Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Asuntokauppaa on käyty viime aikoina Oulussa kiivaasti: ostajia on paljon, mutta myytäviä kohteita voisi olla enemmänkin. Kiinteistömaailma Oulu Puistolan yrittäjä ja toimitusjohtaja Riitta Snellmanin mukaan nykyinen maailmantilanne, korkojen nousun ja asuinkustannusten pelko ovat syitä, miksi kodin myyntiä ja ostoa pohditaan nyt pidempään.

Rohkaisen ehdottomasti kodin myymiseen nyt, sillä asuntomarkkinoilla ei ole koskaan ”tavallista” tilannetta. Meille ei ole tärkeintä nopea kauppa vaan asiakkaidemme, eli myyjien ja ostajien etu. Jokainen asuntokauppa on yksilöllinen, ja ammattilaisten avulla löytää varmasti sen täydellisen kodin tai ostajan!

Kiinteistömaailma Oulu Puistolan yrittäjä ja toimitusjohtaja Riitta Snellman.

Asunnon myyntiin laittamisessa on lukuisia muistettavia ja hoidettavia asioita aina kodin tärkeiden tietojen koostamisesta kauppakirjojen allekirjoittamiseen. Snellman, myyntipäällikkö ja kiinteistönvälittäjä Mari Juka sekä markkinointipäällikkö ja kiinteistönvälittäjä Petteri Juka kertovat, miksi kokeneen kiinteistönvälittäjän valinta mukaan asuntokaupoille kannattaa.

Meille on tärkeintä turvallinen asuntokauppa sekä myyjälle että ostajalle. Ammattilaiselta saa vastauksen ja apua tilanteeseen kuin tilanteeseen, Petteri Juka sanoo.

Myyntipäällikkö ja kiinteistönvälittäjä Mari Juka ja markkinointipäällikkö ja kiinteistönvälittäjä Petteri Juka.

1 Aluetuntemus ja laajat verkostot

Kiinteistönvälittäjät tuntevat laajasti ja monipuolisesti alueet, joilta välittävät asuntoja. Aluetuntemus perustuu oikeasti alueilla asumiseen.

Välittäjämme asuvat ympäri Oulun talousaluetta. Tiedämme, minkälaisia palveluita tai kouluja tietyillä alueilla on tai mistä pääsee lähimmälle luontopolulle, Mari Juka sanoo.

Sopiva ostaja asuntoa myyvälle tai asuinalue ostajalle löytyvät aluetuntemuksen ja laajojen verkostojen avulla.

Tunnemme alueiden markkinatilanteet – kuka on mahdollisesti ostamassa ja minkä tyyppiset asunnot ostajia kiinnostavat. Osaamme myös suositella ostajalle jotakin muuta asuinaluetta, kuin mitä hän aluksi ajatteli, jos kaikki hänen kriteerinsä ja tarpeensa sopivat sille alueelle paremmin, Petteri Juka sanoo.

2 Kauppakirjat kuntoon puolestasi

Verkko on täynnä valmiita pohjia kauppakirjalle, joka tarvitaan kaupanteon yhteyteen. Mutta kuinka moni osaa oikeasti täyttää dokumentin tarpeeksi kattavasti?

Kauppakirja voi olla yllättävän vaikea täyttää tarpeeksi tarkasti. Kauppakirja on ostajan ja myyjän turva asuntokaupoille. Se on pohja kaikelle sille, mistä kauppojen yhteydessä on sovittu, Petteri Juka sanoo.

Kauppakirjaan kirjataan auki esimerkiksi tehdyt kuntotarkastukset ja kumpi osapuoli sitoutuu vastaamaan toimenpiteistä, joita tarkastuksessa löydetyt asiat vaativat.

Hyvillä ja tarkoillla kauppakirjoilla vältytään mahdollisilta tulevilta riidoilta, Snellman sanoo.

Ammattilaiset osaavat kiinnittää huomiota asioihin, jotka eivät välttämättä asunnon myyjälle tulisi ensimmäisenä mieleen. Snellman painottaa satsaamaan etenkin kunnolliseen kuntotarkastukseen jo myyntiinlaittovaiheessa.

Usein on tapana, että kuntotarkastus tehdään vasta kun ostotarjous on hyväksytty. Jos tarkastus on tehty jo etukäteen, myyjä tietää tarkalleen, minkälaista ja minkä kuntoista kotia on myymässä, välittäjä tietää, mitä on välittämässä ja ostaja, mitä on ostamassa, Snellman jatkaa.

3 Asiantuntevat hinta-arviot

Välittäjien ammattitaito kohteiden hinnan arvioinnissa on vailla vertaa. Snellmanin mukaan pitkään yrityksessä ja alalla olleet välittäjät ovat määritelleet reilusti yli tuhannen kohteen arvon uransa aikana. Asiantuntijan hinta-arvio pitää paikkansa lähes kaikissa tapauksissa.

Yksin asuntoaan myyvä saattaa lähetä myymään asuntoaan liian kalliilla. Voi käydä niin, että asunto ei mene korkealla hinnalla kaupaksi, joten myyjä pudottaa hintaa. Näin kauppahinta saattaa jäädä paljon matalammaksi kuin silloin, jos asunto olisi laitettu myyntiin heti aluksi oikein arvioidulla hinnalla, Snellman sanoo.

Kiinteistömaailman välittäjät ottavat huomioon esimerkiksi mahdolliset remontointikulut kauppahinnassa.

Kontaktoimme urakoitsijat ja laskemme remontin hinnan tehtyjen tutkimusten ja suositusten perusteella.

Kiinteistömaailman Tarjouskauppa on yksi hyvä tapa arvioida asunnon markkinahintaa ja löytää sille sopiva ostaja. Tarjouskaupassa asunnolle asetetaan lähtöhinta, jota kiinnostuneet ostajat korottavat tarjouksillaan. Myyjä päättää, hyväksyykö vai hylkääkö tarjouksen eikä myyntipakkoa ole.

Tarjoukset ovat avoimesti kaikkien nähtävillä. Kaikki Tarjouskauppaa seuraavat saavat tiedon heti, kun asunnosta tehdään tarjous.

Tarjouskauppa on täysin avoin kauppatapa. Tarjouskaupalla ostaja välttyy tunteelta, että kohde myytiin täysin yllättäen jollekin toiselle, Mari Juka sanoo.

4 Laadukkaat kohdeilmoitukset

Yksi tärkeimmistä vaiheista asunnon myymisessä on houkuttelevan ja tietoa välittävän kohdeilmoituksen luominen. Ammattilaisen avulla laadukas ilmoitus syntyy kuin itsestään.

Meillä on oma kuvaustiimi, johon kuvaajan lisäksi kuuluu myös ammattitaitoinen asuntojen stailaaja. Lähetämme myyjälle kattavan oppaan siitä, miten omaan asuntokuvaukseen voi valmistautua. Laadukkaiden valokuvien lisäksi otamme asunnoista 3D-skannauksen, eli Matterport-kuvannuksen. Tämä auttaa ostajia tutustumaan myyntikohteisiin tarkasti jo kotisohvalta, Snellman kertoo.

Välittäjä tarkistaa kohdeilmoituksen huolelliseti ja ajan kanssa, jotta sitä ei tarvitse korjata jälkikäteen.

Laadukkaaseen myynti-ilmoitukseen kuuluu se, että kaikki oleelliset tiedot kodista ovat oikein ja paikkansapitäviä. Usein nämä jäävät kiiltokuvamaisten valokuvien varjoon. Hyvin luotu ilmoitus on kaikkien osapuolten etu ja turva, Petteri Juka sanoo.

5 Luotettavat tunneammattilaiset kumppanina

Puistolan ammattilaiset ovat työskennelleet alalla jo useita, jopa kymmeniä vuosia. Luotettavat asiantuntijat ovat kiinnostuneita kehittämään itseään jatkuvasti ja palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Välittäjän on hallittava paljon muutakin kuin asuntomarkkinatilanne. Tarvitsemme työssämme myös esimerkiksi ihmistuntemusta ja juridista osaamista. Pidämme ammattitaitoamme yllä kouluttautumalla ja osallistumalla erilaisiin valmennuksiin, Mari Juka sanoo.

Rautaisen asiantuntemuksen lisäksi välittäjät ovat kuin tunneammattilaisia: asiakkaita palvellaan lämmöllä ja ilolla.

Olemme läsnä ihmisten suurissa elämäntilanteissa, oli kyseessä sitten perheenlisäys tai läheisen menehtyminen. Se vaatii meiltä herkkyyttä ja hienotunteisuutta, Snellman sanoo.

Kiinteistömaailma Oulu Puistola

  • Oululainen, yksityinen kiinteistönvälitysliike, joka on perustettu vuonna 1992. Kuulunut Kiinteistömaailma-ketjuun jo 10 vuotta.
  • Yritys on kuin täyden palvelun asuntokauppakeskus: palveluihin kuuluvat muun muassa vahva osaaminen kiinteistö-, osakekaupoissa ja sijoittajakaupassa, kiinteistö- ja asuntoarviot, kuolinpesien ja edunvalvontatapausten hoitaminen sekä lakituntemus.
  • Yksi Oulun suurimmista vuokravälittäjistä, joka palvelee vuokravälityksessä niin sijoittajia, julkisyhteisöjä kuin yksityisiä henkilöitä.
  • Vuosittain välittäjät on palkittu Kiinteistömaailman valtakunnallisesti parhaimpien joukossa.

Laita asuntosi yhdessä myyntiin Oulun Puistolan ammattilaisten kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio