Marika Ritala-Mäkinen

Luova sisustussuunnittelija

Yhteistyössä:

Jos sana Lexington herättää mielikuvan ylellisestä lifestyle-brändistä tai Uuden Englannin tyylistä, ei mielikuva ainakaan haalistu BoråsTapeterin uutta Lexington-tapettimallistoa selaillessa. Lexington-tapetit ovat kuitenkin paljon muutakin kuin ylellisen tuntuista pystyraitaa ja hiekkarannan sävyjä.

Tutustuin tapetteihin huolella tapettikirjaa hypistellen, kuten asiaan kuuluu, ja voin sanoa rehellisesti, että etenkin kuitutapetin laadukas olemus ja kaunis pinta teki minuun vaikutuksen. Pinnan viimeistelyyn ja tapetin kestävyyteen on selvästi nähty vaivaa. Pidän myös siitä, että tapettien nimillä on kerrottavana oma tarinansa. Tapetit on  nimittäin nimetty Lexingtonin alueen kuuluisien kirjailijoiden mukaan.

Monikäyttöiset Lexington-tapetit

Tapettien nimiä tärkeämpää on kuitenkin se, että Lexington-tapetit ovat monikäyttöisiä. Tässä mallistossa toistuvat väreinä perinteiset beigen ja hiekan eri sävyt, valkoinen, tumman vihreä, murrettu vaaleanpunainen sekä vaaleanharmaa ja syvä laivastonsininen. Kattavalla ja ilmeikkäällä kuosi- ja väripaletilla saa loihdittua pohjan niin klassiseen kuin modernimpaankin kodin sisustukseen.

En voinut vastustaa kiusausta testailla Lexington-malliston eri tapettiyhdistelmiä BoråsTapeterin koetapetoinnissa!

Ilmeikäs pystyraita

moderni_tyohuone

Beige, hieman tekstiilimäinen, Edith-tapetti pehmentää tummanvihreää pystyraitaista, kirjailija Dan Brownin mukaan nimensä saanutta, Dan-tapettia. Voisin ottaa meille kotiin tämän yhdistelmän, jos työhuoneen remppa olisi ajankohtainen. Dan-tapetista on saatavilla useita eri värivaihtoehtoja.

Lexingtonin raidallinen tapetti keittiössä

Värisilmä / Lexington 1874 Dan tapetti

Monikäyttöinen simpukkakuvio

lexington_tapetti_herman

Herman-tapetin geometrinen ja ajaton simpukkakuvio sopii niin moderniin kuin klassiseen sisustukseen. Kalustevalinnoilla, väreillä ja kontrasteilla saa aikaan vaikka mitä.

lexington herman tapetti eteisessä

Herman-tapetista on saatavilla useita eri värivaihtoehtoja. Tapetin klassinen simpukkakuvio on peräisin saman tapettimalliston Harriet-medaljonkitapetin yksityiskohdasta.

Toisiinsa sointuvat värisävyt

kutsuva_eteinen

Lexington-tapettien värit sointuvat kauniisti yhteen, ja niitä voi yhdistellä toisiinsa rohkeasti. Taaempana seinässä raidallinen Louisa-tapetti ja etualalla Emily-tapetti. Tapetit ovat saaneet nimensä kirjailija Louisa May Alcottin ja Emily Dickinsonin mukaan. Tämän tapettiyhdistelmän näen yhtä hyvin modernissa kaupunkiasunnossa kuin vaikkapa ihanassa kesähuvilassa meren rannalla.

lexington emily tapetti keittiössä

Värisilmä / Lexington Emily tapetti

Hentoa raitaa

eteisen_tapetti

Vihreä, hentoraitainen Stephen -tapettikuosi on saanut nimensä kirjailija Stephen Kingin mukaan. Olisiko tässä poikamiehen boxiin sopiva tapetti? Katso myös Stephen-tapetin muut värivaihtoehdot.

Kodikas ja klassinen medaljonkikuvio

klassinen_ruokailutila

Etualalla näkyvän Harriet-tapetin klassinen medaljonkikuvio tekee huoneeseen kuin huoneeseen kodikkaan tunnelman. Taaemmassa seinässä Herman-tapetti. Tapettien värivaihtoehdot näet täältä.

lexington harriet tapetti olohuoneessa

Värisilmä / Lexington Harriet tapetti

Klassinen tai moderni tyyli – Lexington-malliston ajattomilla tapeteilla onnistuu kodikkaan tunnelman luominen kotiin kuin kotiin. Suomessa Lexington-tapetit myy yksinoikeudella Värisilmä.

/ Marika

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio