terassille jo talvella
Talviaurinko lämmittää jo helmikuussa! Kuva: Lumon

Lasitettu terassi suojaa myös tuulelta

Tuulisilla alueilla, kuten rinteessä ja vesistöjen rannalla, lasitetut kuistit ja terassit ovat iso helpotus. Sen lisäksi, että terassilla oleskelu on mukavampaa, lasit myös suojaavat sisäänkäyntiä tuulenpuuskilta. Terassilasitus säästää siten myös lämmityskuluissa, kun tuuli ei pääsee suoraan tuivertamaan ovesta sisään.

Lasit terassille jo talvella
Lasit myös mökin terassille! Kuva: Lumon
Lasit terassille jo talvella
Päivät eivät ole pitkiä, mutta lasiterassilla ainakin valoa riittää! Kuva: Lumon

Fiksua asennuttaa lasit terassille jo talvella!

Jokainen on varmasti jo vakuuttunut lasitetun terassin hyödyistä, myös niistä talvisista, mutta miksi odottaa asennusta kesään, kun sen voi tehdä jo nyt!

Lumonin kotisivuilta löytyy paljon asiaa niin asennuksesta kuin hintahaitaristakin. Kauniiden kuvien lisäksi bongasin sieltä myös hyvät perustelut lasien talviasennukseen:

  • Talviasennus suojelee pihaa – Kun maa on jäässä, pensaat ja perennat säilyvät ja nurmikko pysyy kunnossa
  • Työ sujuu nopeammin läpi talven – Talvella, kun muu rakentaminen on hiljaisempaa, asentajien aikatauluista voi neuvotella joustavammin. Myös mahdollisesti tarvittavat luvat hoituvat viranomaisilta nopeammin.
  • Lasiterassille kevät saapuu aikaisemmin – Uusi lasiterassi on valmiina ottamaan kevättä vastaan silloin, kun ulkona maa on vielä jäässä, ja istutuspuuhiin pääsee hyvissä ajoin.
Lasit terassille jo talvella
Tämä terassi odottaa jo kevättä ja istutuspuuhia. Kuva: Pasi Jormalainen
Lasit terassille jo talvella
Talviasennus on mahdollista saada nopeastikin ruuhkahuipun ulkopuolella. Kuva: Pasi Jormalainen
Lasit terassille jo talvella
Kevätistutukset voi aloittaa hyvissä ajoin lasitetun terassin suojissa. Kuva: Pasi Jormalainen

Lasitetut parvekkeet ja terassit ovat kauniita ja keveitä yksityiskohtia rakennuksen julkisivussa. Lasiseinät on mahdollista siirtää myös nätisti sivuun, jolloin terassi muodostuu osaksi pihaa. Lasitettu katto päästää valon ikkunoista myös talon sisään.

Lisää fiiliskuvia lasitetuista terasseista ja parvekkeista löydät Etuoven ideagalleriasta!

Lue myös Riikan tarinat siitä, kuinka paritalokodin lasiterassi suunniteltiin ja asennettiin (ja tietenkin sisustettiin)

Aurinkoisia talvipäiviä toivotellen
/Memmu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio