Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Yhteistyössä:

Innostuin tapetointisuunnitelmista luettuani Katin tapettiurakoista ja nähtyäni, kuinka upeita huoneita hän oli taikonut rohkeillakin tapettivalinnoilla. Onnekseni pääsen kohta tapetoimaan enemmänkin seiniä uuteen kotiimme, joten haaveilu ja suunnittelu ei mene tällä kertaa unelmien pilvilinnaan, vaan oikeasti toteutukseen. Lastenhuoneen tapetit ovat suunnittelulistalla ensimmäisenä, sillä niissä tiloissa saa revitellä enemmänkin, vai saako? Kysyin neuvoa asiantuntijoilta, eli tietysti lapsilta itseltään!

Lastenhuoneen tapetit

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2671

Poikien huoneen tapetit – vauhtia vai värejä?

Minulla on kaksi poikaa, jotka ovat toistensa vastakohtia kuin yö ja päivä. Nuorempi heistä, Iiro 7v, on sporttinen energiapakkaus, joka ei turhia nirsoile, vaan on ennemminkin ’kaikki käy’ -tyyppiä. Meidän esikoinen, Osmo 9v, on taas tarkkaan harkitseva tuumailija ja kalamies. Vein pojat Värisilmään selailemaan tapettikirjoja, jotta he löytäisivät sisäisen sisustussuunnittelijansa.

Lastenhuoneen tapetit

 

Molemmat tiesivät heti kertoa, etteivät prinsessat ja vaaleanpunaiset hattarat ole heidän juttunsa. Myöskin nallet ja puput sekä hillityt kuviot selailtiin nopeasti läpi. Isoja poikia jo siis, vaikka unilelut kainalossa vielä nukutaankin 😉

Lasten valitsemat tapetit

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2681

Lasten valitsemat tapetit

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2692 paneelitapetti

Autot, junat eivätkä muutkaan menopelit enää kiinnostaneet meidän poikia, vaikka äidin mielestä näissä onkin käytetty kivasti värejä. Jalkapalloaiheiset lastenhuoneen tapetit olivat selvästi Iiron mieleen ja päätös syntyikin helposti. Sen sijaan etsintä Osmon huoneeseen jatkui vielä eläinaiheita metsästäen.

Löytyisikö kala tai mustekala aiheisia tapetteja? Entäpä Laama-tapettia???

Lastenhuoneen tapetit

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2680

Vaaleanpunaiset lastenhuoneen tapetit tytöille?

Halusin myös tietää, mitä samanikäisten tyttöjen mielessä liikkuu tapettikaupoilla. Lainasin ystäväni tyttöjä, Minttua 9v sekä Millaa 6v, saadakseni vastaukset myös tyttöjen huoneiden tapetointikysymyksiin. Mintulla olikin heti selvä ajatus sisustamisesta.

Ei se mun mielestä sovi aina se valkoinen ja harmaa tapetiksi, joskus vois olla joku muu. Vihree ei ehkä sovi ellei ole pojan huone, tai sitten jos on luontoystävä niin tietystikin sopii, jos siinä ois lintuja ja semmoisia.

Boråstapeter tapetit lastenhuonessa

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2652

Lastenhuoneen tapetit

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2652

Millan tapettitoiveet saattavat yllättää ja haastaa ehkä jopa tapettikuosien suunnittelijatkin.

Minä haluaisin jonkun sinisen tapetin, koska minä tykkään sinisestä. Siinä pitää olla kuvia: pupuja tai sitten koiria. Vaaleansininen ja tummansininen tapetti, jossa kuviksi pupuja – tai siis vaaleansiniseen koiria ja tummansiniseen pupuja.

Värisilmä lastentapetti

Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2675

tapetti lastenhuoneessa Kuva: Värisilmä / Boråstapeter Lilleby 2677

Lasten valitsemat tapetit

Kuva: Värisilmä/ Boråstapeter Lilleby 2691 paneelitapetti

Lapset sisustavat rohkeasti ja hakevat avaran tilan sijasta tunnelmaa

Värisilmän Boråstapeter Lilleby -mallisto tarjoaa monipuolisesti hempeitä kuvioita ja sävyjä sekä harrastuksiin viittaavia tapetteja. Harrastukset ovatkin iso osa lapsen identiteettiä, joten ei ihme, että valinta kohdistuu usein juuri omaa harrastusta kuvaavaan sisustukseen. Asiantuntijoilta oppineena lapsen huoneen tulee siis olla omannäköinen.

Värisilmästä löytyi myös paljon muita tapettisarjoja Boråstapeterin lisäksi, kuten esim. Cole&Son. Sen mallistosta löysimme voimakkaita värejä sekä kala-aiheisiakin tapetteja. Niin minä kuin Minttukin ihastuimme suunnattomasti tähän Miami-tapettiin.

Tän värikkään mä haluan…tää on just hienon värikäs!!! Haluaisin kahdelle seinälle tätä.

Lasten valitsemat tapetit

Kuva: Värisilmä / Cole&Son Geometry II Miami

Myös Osmo löysi haluamansa kalatapetin. Tämä sopi Millallekin sävynsä puolesta, mutta kalat täytyisi vaihtaa toisiin eläviin 🙂

Kalatapetti on just oikee vaaleansininen, mut mä tahtoisin, että ois eläinkuvana pupu tai koira.

Tapetit lastenhuoneeseen

Kuva: Värisilmä / Fornasetti II Aquarium

Minttu innostui sisustussuunnittelijan työstä niin paljon, että ehti jo suunnitella kavereidenkin huoneisiin tapetit. Hän myös piirsi hienon suunnitelman omaan huoneeseensa. Taidan saada Mintusta vielä loistavan assistentin 😉

Lastenhuoneen tapetit

 

Kuva: Minttu / Oman huoneen sisustussuunnitelma

Lapset ovat niin ihania, luovia ja rohkeita sisustajia <3

Lisää ihania tapetti-ideoita löytyy Etuovi.comin ideagalleriasta

Memmu

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio