Etuovi.com

Oma toimitus

Vallitseva poikkeustila on muuttanut arkea myös asuntokaupan osalta. Nyt kun kaikenlaista välttämätöntä kotoa poistumista on hyvä välttää, kannattaa ottaa hyötykäyttöön virtuaaliset tavat tutustua kiinnostavaan asuntoon: video- ja virtuaaliesittelyt sekä nyt myös LIVE Etäesittelyt. Niiden avulla asuntoon voi tutustua kattavasti omalta kotisohvalta käsin ja päättää sitten, haluaako lähteä tutustumaan asuntoon yksityisnäytöllä.

Kysyimme käyttäjiltämme maaliskuun puolella, olisivatko he kiinnostuneita osallistumaan live streamattuihin etäesittelyihin ja suurin osa, 70 % ilmoitti olevansa kiinnostunut osallistumaan – niinpä toimme Etuovi.comiin LIVE Etäesittelyt. Monet kiinteistönvälittäjät ovatkin lähteneet kokeilemaan niitä hyvällä menestyksellä.

Näin löydät LIVE Etäesittelyt

Miten Live-esittelyt sitten löytää? Klikkaa Etuovi.comin etusivun pikahausta ”lisää hakuehtoja”, niin päädyt laajaan hakuun. Täytä hakuun unelmakotisi kriteerit ja valitse vielä lopuksi esittelyajan kohdalta ”etäesittely”. Näin saat hakutuloslistalle ne asunnot, jotka ovat tulossa etäesittelyyn.

Kun olet klikannut itsesi kiinnostavan asunnon kohdesivulle, vieritä sivua alaspäin kunnes vastaan tulee esittelyaika. Tästä pääset osallistumaan etäesittelyyn. Mikäli etäesittelyyn on vielä aikaa, voit tallentaa sen kalenteriisi ja saat muistutuksen ennen etäesittelyn alkamista.

Vaikka kohteen ilmoitukseen ei olisikaan merkitty LIVE Etäesittelyä, kannattaa etäesittelyn mahdollisuutta tiedustella välittäjältä. He esittelevät asuntoja varmasti mielellään myös videopuhelun välityksellä esimerkiksi Teamsin tai WhatsAppin kautta.

Näin LIVE Etäesittely toimii

LIVE Etäesittelyssä asunnon esittelijä liikkuu asunnossa esitellen sen tilat ja ominaisuudet aivan kuten tavallisessakin asuntoesittelyssä: ”Tänne keittiöön mahtuu tämän kokoinen ruokapöytä ja tuolta löytyy säilytystilaa.” Sen lisäksi, että etäesittelyssä asunnon visuaalisesta ilmeestä saa realistisen kuvan, myös sen äänimaailmasta saa hyvän käsityksen. Lattialankkujen narinan sisällä tai kadun äänet parvekkeella voi kuulla selvästi.

LIVE Etäesittelun aikana voi lähettää kommenttikentän kautta esittelijälle kysymyksiä asunnosta, taloyhtiöstä tai vaikka asuinalueesta. Esittelijä vastaa kysymyksiin lähetyksen aikana ja näin tieto kulkeutuu kaikkien kyseiseen etäesittelyyn osallistuvien korviin. Esittelijää voi myös pyytää näyttämään tiettyä kohtaa asunnossa vielä tarkemmin.

Miksi kannattaa osallistua LIVE Etäesittelyyn?

LIVE Etäesittelyt tuovat hyvän lisän niihin tapoihin, joilla mahdolliseen tulevaan kotiin voi tutustua kattavasti oman puhelimen tai tietokoneen välityksellä. Etäesittelyn kätevyys piilee näissä asioissa:

  • Voit osallistua vaikka omalta kotisohvalta tai työpöydän äärestä – aikaa säästyy ja välttämättömiltä kontakteilta vältytään
  • Saat realistisen kuvan asunnosta visuaalisesti ja äänimaailman osalta – etäesittelyn jälkeen on helppo tehdä päätös siitä, haluaako mennä katsomaan asuntoa paikan päälle
  • Etäesittelyn aikana on helppo esittää asunnon esittelijälle kysymyksiä ja niihin saa vastauksen nopeasti
  • Jos olet myymässä asuntoasi, etäesittely ja muut digitaaliset ratkaisut mahdollistavat sen esittelemisen kiinnostuneille ostajille helposti ja turvallisesti.

On kuitenkin hyvä muistaa, että ostajan tulee aina tarkastaa asunto paikan päällä ennen ostopäätöksen tekemistä. Jos siis etäesittely saa sinut ihastumaan asuntoon, sovi kiireenvilkkaa aika yksityisesittelyyn!

Lue myös: Näin onnistuu asunnonvaihto poikkeusoloissa – turvallisesti ja digitaalisesti

Joko sinä olet osallistunut asuntonäytölle etänä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio