Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Viimein näyttää, että talvi hellittää otettaan lumisen vapun jälkeen. Lämmin sää sai taas inspiroitumaan ja aloitinkin siivoamaan kotimme terassit sekä lasiverannan talven jäljiltä. Minulla ei ole ollut riippukeinun lisäksi mitään muuta ostettua terassikalustetta, vaan olen aina sisustanut terassin jo olemassa olleista ”jämäjutuista”. Nurkista löytyy vanhoja tuoleja, kuormalavoja ja pöytiä, joilla veranta ja terassit saavat sekä viehättävän että kivan kotikutoisen ilmeen.

Nappasin pienen siivouksen ja sisustamisen jälkeen kuvia, joista voi saada inspiraatiota lasikuistin, terassin tai parvekkeen kesäkuntoon laittoon pienellä vaivalla.

terassin rento kesäilme
Kuva: Kati Call It Home/Suvimarja Lifestyle
amppeli terassille
Kuva: Kati Call It Home/Suvimarja Lifestyle
kesähuone tehdään tekstiileillä ja viherkasveilla
Kuva: Kati Call It Home/Suvimarja Lifestyle

Pitkä avoterassi kauniiksi kesäkeitaaksi

Sisustimme ystäväni Suvin kanssa kesäisen terassin oleskelutilaksi ja keitaaksi, jossa viihtyy varmasti. Pehmeiden tyynyjen ja peittojen alla on kuormalava, jonka pystyy näin taikomaan sisustuksessa nyt niin muodikkaaksi ”daybediksi” pehmeiden peittojen avulla. Katso ideagalleriasta lisää DIY-ideoita.

Erilaisilla viherkasveilla saa helposti kerroksellisuutta ja nayttävyyttä kesähuoneen sisustukseen. Puut, ruukkukukat ja amppelit luovat vehreän piilopaikan terassille, jossa voi vaikka lukea päivän lehdet kahvia nautiskellen.

Tässä meidän terassin pitkässä tilassa onnistuttiin ja saatiin koko perheelle näyttävä tila pienin elementein: kukkaset, viherkasvit, vanha peitto, tyynyt ja se niin suosittu kuormalava. Pitkän terassin toisella puolen roikkuu katosta riippukeinu, josta tulee varmasti kaikkien lempipaikka. Katso lisää ideoita aiheesta riipputuoli.

riipputuoli terassilla
Kuva: Kati Call It Home/Suvimarja Lifestyle

Lasiveranta = pieni keittiöpuutarha ja ihana oleskelutila

Lasiveranta on meidän talossamme kesällä ihan ehdottoman ihana paikka. Siellä kasvatan yrtit, tomaatit ja muutenkin se antaa kivan oleskelutilan muiden avoterassien lisäksi. Mikään ei vedä vertoja aamuauringossa nautitulle aamupalalle verannan suojissa. Sateella siellä on ihana kuunnella pisaroiden levollista ropinaa. Lasiverantamme on myös sisustettu ”mitä varastosta löytyy” mentaliteetilla. Mielestäni kaunein sisustus on aina kerroksellista ja persoonallista. Tämä pätee myös ulkotilojen sisustamiseen.

Jos vielä haaveilet omasta kesähuoneesta, kurkkaa millaisia lasikuistilla varustettuja asuntoja on tällä hetkellä myynnissä 😉

riipputuoli verannalla
Kuva: Kati /Call It Home

Tyylejä kannattaa sopivasti sekoittaa, niillä voi saada todella näyttävän tilan terassille hieman mielikuvitusta käyttäen. Kirpputoreilta ja mummolan varastosta kannattaa nyt etsiä räsymattoja, penkkejä ja pöytiä. Kaunis terassi ja veranta eivät vaadi paksua lompakkoa, vaan pienillä jutuilla ja mielikuvituksella saa aikaan vaikka mitä.

Ei kannata myöskään unohtaa sitä tärkeintä seikkaa, että kesällä viherkasvit ja kukkaset tekevät mille tahansa tilalle ihmeitä. Aamun lämmössä eucalyptus tuoksuu hurmaavalta! Katso lisää ideoita aiheesta viherkasvit.

viherkasvit verannalla
Kuva: Kati /Call It Home

Pienillä jutuilla voi siis saada paljonkin aikaa niin verannalla ja terassilla kuin parvekkeellakin!

Ihanan kesähuoneen sisustus syntyy näistä elementeistä:

  • Vanhat varastossa olleet huonekalut (ei tarvita aina uusia)
  • Tuunaamalla ja maalaalla saat vanhaan terassikalustoon uutta
  • Muista sisustaa myös terassien seinät (kukkakorit ja tarjottimet seinälle) – koreja voi asetella myös lattialle, jonne saa tohvelit sekä torkkupeitot valmiiksi viileitä iltoja varten
  • Mummolan vanhat räsymatot sopivat hyvin terassille ja ne on myös helppo pitää puhtaana
  • Lyhdyt ja kynttilät tuovat tunnelmaa
  • Viherkasvit ja kukat viimeistelevät tunnelman!! Liikaa ei voi olla!
  • Valitse kasvit omat ”hoitomoodisi” mukaan – älä ota kasveja kuolemaan terassille.
  • Muista pitää avoin mieli ja kokeile uusia juttuja – kerroksellisuus & persoonallisuus on ”pop”!

Etuovi.com ideagalleriasta löytyy lisää ideoita terassille ja verannalle olipa sinun oma kesäinen piilopaikkasi runsas tai minimalistinen! Myös kaimani Kati J. on kirjoittanut jutun, miten hän teki terassille kesäilmeen viherkasveilla, kesäkukilla ja tekstiileillä.

Nyt siis nauttimaan lämpimistä kevätpäivistä – sisustusintoa terassien ja muiden kesähuoneiden laittoon!

Terkuin,

Kati

 

Katso lisää ideoita aiheesta terassi ›

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio