Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Yhteistyössä:

Sataa sataa ropisee ja tuuli tuivertaa! Muuten tämä voisi tuntua ikävältä, mutta lasitetulla terassilla kynttilän valossa olo on varsin mukava. Vuosi sitten alkukesästä Riikka kertoi blogissaan perheen paritalon puolikkaan terassin lasitusprojektista. Lasiterassi on ollut kokonaisuudessaan turvallinen ja hyvä valinta paitsi lisätilana, mutta myös ympärivuotisena olohuoneena. Ja kun lasiterassin sisustus on kohdillaan, on sen suojissa ihana viettää iltaa kivalla poppoolla. Ja antaahan lasiterassi myös turvallisuutta ja suojaa etenkin perheen pienimmän päiväunille.

Lasiterassi on aivan ihana lisähuone ja siihen kerran sijoittaneet eivät siitä kovin helposti luovu. Pääsin käymään Riikan kotona ja auttamaan hieman siinä, miten lasiterassin sisustus laitetaan syksyyn. Katsotaan nyt kuvien kautta, miten sisustimme Riikan lasiterassin kivaan syysilmeeseen!

lasiterassin sisustus taljat ja kynttilät
Riikan perheen paritalon terassille laitettiin Lumon terassilasit viime vuonna.

lasiterassin sisustus, torkkupeitot

Lasiterassin sisustus syksyisen kotoisaksi

Lasiterassin omistajat ovat olleet menneenä kesänä onnellisia. Vettä on satanut, mutta todellakin laadukkaasti toteutettu terassin tai parvekkeen lasitus on tuonut vesisateen keskelle aimo ripauksen arjen luksusta. Lasiterassi Riikan kotona on ollut todellinen lisähuone ja tilava sellainen!

Minulle syksyn tummenevat illat ovat lempivuodenaikaani ja etenkin nautin istua terassin lämmössä illan pimetessä. Syksyllä lasiterassille voi asentaa lämmittimen, joka tekee nautinnosta vieläkin mukavamman mikäli terassilla ei ole muuta lämmitystä. Lämmitin antaa terassille syksyn ja talven tullen ”jatkokäyttöaikaa” ja Lumonin verkkokaupasta löytää omalle terassille sopivan lämmittimen, joka on helppo asentaa. Tässäkin kannattaa aina käyttää asennuksessa ammattilaista, niin ei satu vahinkoa.

lasiterassin sisustus matto ja kalusteet

Terassivalaisimet luovat tunnelmaa

Terassilla voi myös pitää kynttilöiden ja lyhtyjen lisäksi valaisimia, jotka antavat kivan lämpimän hehkun. Valojen suhteen kannattaa olla tarkka, että ne kestävät ulkotilojen vaatimukset ja sietävät olosuhteet. Terassivalaisimia on erilaisia aina valaisevista kukkaruukuista pallovalaisimiin ja varmasti nyt suosituimpia ovat led-valaisimet. Ne ovat paitsi turvallisia, myös hyvin pitkäkestoisia.

lasiterassin sisustus, Lumon terassivalaisimet
Kuva: Riikka Ranta. Kuvassa olevat Cumulus -terassivalaisimet ovat myynnissä Lumon verkkokaupassa.

Hyvät kalusteet lasiterassilla ovat perusjuttu ja kun kerran hankkii kunnolliset, säilyvät ne pitkään tuoden käyttömukavuutta. Auringonvalo on kova myös syksyllä ja etenkin talvella hankea vasten, joten älä valitse tuotteita tai kalusteita, joiden sävy saattaa herkästi palaa suorassa auringossa.

Syksyn ja talven terassisisustukseen kuuluvat myös ehdottomasti havut, kanervat ja lyhdyt!

lasiterassin sisustus, lyhdyt ja valot
Kuva: Riikka Ranta

Pehmeät tekstiilit viimeistelevät viihtyisän kokonaisuuden

Kun sisustat terassin vuodenaikaan sopivaksi, tulee siellä vietettyä aikaa enemmän. Kaunis, esteettinen tila houkuttaa ja koukuttaa. Syksyllä terassin ilmeeseen voi panostaa taljoilla ja muilla tekstiileillä, joilla saadaan heti luotua pehmeää kutsuvaa tunnelmaa. Taljat, torkkupeitot ja pehmeät tyynyt lämmittävät.

lasiterassin sisustus, sisustustyynyt

Lasiterassin sisustus eroaa sisätilojen sisustamisesta siinä, että tekstiilien kannattaa olla kosteuden kestäviä ja helposti kuivuvia. Terassilla on myös syytä kiinnittää huomiota siihen, että kaikki tekstiilit ovat UV-kestäviä. Tekstiilien laatuun kannattaa satsata niin terassin kalustuksessa kuin muissakin tekstiileissä.

lasiterassin sisustus, luksusta arkeen

Lasiterassi tuo aina hivenen luksusta arkeen myös nostaen kiinteistön arvoa. Haluaako siitä pehmeän pesän tai ylimääräisen ruokailutilan, se on jokaisen oma juttu.

Syksyn ja talven tullen kannattaa miettiä, josko sinulla voisi olla tarvetta lasitetulle terassille? Miksi terassin lasitus kannattaa, siihen voit lukea hyvät perustelut täältä. Suosittelen ehdottomasti harkitsemaan! Tässä aikaisemmassa blogijutussa Riikka on kertonut, miten he päätyivät hankkimaan terassin lasituksen.

Mikäli omistat jo ihanan lasiterassin tai parvekkeen ja haluat etsiä inspiraatiota sisustukseen, niin hae sisustusideoita Etuoven ideagalleriasta!

Kiitos Riikka, että sain tulla käymään! Ihanaa Syksyä – ja hei, kohta voidaan jutella kunnolla jo joulusta (jouluterassi, joulukoristeet, kranssit, joulu…)!

Terkuin,

Kati

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio